НВ-ВМХ, част 77

• 40 292
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
merci,кам Hugза тази интересна за мен информация
УАСП Hug
много ме дразни това "запълване на стомаха" и ти си го добре обяснила за разширен стомах
сега има нова идея за "запълване на стомаха" ooooh!диета памук Shocked
да,да:памук се топи в плодов сок и се гълта ooooh!предупреждават за опастност за живота,но кой да слуша #Cussing out
на мен една малка шопска салата ми запълва стомаха,но глада си остава
за това предпочитам това,което ме засища и държи сита дълго време
една лъжица бадемов тахан ме държи по-дълго сита от 200 г бадеми Thinking
явно при всеки и различно и най-добрият метод  е метода "проба-грешка" Wink
колкото до моите стомашни проблеми (те  са ми наследствени) появяват се киселини от някои неща,които не са предизвиквали до сега такива (доматите),но има и много положителни реакции Wink имам крамп на стомаха при вида на неподходяща храна Laughing
то вярно,на телеца стомаха му е мозъка Joyще остава стомаха да ме води

# 646
Не може да се твърди, че фибрите са виновни за пораженията при Дюкан. Този режим е напълно отречен и има защо.
По отношение на хуска, той е нещо съвсем различно от останалите фибри, защото е мек, лигав и слузест, като желе, а не груб и дразнещ. Затова е идеален при анални фисури и кървящи хемороиди.
Така или иначе, просто го споменах за хората, които имат желание да го ползват. Далеч съм от мисълта да убеждавам когото и да било да ползва хуск.

Чоколата, майка ти прави точно това, което казах, по цял ден яде мазни храни като другите хора без жлъчка, които познавам.

Можеше отдавна да съм на третата пирамида, ако хората тук не защитаваха със зъби и нокти маста и пръжките си, целодневното месо и не пишеха постоянно колко зле им се отразило едно листо маруля, така че човек да не разбере какво представлява този режим, за да го адаптира към нуждите си.

# 647
Много моля да не почваш като Оф-Красата да си измисляш, Адриана
Постите минаха, успокой топката, че пак ти се привижда нещо

Танче, нямам думи, да ядеш памук ...
 #Crazy

# 648
  • Пловдив
hijkl, прочетох дадената от теб статия за опасностите при ВМ НВХ. Може и да има основание в някои от точките, обаче доста неубедително като цяло. По първите няколко точки, не е задължително да се постига кетоза, нито постоянно да се стои в такава. Доста хора отслабват и без да са в кетоза...По останалите точки, ами несериозно звучат твърдения от типа "учени направили изследване...". Най-малкото защото едно изследване не може да е показателно за нищо.
Относно ТМАО, можеш да прочетеш повече тук например: http://www.marksdailyapple.com/does-red-meat-clog-your-arteries- … ll/#axzz30jWToBbH
Освен това не самият начин на хранене е проблемен, а начинът, по който се интерпретира и прилага от спазващите го. Ако някой яде по 2 килограма месо на ден, това не значи, че всички се храним по този начин.
Вероятно ти оставаш с такива впечатления, понеже, постоянно отричайки разни неща, свързани с режима, ни подтикваш постоянно да ги утвърждаваме.  Crazy Тоест, като ни казваш постоянно: яденето на месо е вредно, ние постоянно дуднем: не е вредно, не е страшно, не е токсично. Оттук обаче неправилно правиш извода, че ние ядем свински джолан на закуска, агнешка глава на обяд и телешки стек за вечеря, а за междинни закуски хапваме нон-стоп пръжки и сланина.... Joy
Относно фибрите, да споделя и аз. Ако си спомняте, преди време имаше дискусия за зеленолистните - че не било хубаво да се хапват в по-големи количества, че подували и т.н. Тогава се разстроих, понеже много обичам всякакви салати. И не исках да си ги дам.  Crossing Arms След това обаче проявих здрав разум и си казах: какво си се запънала като магаре на мост, няма да ти стане нищо, ако не ядеш по 2 големи салати на ден. И реших да пробвам....Неусетно махнах марулята, ям рядко - веднъж седмично, понякога и по-рядко. Останалите зеленчуци също станаха обичайно не повече от 1-2 към основното. И след месец забелязах, че от много време обаждащите ми се хемороиди вече не ме болят и не чувствам дискомфорт. Понеже друга промяна в храненето не съм правила, смятам, че определено има връзка. А и после, като се замислих, установих, че проблемите с хемороидите започнаха, откакто започнах да ям повече салата...
Изводът е ясен.  Mr. Green
А иначе откакто и аз съм на режима, и аз боледувам изключително рядко и леко. През лятото преди винаги ми е било досадно да стоя на слънце и да се препичам. И сега не ми е любимо, но определено станах по-адаптивна. А през зимата стоя по цял ден на отворен прозорец и на изключен радиатор. И всички ми се чудят.  Crazy Също така установих, че тази зима за първи път не ми се напукваха ръцете и нямах нужда от никакви кремове. А промени в начина на живот други освен храненето не съм правила. При това не съм съвсем стриктна, но позитивите ги усещам пак...
Да не говорим, че нямам ПМС и никаква раздразненост или глад за сладко преди цикъл, каквито винаги ме спохождаха преди в този период.
Облаче, и други сме така в борбата... Hug Аз направих огромна крачка назад към хляба - опитах се да се примиря някак с него; като със стара любов след дълга раздяла се опитах да заживея отново с него, ама не става и това е...И сега пак скъсахме, надявам се този път без повече събирания.... Crossing Arms
Пак стана объркан поста ми, дано се разбира какво искам да кажа, че не мога да редактирам сега... Embarassed Embarassed Embarassed

# 649
  • SA
Хех, Танче, не го бях чувала това с памука.  ooooh!
Ми и той си е фибри като си помислиш.  Laughing
Не се сещам за нито едно животно, което ей така да яде храна, дето неговата храносмилателна система не може да усвои. Примерно льв да вземе да се напасе с трева, за да яде по-малко месо след това.
А хората с отстранен жльчен мехур не виждам защо да не могат да ядат мазни храни. Жльчният сок се произвежда в черния дроб и жльчката е само нещо като резервоар, кьдето се складират известни количества от него.
anideni, мазилата сьс сльнцепредпазни филтри вьзпрепятстват образуването на вит.Д, да. Аз от няколко години като ходя на плаж, пьрво се пека половин час без мазила и след това се мажа с вьзможно най-висок филтьр и обикновено си стоя и на сянка. На кожата ми не й се отразява добре продьлжително излагане на сльнце.

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 11:38 от kameloth

# 650
Точно марулите ми докарваха голямо страдание, ама докато се усетя откъде ми идва... И необелени краставици от тези, дългите. Спрях ги и толкоз! За щастие домати, зеле, тиквички, чушки - нямам проблем. Толкова си обичам салатката към пържолката  Simple Smile.

# 651
  • Пловдив
Ау, това с памука ме разби! #Crazy

# 652
Пак се чете избирателно и се набляга избирателно на определени думи, но... чудя се, защо храним троловете и защо сме длъжни да се обясняваме на някой - напълно безсмислено?!
В тоя форум има ли опция да игнорираш потребител?

# 653
  • SA
Пак се чете избирателно и се набляга избирателно на определени думи,

Като "мас и прьжки" например ? hahaha

# 654
Майка ми не яде непрекъснато, кой е казал такова нещо? ooooh! Нито пък яде толкова мазно. Просто няма проблеми от мазните храни, не й действат разхлабващо дори големи количества мазнини. (Всички виждаме до какви интелектуални липси води постенето ooooh! За съжаление няма как да се игнорират определени потребители ooooh!)

# 655
ооо за фибрите мога роман да изпиша.
Това за мен е най-голямата глупост измисляна някога, и не тръгва от Дюкан, а много по-рано. То не бяхане разтворими фибри, разтворими тип хускове и подобни.
Имам наследствен запек, години анред се боря, колко фибри съм приемала, какви болки и то не стомашни, а чревни ...
От както съм на режима, дори и не постоянна, не редовният стомах ми се оправи. Е не стана веднага, постепенно. Ето сега 2 ден ям лозови сърмички с кафяв ориз и много зеленчуци, даже ориза е малко, спрямо тях и днес си минавам пак на режима, след дремане в тоалетната и болки.
Чак се чудя защо се наказвам,  ама айде.  ooooh!

Вив, четох те за емоционалното, аз съм последният човек който може да дава съвети, защото се боря все още, но това което открих е че, ако си зает с нещо, не се сещаш да ядеш, тоест някаква активност, за да пребориш емо храненето.
Какво четох и ми се стори интересно, препоръча ми го приятлека, не съм успяла да го постигна, но все пак да си кажа  Mr. Green
Та става дума за силата на навика.
Почти всяко нещо в живот ни е навик, дори отиването до работа, до магазина.
да кажем изпадаш в самосъжаление, депресия или дори превъзбуденост -> ядеш -> чустваш се щастлив (за кратко ) . Тоест тялото ти знае че при най-малкият проблем, ако поеме храна, ще докара, кратко дори, състояние на доволност, щастите, запълненост и т.н. Това е станало навик, навика никога не изчезва, дори след години може да се прояви, като карането на колело, пушенето и т.н. , но може да се промени. В случая с цикъла проблема е яденето, то ти носи задоволеност, когато имаш проблем, дори да не е проблем, а скука или оклюмалост. Запазват се началната и крайната точка, променяш средната, имаш проблем -> отиваш да тичаш -> чувстваш се доволен. Разбира се става бавно и славно, но си струва да се опита. По принцип емоционалното хранене запълва някаква празнина, за това поемаш много храна, нито хускове, фибри или запълващи храни, няма да помогнат. Трябва да се замени яденето с нещо друго това е.

# 656
ето как си запълват стомаха някои
режим памук Wink съжалявам,но е на френски
http://www.topsante.com/nutrition-et-recettes/equilibre-alimenta … s-salarment-52239
и тук,във ФР не е Дюкан отричан,а Аткинс
нищо,че един от най-известните им кардиолози издаде книга "Кажете на вашият лекар,че холестерола е за нищо "(в смисъл "не е виновен")
страхотен десерт направих:
разбито маскарпоне с течна сметана,отделно разтопен в топла сметана шоколад ( 86%)и разбит след охлаждане
сервирано от двете по малко и поръсено с орехи/бадеми или каквото ви е по вкус
красиво , вкусно и режимно при разумно ядене Wink

# 657
  • SA
Майка ми не яде непрекъснато, кой е казал такова нещо? ooooh! Нито пък яде толкова мазно. Просто няма проблеми от мазните храни, не й действат разхлабващо дори големи количества мазнини. (Всички виждаме до какви интелектуални липси води постенето ooooh! За съжаление няма как да се игнорират определени потребители ooooh!)

Шоки, няма смисьл да обясняваш на тролове какво си искала да кажеш. Каквото и да напишеш, в крайна сметка ще се сведе до целодневно набиване на мас с прьжки. Или най-много да те попитат дали не преподаваш на рецидивисти и затворници.  Laughing

Танче, ами Дюкан все пак е французин, може би даже се гордеят с него при вас.
А недостигьт на холестерол се отразява сериозно вьрху умствените процеси, това е установен факт. Мозькьт сьдьржа 25% от холестерола на тялото и е от изключително значение за процесите, протичащи там.

# 658
  • София
Joya, много ти благодаря за съвета и за загрижеността Hug
Проблема си е сериозен с това емоц.  Хранене.   Tired

# 659
  • SA
Аз продьлжавам сьс започнатата тема. Слагам я в скрит текст, за да не измьчвам хората, на които не са им интересни тези неща.
Скрит текст:
Следващия показател – аполипопротеин Е – ApoE.
Всеки притежава 2 гена за този аполипопротеин, унаследени от двамата си родители. Известни са няколко разновидности на тези гени ( алели), означавани с 2, 3 и 4, които при различните хора се срещат в различни комбинации – 2/2 , 2/3, 2/4, 3/3, 4/3, 4/4.
Принадлежността ни кьм различните варианти на този аполипопротеин може да ни даде важна информация относно бьдещи рискове от някои хронични заболявания, а така сьщо и за храненето, което е подходящо за нас. Изследването се прави ведньж в живота, но за сьжаление това не е честа практика – едно, че струва скьпо и второ- не сьществуват медикаменти, които да имат отношение кьм неговите показатели, така че фармацевтичния бизнес няма никакьв интерес от уточняването му.
И пак д-р Дейвис има голям принос в изучаването на различните варианти. Например хората с генотип 2/2 са изключително чувствителни кьм вьглехидрати. При тях, консумацията на вьглехидрати предизвиква образуване на липопротеини, които се задьржат в циркулацията за необичайно дьлго време – до няколко седмици. В условия на глад и лишения, това е полезно качество, защото тези липопротеини ще доставят енергия и ценни вещества на тялото за дьлго време. При сьвременния начин на живот обаче, тези генетични особености само повишават риска от диабет и сьрдечно-сьдови заболявания.
Хората, носители на поне един алел от ApoE-4 пьк са чувствителни кьм мазнини ( близо 25 % от популацията). Те реагират с повишение на холестеролните фракции при ядене на мазнини. За сьжаление в повечето случаи на подобни хора се препорьчва нискомазнинна диета ( а сьщо и статини), което не се отразява добре на здравето им.
Д-р Дейвис счита, че ApoE-4 е още един генетичен показател на т.нар. „скьпернически” генотип, който е имал огромно значение за оцеляването на човешката раса в периодите на трудни условия.
Преди около 73 000 години на земята е имало огромна експлозия на супервулкана  Тоба – на остров Суматра – Индонезия. Огромни количества прьст, пепел и лава са се разпрьснали в атмосферата и това е причинило около 6-годишна поствулканична зима сьс спад на температурите от около 25 гр. Това е довело до загиване на много растения, животни и голяма част от човешката популация. Предполага се, че са оцеляли не повече от няколко хиляди души, които всьщност са станали прародители на цялата човешка раса. Но кои са оцеляли – основно тези, които са били носители на генетични особености, които им дават вьзможност да оцеляват в условията на сериозен глад и лишения. ApoE-4 гените са били полезни в онези времена.
Д-р Дейвис отбеляза, че разбирането на генетичните маркери ни показва защо ако стотина хора правят едно и сьщо нещо по отношение на хранене и начин на живот, то те имат и стотина различни резултати по отношение на тяхното здраве.
Принадлежността кьм генотитип ApoE-4 се асоциира силно с вьзможността от развитие на Алцхаймер в наши дни.
Тези дни надявам се да намеря вьзможност да разкажа за интересната хипотеза на С.Сенеф в тази насока.

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 21:22 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт