ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 521
  • 790
  •   1
Отговори
# 225
Да. С шатъл от Мимар Синан или от Йешил пънар. Или с такси. В парка не може да се влиза пеша.

Кметът Топбаш преди изборите обеща, че ще прекарва лифт до Виаленд от Миниатюрк и Рами, но кога ще стане това не е ясно.

21   YEŞİLPINAR BЦLGE PAR
22   YEŞİLPINAR ЗEŞME Eyьp   
23   MERKEZ CAMİİ Eyьp   
24   SAYA HİLAL CAMİİ
25   YEŞİLPINAR Eyьp   

Според теб на коя точно спирка трябва да се слезе? Аз мисля, че на последната, но не съм сигурна.
Правя програма на мои приятели, които искат да отидат до там с автобус и не искам да ги пратя за зелен хайвер. Simple Smile

Дано кметът да си изпълни скоро обещанието!

П.П. Видях, че се слиза на последната спирка.

Да, там има нещо като автогара. Ако на място няма шатъл нека да се спуснат пеша по улица Girne - на около 300 метра е входът на Виаленд. Тук все ще им спре някоя кола.

# 226
Благодаря за обясненията!

# 227
  • у нас

Sinara, с коя фирма пътувахте?

Пътувахме с Тема. Много сме доволни. Хотелът беше много хубав /бяхме в Бенлер 3*/, а закуската обилна. За сравениние тук в Бг, в 4* хотел, на закуска съм оставала гладна, защото на блок масата нямаше почти нищо останало, но и никой не изкара повече. Докато в Турция не видях нещо да се изпразни. За Великден бяха ни боядисали яйца и омесили козунак. Голям жест Peace

Bialk е сложил линк към шатълите.   bouquet Аз сканирах брошурката, ама нещо не се получава да я кача. Отдавна не бях влизала в Имиджхак, сега като искам да кача снимка, ми иска пари newsm78, в снимка бг не я показва цялата. Погледнах линка, спирките и часовете са същите.

Струва ми се, че голяма част от темата по празниците са били в Истанбул. Може да сме се засякли някъде  Wink

Bialk, много хубави снимки. Видях /макар и онлайн/ тюрбетата на С.Великолепни и жена му. Тенкс   bouquet

# 228
Sinara   bouquet
bialk и на теб благодарности за разясненията и снимките.
Може ли да кажеш къде е първата спирка на шатъла за Виаленд от Atakoy-Bakirkoy и от Halkali.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 13:34 от beca

# 229
За Атакьой не мога да се оринтирам, но в Халкълъ шатълите тръгват от изкуствения Босфор - Sinpaş Bosphorus City

# 230
Много ти благодаря!

# 231
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Party Crazy Старт на 50-тата Юбилейна Президентска Колоездачна
Обиколка на Турция!

Да докладвам че Първият етап Алания-Алания бе спечелен от британеца и
много голям мой любимец Марк Кавендиш от отбора на Омега Фарма Куикстеп.
Втори е Елиа Вивиани,трети Тео Бос!
Направо завиждам на тези,които ще бъдат на 4 Май в Истанбул
за последния етап от Обиколката,да снимате колоездачите ей! Crazy Mr. Green bowuu Joy

Пак ще тръгнат от СултанАхмет,пред чешмата на Ахмет,ще се спуснат по Кенеди,моста Галата,
по пътя на 25 Е Crazy Sunglasses Laughing до Ортакьой,след това Босфорския мост,навлизане в Азия,Кадъкьой,
Стадиона на Фенербахче и Бааъдат Джаадеси няколко пъти ще го обикалят,така че Джуджанка другата неделя да си пред екрана душе!

Бялк,мнооого хубави снимки,и малката е с много джиджен жилет,и сладурски кецове!

# 232

bialk, благодаря за снимките и разходката из Гюлхане парк !

# 233
Много ви благодаря за бързите отговори  bouquet
Миналата година ползвах шатъла от Кабаташ и ако нямах точна информация от bialk  и опита от препускането в нашия градски транспорт нямах никакви шансове. Лудницата беше пълна, един микробус и около стотина мераклии за Виаленд.

# 234
Ставам и аз досадна и повтарям питането за сериалите. За този да имате инфо - "Kara Para Yalan Aşk"?

http://news.day.az/showbiz/464382.html

# 235
Ставам и аз досадна и повтарям питането за сериалите. За този да имате инфо - "Kara Para Yalan Aşk"?

http://news.day.az/showbiz/464382.html

Преди няколко страници някой беше побликувал същата къща. Виж снимките и му пиши за повече информация.

# 236
Здравейте!  bialk  благодаря ти поправих си грешката.

Най-накрая ми остана време да пиша за църквата. Тъй като ходихме до Стените на Константинопол и видяхме на Google Earth че тази църква е наблизо решихме да я посетим. Както вече споменах в моя разказ бяхме прочели, че цар Петър се жени за дъщерята на византийския император в нея.
Ето линк за нея на английски http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_St._Mary_of_the_Spring_%28Istanbul%29

Само да спомена че ние много трудно я намерихме защото като бяхме чели се споменаваше че се намира сред гора,а се оказа че това са гробища, но  ето пътя по който най-лесно се стига http://media.snimka.bg/s1/3410/033064729.jpg?r=0

# 237
ASSAMARIS, намерих кой е ходил:

Ето и снимката:
Скрит текст:

tedizonova, благодаря за обясненията за църквата.  Hug

# 238
ASSAMARIS каква програма си намислила този път? smile3525

# 239
ASSAMARIS каква програма си намислила този път? smile3525
Дид, аз програма не правя принципно. Тя сама ми се нарежда. Уф, две теми изчетох днес, миомата ми се опече от лаптопа. Лошото е, че нищо щуро не ми идва на акъла. Освен кичозния хотел, ако въобще остане той. С тези паркинги - чок зор.
Мими, мерси за жокера, остава сега да получа свежи напътствия от дамата за къщата.
Щеше ми се но къщите от "Времето лети" да прескоча. Лиза /дето дублира Джамиле/ ми каза, че имало и трето продължение. Може и четвърто да са заформили в моя чест.
Освен това за срам  Embarassed не съм ходила в парка с прословутите лалета. Дали може по вода да се стигне до там, щото като се сетя миналата година как се добрахме, пък и върнахме обратно от Ортакьой с тези автобуси, ме втриса. Щото търсихме и онези дискотека /на Диди/. То като че ли щяхме да влезем, ама а де.
А и тази църква с животворната вода ми се заклещи в мозъка.

Общи условия

Активация на акаунт