ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 513
  • 790
  •   1
Отговори
# 210
...
А опитахте ли гьозлемето на двете жени след първото паркче? Това със сиренето бе много вкусно...

Ааааа, така няма да се разберем, не ви стигат красотите, които видяхте, а и вкусотийки сте похапнали там!  Joy

Сега сериозно:
Благодаря за разказите и снимките на всички от днес.  Hug

Теди, разкажи повече за църквата.
bialk, чудни снимки, а малката е голям сладур.

# 211
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug  Джуджо,знайш джанъм,че Саръйер мий на сърце дошуш кат ЦСКА-то Mr. Green Mr. Green Crazy,то юни ще е светло душе,ама силно препоръчвам корабчето за на връщане в 18,10,ако не сменят нещо разписанието,може да комбинираш с много работи и на
отиване и на връщане,и залеза да видите.То ноември беше супер готино,пък представям си юни
как ще е....
Връщам се да чета...... Party и гледам красоти!

# 212
  • България, София
Бялк, Теди, Малкото, страхотни снимки  Hug Благодаря за красотите.
Благодарности и за всички разкази. Не ми омръзва да чета, нито да гледам снимки  Heart Eyes

А как ми се прииска да съм в Истанбул  Simple Smile Направооооо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Снимките от Отаатепе ми станаха любими. Това място ще го включвам в програмата за следващо ходене. Само да видим кога  newsm78

# 213
Отаатепе до първия или втория мост е ?

# 214
  • България, София
До втория, на азиатския бряг.

# 215
Благодаря   bouquet

# 216
  • София
Таня, бяхме в парка от 13,30 до 16,30 часа в същия ден - 15.04.2014 г.

Ние бяхме от 14,30 до 17,15. После се качихме на ферибота за Ченгелкьой в 6 без нещо.  Wink  Пуснах снимките ти през друг браузър и успях да ги видя. Наистина са много хората. Само за форума си избрал по-безлюдни.  Mr. Green

А опитахте ли гьозлемето на двете жени след първото паркче? Това със сиренето бе много вкусно...

През 2011 година си взехме и от двата вида, но хем ни пробутаха студено гюзлеме, хем се опитаха да ни кажат туристическа цена, на която не се вързахме. Затова през 2012, 2013 и 2014 година ги подминаваме.  Laughing  Явно езика, който говориш улеснява много нещата. А може и заради многото хора тази година да не успяват да изстинат.  Grinning  На една от спирките на магистралата правят хубаво гюзлеме с кашкавал и всеки път си купуваме. Правят го на момента. Така си разнообразяваме малко и пътуването.

# 217
Ето разписание на шатълите. Ако някой, знаещ езика, може да помогне дали и колко се плаща.
Sinara, с коя фирма пътувахте?

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 13:30 от beca

# 218

Sinara може ли да дадеш повече информация за Виаленд, голямото влакче работи ли, работят ли водните атракциони, има ли шатъли до там, каква е цената на билета? Миналата година когато посетих Виаленд голямото влакче още не бе въведено в експлоатация, цената на билета беше 50ТЛ . Тази година с нас ще има и 11год. младеж и живо ни интересуват всички подробности.

Да, голямото влакче функционира вече. В неделя работеха всички атракциони, без номер 31 от картата (Кинг Конг и водното съоръжение зад него). Билетът за възрастни е 65 лири, а за деца 55 лири. Деца под 140 см някъде не се допускат, мерят ги. Особено за голямото влакче(което си показала на снимката, полуготово), защото не може да ги хваща препазната част, която е на врата (незнам дали се присети). На касата незнайно защо ни дадоха брошура на турски, а не на английски, в сайта на англ. версия все още не работи.
От Мола взех една брошура, пак на турски, която вече е разполовена и леко намачкана, но виждам изброени часове и начални и крайни спирки, но дали е безплатно, незнам. Има от Таксим, Султанахмет, Halkali, Sariyer, Bakirkoy. И са дадени спирките, на които спират.

По-късно ще се опитам да кача брошурката

Ето разписание на шатълите. Ако някой знаещ езика може да помогне дали и колко се плаща.
Sinara, с коя фирма пътувахте?

Линкът не е активен. Ето разписанието на шатълите за Виаленд:

http://vialand.com/kurumsal/ulasim-servis

Шатълите за Виаленд са безплатни. Потеглят от HALKALI, BAKIRKÖY, SULTANAHMET, TAKSİM и SARIYER. Миналата година имаше и от KABATAS.

От SULTANAHMET потеглят от мястото пред сградата на ректората на Мармарския университет в следните часове:
11:00 / 12:00 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / 19:00 / 20:00

От TAKSIM тръгват от мястото пред Културния център "Ататюрк" в следните часове:

11:00 /12:30 /14:00 /15:30 /17:00 /18:30 /20:00

В определения час потегля само една сервизна кола. Побира 17 пътници.

# 219
bialk, доколкото разбирам шатълът от Таксим минава през Кабаташ.

TAKSİM Vialand VIALAND
Toplanma Merkezi: AKM Önü
Durak 1: Kabataş İDO İskele
Durak 2: Beşiktaş Deniz Müzesi
Durak 3: Bilgi Üniversitesi
Durak 4: Alibeyköy

А някой да е ходил до Виаленд с градски транпорт?

# 220
Минава, но едва ли ще върши работа, тъй като вероятно ще е пълен от Таксим. Докато миналата година си имаше отделна кола от Кабаташ.

Аз съм пътувал с обществен транспорт на връщане от Виаленд. От спирката пред джамията Мимар Синан под Виаленд се прибрах с автобус 36CE за Еминьоню. До джамията ме свали шатъл, който пътува на всеки 10 минути от Виаленд.

# 221
Минава, но едва ли ще върши работа, тъй като вероятно ще е пълен от Таксим. Докато миналата година си имаше отделна кола от Кабаташ.

Аз съм пътувал с обществен транспорт на връщане от Виаленд. От спирката пред джамията Мимар Синан под Виаленд се прибрах с автобус 36CE за Еминьоню. До джамията ме свали шатъл, който пътува на всеки 10 минути от Виаленд.

А ако се ходи към Виаленд, пак ли с шатъл ще трябва да се стигне до самия парк?

# 222
Да. С шатъл от Мимар Синан или от Йешил пънар. Или с такси. В парка не може да се влиза пеша.

Кметът Топбаш преди изборите обеща, че ще прекарва лифт до Виаленд от Миниатюрк и Рами, но кога ще стане това не е ясно.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 09:57 от bialk

# 223
Да. С шатъл от Мимар Синан или от Йешил пънар. Или с такси. В парка не може да се влиза пеша.

Кметът Топбаш преди изборите обеща, че ще прекарва лифт до Виаленд от Миниатюрк и Рами, но кога ще стане това не е ясно.

21   YEŞİLPINAR BЦLGE PAR
22   YEŞİLPINAR ЗEŞME Eyьp   
23   MERKEZ CAMİİ Eyьp   
24   SAYA HİLAL CAMİİ
25   YEŞİLPINAR Eyьp   

Според теб на коя точно спирка трябва да се слезе? Аз мисля, че на последната, но не съм сигурна.
Правя програма на мои приятели, които искат да отидат до там с автобус и не искам да ги пратя за зелен хайвер. Simple Smile

Дано кметът да си изпълни скоро обещанието!

П.П. Видях, че се слиза на последната спирка.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 11:16 от sosko

# 224
Албум Истанбул - 3. ден

Гюлхане парк - площад Султан Ахмет - Синята джамия - Фонтанът на Вилхелм ІІ - Хиподрума - Капалъ Чаршъ - площад Баязид - Везнеджилер - Джамията Сюлеймание с тюрбетата на Сюлейман Великолепни и съпругата му Хюрем - мостът Халич - 4.Левент - Еминьоню

Общи условия

Активация на акаунт