ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 521
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
Нощният преход категорично отпада за нас /екскурзията/ е заради децата. Както и собственият транспорт на 5 души с автомобил. Държа на екскурзовод.
Аз сравнявам основно местата, които са предвидени за посещение, както и възможността за нормален сън. Твърдо желая посещение на аквариума, дворците, Сафир център и разходка до Принцовите острови.
Интересувам се основно от това, доколко двете фирми изпълняват коректно задълженията си. Затова ще съм благодарна ако някой с такъв опит сподели. Плюс- минус 50.00 лв. не са в сметката. Държа на добрата организация.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 12:34 от Judy

# 616
Аз също пътувам с деца. Де да бяха само 60 лева. Ами 20-те евро на човек за островите и трансфер до Сапфир? Транспорт, който на място струва не-повече от 5 евро, а за деца до 8-10 години дори е безплатен.

Но щом не желаете съвет, а само мнения за агенциите, спирам, понеже съм некомпетентен в тази сфера Simple Smile

# 617
Разходите по входните такси за различните обекти така или иначе ще ги направим. Те са и обявени предварително. За децата си има посочени намаления. Затова питах- доколко са коректни съответните фирми.
Съвет търся, затова питам в темата, но от по- различно естество.  Peace

# 618
Judy, не съм чела някой да е пътувал скоро и с двете фирми...
Знам, че са стари фирми

Рискът при тези екскурзии(за повече дни) е, че може да не се събере група.
Отделно, ако пътуването съвпада с някои празници нещата се влошават откъм транспорт и място за настаняване...

Бихме могли да коментираме нещо по самите оферти, но не са показани(дадени са линкове към фирмите).

Подкрепям напълно bialk, че сумите които ще дадете за посещения на обектите, чрез фирма за 5 човека ще бъдат ... високи.

# 619
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Има разлика между обявените входни такси от агенциите, и реалните такива на касата.

# 620
Цените не са ми обект на питане. 
Оферта избирам според това, дали обхваща, обектите, които ме интересуват, дали цената и останалите условия ми изнасят. Затова и тях не обсъждам. Peace

Моля ако някой има лични впечатления от изпълнението на обявените програми на тези фирми, да отговори. Благодаря предварително.

# 621

Judy, вече ти бе отговорено, че дори и агенцията да е супер по отношение на организацията, то дадена екскурзия на място пак може да не се осъществи. Това се случва ако не се съберат 25 желаещи туристи. Т.е. колкото и да желаете дадена екскурзия, колкото и пари да сте готови да заделите за нея, пак сте зависими от (не)желанието на другите екскурзианти. Конкретно по първата оферта, обърни внимание на колко от обявените екскурзии има изискване от минимум 25 туристи.

# 622
  • Пловдив
Judy, bialk много хубаво ти е отговорил, че за екскурзиите по желание, за да се осъществят, трябва да има желаещи от групата и то посочената бройка.
Във форума, по темата Истанбул, повечето сами организираме пътуването или използваме агенциите само за транспорт и спане, и всички забележителности сами посещаваме, така че не знам дали ще намериш някой да ти отговори за тези две агенции.
Пътувала съм доста, с различни агенции и най-добра организация и компетентни екскурзоводи ми е предоставяла Руал травъл. Но при тях ескурзията само до Истанбул е сравнително нова и не знам до колко са я разработили. С тях съм пътувала до Кападокия, която на връщане включваше Истанбул. През цялото време от пътуването ни в Турция с нас беше и местен екскурзовод, пенсиониран преподавател от истанбулски университет, и ни засипа с полезна информация. Това е агенция, която лично аз препоръчвам. С тях съм пътувала по още две дестинации.
Само до Истанбул, съм пътувала с Караджъ турс, но съм ги използвала  само за транспорт и спане. Те обикновено пътуват на една и съща дата с повече автобуси и за допълнителните екскурзии събират желаещи от няколко автобуса и така има по-голям шанс да се осъществи желаната от вас програма.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 06:41 от gapaga

# 623
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Judy, с подобен тон и отношение нищо няма да постигнеш. Мога да отговоря на въпросите ти, но не желая, защото не го заслужаваш.

# 624
Някой от гледалите снощния епизод на "Север-Юг" може ли да се сети кой бе хотелът за медения месец на Джемре?

Аз разпознах Radisson Blu Bosphorus Hotel в Ортакьой. Суитът с тераса с изглед към Босфора струва 3500 лева на вечер:

http://www.videoclip.bg/watch?v=339684&start=12:12

Сцените с хотела са след 12-та и 29-та минута.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 08:58 от bialk

# 625
А гледката от терасата беше просто спираща дъха .....
Пожелавам на всички скоро да се похвалят със снимчици от таз тераска  Hug  Hug

# 626
Бялк, прочете ми мислите. Мислех да попитам някой дали знае къде е хотелът.

# 627
  • Варна
 Crazy Даже зеленото спално бельо съвпада. Ясно беше, че е там в поредицата хотели, но Бялк го е нацелил с точност.

Ако питате мен, предпочитам 3 нощувки в Лалели, отколкото меден месец като техния, там Mr. Green

Честит празник на всички!  bg

# 628
Ако питате мен, предпочитам 3 нощувки в Лалели, отколкото меден месец като техния, там Mr. Green
+1 Но не бих се отказала от меден с подходящия там Grinning

# 629
Благодарение на отзивчива съфорумка се сдобих с ваучери на Дениз Травъл за пътуване до Истанбул с две нощувки.
Въпросът ми е каква сума лири да си приготвим за почти три дни престой там,при условие ,че таксите за вход на по- известните обекти са обявени в евро от туроператора и ние така ще ги платим,а на нас ни трябват основно за храна и сувенири?

Общи условия

Активация на акаунт