НВ-ВМХ, част 77

• 39 851
  • 720
  •   1
Отговори
# 525
Може да има много недоволни от БГ здравеопазването, но си е факт, че днес да идеш, веднага може да се изследваш за каквото пожелаеш на достъпна цена. То и в чужбина може, но друг е въпросът дали някой може да си го позволи. И на специалист да речеш да идеш частно - 30-50 лв и още същия ден си на преглед - примерно.
Не мога да си представя с тия болести и комуникацията която водя сега с доктора по телефона, и според резултатите ако реши ме вика същия ден на преглед, та как би било в чужбина с това чакане и изследвания. И особено ако има автоимунно заболяване или някакво по-сериозно заболяване, пак тоя семеен-личен лекар ли го лекува? Не специалисти?

# 526
  • SA
Пантерке, добре дошла в темата ни!  Hug Така е, не грешиш, аз преди време пишех в темата за интервалното хранене.  Simple Smile Радвам се, че компанията ни се увеличава! Много успехи, особено в здравословен план ти желая!
Цитат
С две думи успях да разваля черната магия, наречена "Ще си умра гладна и дебела!"
Joy
Това трябва да се добави кьм ползите от режима на 1 страница - " ВМ-НВХ разваля черни магии".
ГрийнР, белият хляб не доставя нищо ценно и полезно за организма, така че и изобщо да не яде такьв дьщеричката ти, няма да загуби нищо. Разбира се, ако пьк иска да яде по малко отнего, сьщо едва ли ще е голям проблем. Но наистина, може да й приготвяш някакви алтернативи с кокосови стьрготини, тахан, ядкови брашна, които биха били по-добьр вариант.
Джия, освен да си измислиш разни оплаквания, за да накараш лекаря ти да ти пусне повече изследвания, не знам какво друго да те посьветвам. Наистина, в Бьлгария медицинските специалисти са все още много достьпни, дето се казва за един ден може да посетиш няколко срещу сравнително скромно заплащане. Да не говорим, че и за неголяма сума може да отидеш и да си вземеш сам каквито изследвания си пожелаеш.

# 527
Merelenda да не отговарям за цялата чужбина, че не знам навсякъде кое как е, обаче при нас е много зле работата. По принцип ако е нещо сериозно специалист го лекува. Но докато се моткаме все нищо ни няма ни изкарват и може да стане и много сериозно. Ей на скоро дето разправях за моя позната дето е с повишен холестерол, завишение ензими на черноя дроб, с +40-50кг за година, завишена кръвна захар, майка ѝ диабетичка и т.н. с като цяло завишен метаболитен панел я изкарват нищо ѝ няма. Явно за доктора всичко това не е ама никакъв проблем. И тя и да иска не може да си направи никакви допълнителни изследвания. Доктора е преценил, че е ок и толкоз. Казал ѝ да яде черен хляб и овес и да намали месото, да не яде яйца и мазно. Толкоз. А тя толкова сладко яде по принцип, че чак посред нощ става да пие кола и да яде сладко. В момента понеже се води на диета, вместо сладко си изспва една кутийка бонбони тик-так в устата, че да не ядяла сладко, а те тез щот не са сладки. И в това доктора не вижда нищо лошо. Абе смахната работа. Понеже в темата все се пускат линкове и цитират разни изследвания, чак се чудя кой и къде ги прави. Определено при стандартни прегледи тук при нас не се практикуват. Така че възползвайте се от неразбориите в БГ, докато не са докарали таз неразбория тук при вас.

# 528
Добро утро  Grinning Hug

Пия мазно кафенце и после ще закусам с две варения яйца   chef

То болежки няма защо да си измислям. Имам си предостатъчно. Вчера например започна да ме боли от дясната страна или бъбрек или яйчник, като се навеждам.Усещането е, като че ли някой го дърпа. И това отива в дългия списък, който съм си подготвила на английски, дано да знае термините, че инак не ми се мисли. Те уж тук повечето говорят английски, но предишния ми доктор доста ми "екаше" докато измъдри какво да ми каже. Още малко ще изтрая.

Много е хубаво времето тук, слънчево и топло. Всичко е цъфнало и е невероятно красиво и ухае на много свежо  Heart Eyes Когато съм навън ми е много позитивно. Също и когато ви чета   bouquet

Пожелавам ви прекрасен ден, изпълнен само с радостни мисли.  Heart Eyes

# 529
Джия, яйчникът боли ниско долу, а бъбрекът се намира по-нагоре, затова не вярвам да е бъбрек, ако болката е в областта на яйчника. Но ако имаш киста на яйчника, това би обяснило и закъсняването на цикъла, и болката.

# 530
В такъв случай, какво лечение могат да ми изпишат? За мен единственото такова е с противозачатъчни или там някакви синтетични хормони, а аз не искам повече да пия подобни лекарства.  Rolling Eyes Ако има нещо друго, ще се радвам да споделите, поне да знам какво да поискам, ако се опита да ми пробута противозачатъчни.

# 531
Ами, хормони или операция - друго не вярвам да могат да ти предложат Embarassed Но виж все пак за какво става въпрос най-напред, защото няма смисъл да се разсъждава предварително Hug

# 532
Една интересна статия за поликистозата, но имайте предвид, че това са разсъждения на авторката на базата и на данните, и на собствения й опит, а не официално становище. Струва си да се прочете, но с едно наум:

http://itsthewooo.blogspot.com/2014/04/how-to-control-pcos-free- … uide-that-is.html

# 533
  • София
Шанс, заповядай  Hug

# 534
Статията е страхотна, Шоки!
За мен разсъжденията са правилни.

# 535
Мереленда, и аз мисля така.

# 536
Джия, успех с проклетите датски докторя
Още ме втриса като си спомня нашия опит с тях
Брррр
Отврат работа

Лъжи, мажи, преувеличавай симптоми, това е единственият начин там, за съжаление

Хора, тук след лятото онзи ден днес сутринта има сняг по покривите
 Shocked

Дибре че никъде не отидохме, че както замисляхме един круиз щеше да ни лашка морето две нощи

# 537
Тази сутрин кантара ме зарадва. Вече слязох при двуцифрените  Mr. Green Не знам дали е от еуфорията, но вече съм с МЦ а не ядох сладко  Shocked Такова чудо не ми се беше случвало в близките години.Прави сте, че ни са ми чак толкова лоши изследванията и точно за това сега е моментът да си помогна с правилно хранене, че когато нещата станат по сериозни тогава е по трудно.Смятат да разгледам темата с рецептите за режимни мъфини и да ги ползвам за обяд на работа, защото нямам добри условия да ям от кутия домашно приготвена храна.
Мереленда, дано да не ти с налага операция  Hug
Аз си мислех, че при нас нещата със здравеопазването не са много добре, но като чета Джия имало още на къде да се влошаваме и ние  Sad
Вечра смелихме ярешко и свинско месо и се получи чудна кайма.Малко ми е тегаво, че нямам домашни яйца, защото повечето ни кокошки или мътят или измътиха и сега си гледат домочадието.Но е временно положението.Купих си 1 кора от магазина.И понеже снощи пазарувахме останах приятно изненадана, че като не купувам сладки боклуци и пр. сметката беше доста по малко  Laughing

# 538
Така е, и сладките боклуци струват пари, и безалкохолните, и чипсовете, и снаксовете Wink По-добре, вместо да се купи хляб, кока-кола и вафла, да се купи пържола. По-добре за тялото, по-засищащо, макар че крайната цена сигурно ще бъде същата. А ако по начало се купуват редовно и месо, и яйца, и зеленчуци плюс безалкохолни, чипсове и вафли, пропускането на последните три определено ще намали сметката в магазина Wink

# 539
Тук най-голям разход са ни салатите за съжаление

Общи условия

Активация на акаунт