Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава „фаст“ в контекста на дискусията?
Какви са някои от резултатите и наблюденията от гладуването?
Какви са някои предложения за рецепти за хранене по време на гладуване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава „фаст“ в контекста на дискусията?
-
Какви са някои от резултатите и наблюденията от гладуването?
-
Какви са някои предложения за рецепти за хранене по време на гладуване?
Предложените рецепти включват яйца, масло, кокосово масло, сметана, ядки, сирене, авокадо, маслини и чесън. Тези рецепти се предлагат като алтернативи за засищане и добавяне на разнообразие по време на фаст. По време на гладуване е важно да се консумират храни с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. Примери за такива храни включват яйца, месо, авокадо, сметана и риба. От съществено значение е да наблюдавате общия прием на калории и съотношението на макронутриентите.
-
Какви са някои от предизвикателствата, свързани с постенето?
-
Каква е рецептата за майонеза, спомената в публикацията?
Как отгатна за анемията ?
Реших да си направя изследвания в България /в края на този месец ще си ходя за 2 седмици/ и си спомних за клиника Рамус, която Merelenda препоръча за витамин Д изследвания. И се чудя, аз като не плащаща здравни осигуровки в България дали мога да използвам тази частна клиника за изследвания ? Вярно, че тъпо звучи - осигуровки/частна, но все пак да ви попитам. Имам нужда от помощ, за да знам какви изследвания да поискам. В общи линии ясно за холестерола - общ, LDL, HDL и триглицериди. Искам и хормони да изследвам: например тестостерон и нещо, което е свързано с щитовидната жлеза, защото имам няколко роднини и от двете страни с подобни проблеми, а и тук, в Канада, лекарите казват, че идващите от Източна Европа 75 % са с проблем на щитовидната жлеза. Може би нивата на витамин Д ... Какво бихте препоръчали да си изследвам /аз съм си здрава, не боледувам от години/ ? Та тъй като не съм много веща в изследванията и терминологията, как да формулирам искането си
Благодаря предварително 
не съм се свършила от заслабване, същата зелка съм си. То един кг за моята снага е нищо, а може и да съм си го върнала вече, от тогава не съм се теглила, макар че си купих кантар и се спъвам в него всяка сутрин. Иначе си тренирам тихомълком и заяквам. Направо дето да се пипна тялото ми е с мъжка консистенция навсякъде – корем, паласки, крака всичко е мускул. Е ръцете ми пихтиести още, но работя.
хвани нещо да спортуваш на домашному. Поне теб няма кой да те притеснява през деня- детенце голямо, мъж на работа. Върви на тубата и чукни fitness blender. Дава възможност за избор на всякакви тренирвки с уреди, без уреди, лесни, трудни, кардио, силови. Ти може и да ги знаеш ама да си кажа за всеки случай. Може пък някакви такива занимания да ти се отразят добре.
си синтезирала инфото за първоначалните признаци на диабета и ИР. Имам жив пример дето отговаря на тях. Тази моя позната дето нищо ѝ няма, а е със леко завишена кръвна захар и със толкова много кг качени за година. И наиситна като гледам минават години докато се предприемат адекватни мерки. Една година ѝ правят стандартни изследвания изкарват я в граници, друга година добавят май гликирания хемоглобин пак горе долу нормално всичко, трета година пак някакви други изследвания и препоръчват никсомазнинна диета и времето си минава, я тя си стои на border line както се казва ( с“леко“ завишение) и си пълнее и се надява да отслабне някак си. Оне ден се гласяла зелевата супа да почва, преди това какаови зърна някакви яде. Кога тези общо приети правила на докторите ще се променят бе? На мен ми прилича като на умишлено зарязване на хората до разболяване.