ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 466
  • 790
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте! За съжаление късно ви открих, а във вторник много рано сутринта тръгвам за Истанбул. Четох последната тема по диагонал и най-вероятно доста неща са ми убягнали, но хубавото, че имам идея от града, тъй като съм била четири пъти Simple Smile
Все пак имам няколко въпрос и ще ви помоля да ми помогнете  Sunglasses
1. Ако си купя Истанбулкарт - една пластика, ще може ли да я ползваме двама човека? Питам, защото имам някакъв спомен, че ми я рекламираха така на летището преди няколко месеца  newsm78
2. Каква е тази симулация, за която говорите? Нещо 3D или 4D? Какъв е този хеликоптер и краива гледка? Сори за тъпото обяснение  #Crazy надявам се, че се сетихте какво имам предвид  Joy Къде се намира и каква е цената?
Благодаря   bouquet

# 766
  • Бургас / UK
Здравей stella-che-bella,

1.Може и двама и повече от двама.
2.В небостъргача САПФИР,симулация на полет,който те отвежда в най-интересните места на Истанбул.Цената е около 30 лири на човек. До Сапфир се отива най-бързо с метро,което може да хванете от Йеникапъ,Везниджелер,Халич,Шишхане,Таксим,зависи къде сте отседнали и от къде ще ви е най-удобно да го хванете и слизате на спирка 4.Левент,от където пък директно можете да отидете в Сапфир,просто следите табелите.

# 767
Здравейте дами, четох в вестника че от 7 до 29 юни ще има шопинг фестивал в Истанбул. Ще има намения до 50% на нови колекции дори и на марки като Диор Д&Г и др. Знаете ли дали това е реално намаление?  Ако има запознати да кажат повече за това. А този Сапфир наистина бил много голям и не само магазини имало оперни зали, театри и други. Не съм го посещавала, но ако отидем другата седмица ще е номер едно в списъка с обекти за посещаване.

# 768
  • София
Здравейте дами, четох в вестника че от 7 до 29 юни ще има шопинг фестивал в Истанбул. Ще има намения до 50% на нови колекции дори и на марки като Диор Д&Г и др. Знаете ли дали това е реално намаление?  Ако има запознати да кажат повече за това. А този Сапфир наистина бил много голям и не само магазини имало оперни зали, театри и други. Не съм го посещавала, но ако отидем другата седмица ще е номер едно в списъка с обекти за посещаване.

Сапфир е небостъргач, жилищна сграда, в която първите няколко етажа са търговски център, а панорамната тераса е достъпна за всички срещу заплащане. Не съм чувала за зали и театри, но това не значи, че ги няма. Все пак ако целта ти е пазаруване, всеки един мол е по-атрактивен за пазаруване от няколкото етажа на Сапфир.  Wink Всъщност единствения мол в Истанбул, който съм посещавала е Форум, но е несравним като големина и разнообразие с магазините в Сапфир.

Стела, 4Д филма с хеликоптера го има и на други места (в момента се сещам за Миниатюрк), но определено гледката от Сапфир си заслужава най-много. Купува се комбиниран билет за гледка+4Д кино.

# 769
Извинявам се предварително за, може би, тъпия въпрос, но не мога да се ориентирам нещо със стигането до Сапфир от Лалели. Близките спирки на метрото в този район ги разбрах - Йеникапъ или Везнечилер, но гледайки картата на метрото не виждам такива там Sad

М2 ходи до Сапфир, но как аджеба става връзката newsm78
Ей тази карта гледам http://whereistanbul.net/wp-content/uploads/2012/12/Istanbul_Rap … istanbul.net_.png но тези две спирки точно не ги откривам. Или може би не гледам правилната карта?!

# 770
  • София
Извинявам се предварително за, може би, тъпия въпрос, но не мога да се ориентирам нещо със стигането до Сапфир от Лалели. Близките спирки на метрото в този район ги разбрах - Йеникапъ или Везнечилер, но гледайки картата на метрото не виждам такива там Sad

Ей тази карта гледам http://whereistanbul.net/wp-content/uploads/2012/12/Istanbul_Rap … istanbul.net_.png но тези две спирки точно не ги откривам. Или може би не гледам правилната карта?!

Картата е стара. На нея са нарисувани само като проект. Точно от тези 2 станции се хваща метрото за Левент. Вече не е нужно прехвърляне.

# 771

Картата е стара. На нея са нарисувани само като проект. Точно от тези 2 станции се хваща метрото за Левент. Вече не е нужно прехвърляне.

Аха Simple Smile Това беше важно уточнение. Благодаря ти, Таня67   bouquet

# 772
# 773
Мили момичета, много ви благодаря  bouquet Вие сте една мини уикипедия Hug  bowuu
И един последен тъп въпрос Embarassed какво толкова има на Пиер Лоти  newsm78 Виждам препратки, линкове, а нещо губя същината  Embarassed Дайте жокер #Crazy

# 774
  • Бургас / UK
Мили момичета, много ви благодаря  bouquet Вие сте една мини уикипедия Hug  bowuu
И един последен тъп въпрос Embarassed какво толкова има на Пиер Лоти  newsm78 Виждам препратки, линкове, а нещо губя същината  Embarassed Дайте жокер #Crazy
Прекрасна гледка към Златния Рог и гробища  Mr. Green
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 23:29 от Чефи-то

# 775
Istanbul Saphhire е сграда-резиденция, замислена и изградена с основна цел отдаване помещения за офиси и жилища. Терасата на покрива е атракцион, както и Молът (AVM) в сградата. Ако желаете наистина да пазарувате или просто да се потопите в обстановката на истински мол, Сапфир определено не е мястото за това. С метрото М2 можете да посетите следните AVM (Мall center), които си заслужават:

1. Cevahir Avm
Adres:19 Mayıs Mah. 34400 Şişli/ İstanbul
Telefon:0212 368 69 00

Молът Джевахир се намира до метростанция Şişli.

2. Kanyon Avm
Adres: Büyükdere Cad. No:185 34384 Levent Beşiktaş İstanbul İstanbul
Telefon: 0212 317 53 00

Каньон е разположен до метростанция Levent. Тук се намира и Metrocity AVM.

# 776
bialk, имам ли разрешението ти, да използвам твои постове в оформянето на новата тема? 

# 777
Няма проблеми - може да използвате всичко, което счeтeтe за необходимо. Аз ви препоръчвам препратка към сайта http://www.buradanoraya.com/istanbul/en/index.htm

# 778
Няма проблеми - може да използвате всичко, което счeтeтe за необходимо. Аз ви препоръчвам препратка към сайта http://www.buradanoraya.com/istanbul/en/index.htm

Това го включих, заедно с обясненията ти как се използва сайта, но ... имам още много работа.
След малко(или малко повече  Simple Smile ) ще пусна новата тема, за да не я заключат тази и ще допълвам после.

# 779
  • Бургас / UK
Мимиии  Hug чакаме  smile3508

Общи условия

Активация на акаунт