Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 139
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Бъркате се нещо, тия рани не бяха от секса, ами от битката преди да стигне до там.
Преди това нямаше нито една рана и мадамата го задушаваше само.

Да, предполагам, като са го видели хората на Яра са хвърлили мечовете и са започнали да го драскат с нокти.

Това не са рани от мечове или брадви с каквито бяха въоръжени.

Скрит текст:
Множество рани и всичките съвсем повърхностни, пък знам ли... Thinking

# 496
Не ми приличат на рани от нокти, освен ако не го е драла с един пръст само Simple Smile

Докато прави секс, му нападат замака, едва ли ще има време да си навлича броня.

# 497
Оберин е страхотен. Харесва ми и как се разви образа на Джейми. От отрицателен, стана положителен. Серията беше силна, за разлика от предните две. Останаха само четири, не искам да свършва ....
И на мен ми е неприятно да чета постоянни сравнения с книгата. Чела съм първите две, знам че има доста разминавания, но знам и че сериала е съгласуван с Мартин, така че не се вглеждам толкова, гледам си сериала и това е.

# 498
  • Варна
Не ми приличат на рани от нокти, освен ако не го е драла с един пръст само Simple Smile

Докато прави секс, му нападат замака, едва ли ще има време да си навлича броня.

Тогава е мъртвец... или Джеймс Бонд. Laughing

# 499
В текста по-долу има спойлери от книгата.

Скрит текст:
Гледам имената на епизодите..:
4x7
Mockingbird
4x8
The Mountain and the Viper
4x9
The Watchers on the Wall
4x10
The Children

.. и си мисля - трите са доста очевидни. Какво според вас ще има в последния? Малко ме притеснява къде ще вместят последната среща на Тивин и Тирион, аз бях доста сигурна, че ще е в девети, но някак не ми изглежда вероятно нещо толкова значително да се вмъкне насред битката за Вала.
Също така ми изглеждаше логично сезона да завърши със зловещата поява на лейди КС, но някак имам усещането, че няма да им стигне времето за нея.

А може би пък Децата е доста добро заглавие за епизода, в който ще изкристализира ужаса на това какво един баща може да причини на детето си, и докъде може да стигне после това дете..и все пак ще завършим с Тирион. Но към кои други 'Деца' ще има препратки?

# 500
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Но към кои други 'Деца' ще има препратки?
Да не би онези, които бяха зомбясани?

# 501
  • Варна
Но към кои други 'Деца' ще има препратки?

Драконите, децата на леса, децата на Крастър, Тирион, Лейди Каменно сърце.

# 502
Скрит текст:
Залагам на Горските чеда.

И аз се чудя защо непрестанно има хора в тази тема, които питат : "ама какво става послеееее, ама драконите къде саааа, ама Еди кой си ще умре лииии". И мен това ме дразни, ама не мрънкам. А всички, които сме я чели и правим съпоставки с филма в тази тема, си слагаме текстовете в скрит текст.

# 503
Слагам си целият пост в скрит текст, защото вече не знам кое да слагам и кое не.

Скрит текст:
Най-накрая видяхме дракон в сериите! Вече се чудех защо не ги показват. Денерис я представят някак много жестока и кръвожадна. На моменти ме дразни самоувереността й.За Оберин ме беше яд, че бързо го умъртвиха, защото много ми допадна като образ. Самият процес някак ми беше претрупан-набързо, набързо.
Изън това, че безразборно се разтакава действието и се преплитат неща от книгите накуп./в тази серия имаше случки от 5-та книга, а същевременно с това нещата, случващи се в 3-та, за която се предполага, че сега се филмира, едва се загатват/.
Цял епизод имах чувството, че нищо не се случва. Цялото това "не случване на нищо" в целия сезон до сега никак не ми харесва.
Това го казвам и приключвам вече да сравнявам, защото ми се струва, че няма смисъл.
Ще се старая повече да не обръщам внимание на разминаванията. Виждам, че нещо се дразните на сравняването, но то е неизбежно. Няма как да се избегне просто. Особено от големи почитатели на книгата.

# 504
  • срещу двата комина :)))
Слагам си целият пост в скрит текст, защото вече не знам кое да слагам и кое не.

Скрит текст:
Най-накрая видяхме дракон в сериите! Вече се чудех защо не ги показват. Денерис я представят някак много жестока и кръвожадна. На моменти ме дразни самоувереността й.За Оберин ме беше яд, че бързо го умъртвиха, защото много ми допадна като образ. Самият процес някак ми беше претрупан-набързо, набързо.
Изън това, че безразборно се разтакава действието и се преплитат неща от книгите накуп./в тази серия имаше случки от 5-та книга, а същевременно с това нещата, случващи се в 3-та, за която се предполага, че сега се филмира, едва се загатват/.
Цял епизод имах чувството, че нищо не се случва. Цялото това "не случване на нищо" в целия сезон до сега никак не ми харесва.
Това го казвам и приключвам вече да сравнявам, защото ми се струва, че няма смисъл.
Ще се старая повече да не обръщам внимание на разминаванията. Виждам, че нещо се дразните на сравняването, но то е неизбежно. Няма как да се избегне просто. Особено от големи почитатели на книгата.

колко различно виждаме нещата хората, мен целия епизод ме държа на нокти, ужасно много напрежение и толкова много неща се случиха ...

# 505
Кои бяха тези? newsm78

Аз не се наемам да предположа за кои деца ще се отнася заглавието на епизода, но първата ми асоциация беше с
Скрит текст:
птиченцата на Варис, които убиха Кеван Ланистър, но пък ми се струва рано за тях.

# 506
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Бебетата от края на четвърти епизод. Може да не е най-точният термин зомбясали де Laughing.

# 507
Синовете на Крастър.

# 508
Ааааа, да! Е, те не са зомбясяли. Laughing

Може и те да са Децата. Един Мартин знае и пророците му Дан и Дейвид. Laughing

# 509
  • Русе
Много ме израдва Мейс Тирел. Малко странно ми седи един от великите лордове да се държи баш по такъв начин, ама здравата се изхилих, когато Тивин му нареди като на слуга да му донесе пособията за писане и онзи изгледа Мартел високомерно с посланието „Виждаш ли се кога кой е по-по-най“ Laughing . Такъв comic relief се връзва идеално и по-добре, отколкото когато го ползват при персонажи, чиито сюжетни линии иначе са много тежки и формират невероятен контраст (пр. Аря).
Рамзи изглежда доста бурен челяк. Битката там беше с много по-добра хореография, отколкото при последния епизод, когато дезертьорите от Стража де факто просто стърчаха с протегнати мечове и чакаха мига, в който трябва да паднат и да се престорят на умрели.

Общи условия

Активация на акаунт