КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 6

• 124 212
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • Sunshine state
Нямат го в Кауфланд и Билла. Аз го взимам от триумф-имат и биволски. Аз лично не харесвам млечна салата с катък,понеже точно в този на Елит има много големи парчета сирене и някак не ми върви. Предпочитам я с цедено мляко-взимам такова на КК от Кауфланд или си цедя в тензуха-става за 2 часа. Peace

# 76
  • оттам, откъдето започва България
Страхотна идея за млечна салата с кътък! Днес си купих от Била и направих. Това е най страхотната млечна салата, която съм яла. Нооооо прочетох съдържанието на кътъка, е,в него има маргарин и консервант.
Духи, този кътък на Елит от къде го купуваш?
Аз пък си купувам от Пени цедено мляко Черни връх и става страхотна салата.

# 77
здравейте Simple Smile
аз пък искам да се оплача от вафлите боровец Simple Smile
толкова бяха вкусни преди,топяха се в устата, то шоколад,то крем.....
сега на нищо не приличат, най-обикновени сухи вафли....
за 5-6 години да съм си купила 3-4 пъти с надеждата да са ги оправили, не....

# 78
здравейте Simple Smile
аз пък искам да се оплача от вафлите боровец Simple Smile
толкова бяха вкусни преди,топяха се в устата, то шоколад,то крем.....
сега на нищо не приличат, най-обикновени сухи вафли....
за 5-6 години да съм си купила 3-4 пъти с надеждата да са ги оправили, не....
Няма да да ги оправят...
Те всички вафли са така.. и Морените, и Мурите.. да не говорим за шоколадите ... всичко от сорта става ужас...
За съжаление цените на суровините се покачват и стават недостъпни при крайните цени, които са за изделията.. Затова се ползват такива с по-ниско качество, заместители...
Няма да си купиш вафла Боровец, ако е 1 лв нали? Даже и да е с вкусът, който искаш  Rolling Eyes

За съжаление това става във всички хранителни сектори  Tired Всеки ден го работя и си нямате идея каква е борба за всеки производител да остане на пазара - от малкия до големия.. и това най-гадно се отразява на качеството - защото всички се надцакват с цени  Outta Joint

Затова си пазарувам шоколади от Англия - там ги докарват все още  Whistling
От БГ фирми - употребявам само Престиж и Захарни изделия Варна..
За сладоледи - Чарли, Дени и Изида.

Това си е моя избор де  Blush

# 79
Аз и сладоледите ги отказах тази година. Чакам си машината за сладолед и ще си правя домашен.
Веднъж се зачетох в съдържанието на няколко кутии... Ми то нямаше нищо натурално, никакво мляко, нищо... Подсладители, хидрогенирани мазнини и какви ли не боклуци. Да си ги ядат! Аз съм "чао"!

# 80
Чудя се от къде да си купувам хубави картофи? Предлаганите в момента са гола вода!

Салатите и марулите с нитрати ли са пълни, не знам, ама имат много горчив вкус!

# 81
Чудя се от къде да си купувам хубави картофи? Предлаганите в момента са гола вода!

Салатите и марулите с нитрати ли са пълни, не знам, ама имат много горчив вкус!

П@нди, нямаш ли някой пазар наблизо?
По принцип, не нитратите придават горчивия вкус, доколкото знам. Зависи от сорта. Едновремешените марули, които всички имахме в дворовете си, са горчиви. Те са с по-тъмнозелени листа, капковидни и доста издължени, гладки и леко матови, по-рехаво захванати в основата. Къдравите салати, които се появиха по-късно, са светлозелени (има и тъмночервени към леко кафеникави сортове), с по-кръгли, гладки и лъскави листа (кято се намокрят, понякога стават хлъзгави и трудно се режат), накъдрени в по-малка или по-голяма степен по края, много гъсти в основата. Те обичайно не нагарчат.

Виж тук за различните сортове салати, ако ти е интересно.

# 82
  • Пловдив
Дамски самобръсначки от Лидъл - тяхната си марка, по 5 в опаковка.След кратко използване ръждясаха.

# 83
Емека
- изделия с миризма нелека Mr. Green

Тоалетната им хартия е бомба за масово поразяване с "аромат" (виолетки в моя случай), на който би завидял всеки ароматизатор за дом, хале или шоурум. Явно производителят е естет с тежък житейски опит, стигнал до гениалното убеждение, че дупе се нуждае от парфюмище.
*
Днес взех кухненската им хартия - защото опаковката ме уверяваше, че е бяла и добра. Да, неароматизирана е наистина. Но пък има кофти дъх, на ниско качество! Толкова ли е трудно да неутрализират фабричното ДНК на продукцията си, вместо да го пудрят до небето или да го оставят да се скита голо и унило?... ooooh!

# 84
Харесвам марката Крина, но пудрата захар много ме разочарова... Купих я отдавна, но още имах друга. Вчера я отворих да я сефтосам и беше по ситна и от сол, никаква пудра не беше Sad

# 85
  • Sunshine state
Да не би да искаш да кажеш,че е била по-едра от сол,а не по-ситна?

# 86
Не, не е по-едра. Беше като сол, която ръсиш, а не като пудра, която полепва по сладкиша, така да се изразя. По навик направо от пакета започнах да сипвам в цедка, за да наръся навсякъде, а тя си мина директно и падна долу.

# 87
  • Sunshine state
Брех,че странно..Аз си правя пудра захар в чопъра,понеже честичко забравям да купя. Embarassed

# 88
  • Mediterraneo
Брех,че странно..Аз си правя пудра захар в чопъра,понеже честичко забравям да купя. Embarassed

Аз се сдобих неочаквано с хубава кафемелачка, която използвам за пудра захар. Вече не виждам смисъл да купувам скъпата пудра захар, правя си.

# 89
Ами аз няма с какво да си правя сама, а и не използвам често и по принцип си купувам малки пакети, но този път имаше само на Крина, които имат пакети само от 0,5 и 1 кг. и сега съм набутана с половинка.. Mr. Green
Погледнах снощи в нета и доста сладкарки също се оплакват..

Общи условия

Активация на акаунт