ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 529
  • 790
  •   1
Отговори
# 600
Таня, Bialk, благодаря за напътствията,безценни сте! Ясно е , че ще променям програмата. Тура до принцовите острови в последния ден ще отпадне, но с какво да запълня деня като се има предвид, че в 17.00ч. трябва да сме на летището newsm78

# 601
Здравейте и аз да се включа с благодарности към форума ,миналата година си организирах екс-я сама с ваша помощ, Bistra  може да отидете до Миниатюрк ако мислиш ,че ще бъде интересно,после последни покупки на Египетския,там е и Йени джамия,да се полюбувате на Босфора за последно ,по едно кафе и към хотела,а може първо на Пиер лоти и с шатъла до Миниатюрк,ако бъркам по запознатите да ме поправят Blush

# 602
Здравейте, някой може ли да каже актуалните цени на билетите за Топкапъ(плюс харема), Св.София, кула Галата?То се е видяло, че онлайн билети няма да си купим.Искам да сравня цените с тези на туроператора.

Актуални цени на музеите и обектите, стопанисвани от Министерството на културата и туризма в сила от 15.04.2014 г. (за град Истанбул виж. 130-144 редове):

http://dosim.kulturturizm.gov.tr/TR,51606/bakanligimiza-bagli-mu … is-ucretleri.html

Входът на Галата кулеси миналата есен бе 13 лири, но посетители споменаха, че цената е повишена на 19 лири. За турски граждани е наполовина.

Топкапъ сарай с Харема - 30 + 15 лири
Света София  - 30 лири
Кула Галата - 19 лири
Всичко - 94 лири х 0,68 лв = 63,92 лв

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 09:25 от bialk

# 603
Новият проект на Голяма община за тунел под Златния рог, представен от кмета Кадир Топбаш в навечерието на местните избори. Тунелът ще замени действащия в момента мост Ункапанъ (Ататюрк) над Златния рог:

">#t=181[/video]

# 604
  • Пловдив
Някой има ли представа какво ще се случва на İstanbul Shopping Fest 2014, освен намаленията по Моловете?

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 19:40 от gapaga

# 605
  • Казанлък of all places
Tова е страницата на събитието на английски: http://www.istshopfest.com/en/HomePage

# 606
  • Пловдив
Разгледах я, но няма кой знае каква информация.
Някой дали е ходил минали години?

# 607
  • Казанлък of all places
Аз съм. Има ревюта, културни прояви в различни зали и пространства, намаления на световноизвестни марки и диайнери, отворени денонощно магазини...

# 608
  • Пловдив
Дали ще може за 1 един час да се изкачим от пристанището на остров Бююкада до гръцкия манастир „Св. Георги“? newsm78

# 609
Дали ще може за 1 един час да се изкачим от пристанището на остров Бююкада до гръцкия манастир „Св. Георги“? newsm78

Манастирът "Свети Георги" е разположен на възвишението Yuce Tepe, което се намира в южната част на острова. Разстоянието от пристанището (което е в северната част) е около 3 километра. По пътя до този манастир ще минете покрай манастира Христос (на първото възвишение) и Гръцкото сиропиталище (най-голямата дървена постройка в Европа).

Мисля, че един час пеша в едната посока няма да ви стигне. С файтон ще се включите доволно във времето, но ще трябва да заделите 70 лири за наема.  

# 610
Мисля, че един час пеша в едната посока няма да ви стигне. С файтон ще се включите доволно във времето, но ще трябва да заделите 70 лири за наема.  

И да дишате приятния аромат на конските фъшкии.

# 611
  • София

И да дишате приятния аромат на конските фъшкии.

То ароматът се разнася навсякъде и без да си на файтон.  Mr. Green

# 612
Е да, но пък иначе острова си заслужава.

# 613
За септември планираме малка екскурзия семейно с децата и баща ми до Истанбул.
Спрели сме се на двама туроператори, търсим възможно най- продължителен престой.
Моля за отзиви за двете фирми:

1.Оданс травъл
http://www.odans-travel.com/

2.Географски свят:
http://www.geosviat.bg/

# 614
Отзив за двете фирми не мога да дам. Искам само да отбележа, че повечето нощувки не означават непременно по-голям престой. В посочената оферта първият и последния ден се губят в пътуване.

Скрит текст:
Аз съм привърженик на самоорганизираното пътуване с нощен преход. Така се ползват два цели допълнителни дни.

По първата оферта -  387 лева са много за три дни в Истанбул

Общи условия

Активация на акаунт