На море в Гърция 2014 - IV

• 73 709
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Виждам , че пишете на собствениците , може би с надежда за по ниска цена и по голяма сигурност , но това често е безсмислено- лелите гъркини не знаят английски и просто не  поглеждат писмата.Пишете на гръцки ТА ,те си ползват отделна отстъпка и цената е същата , а понякога и по ниска ,  защото те на база обеми ви издействат отстъпка.

# 31
  • София
Петре, лелите гъркини всъщност се оправят с английския. А често има и такива, които си го знаят много добре. Все пак последните 7-8 години основно с мейли съм действала, и дори когато са ми отговаряли само с по три-четири думи, пак сме се разбирали  Wink

# 32
  • В полите на Пирин планина
Абсолютно! Ако лелите не знаят, разни каки и батковци помагат  Grinning

# 33
  • София
Параход, благодаря за новата тема, много ме зарадва заведението на Аморгос   bouquet
Живот и здраве, ще го видим след няколко месеца на живо Simple Smile

Таис, като те чета,  си спомням как се чувствах през последния месец. Какви ли не машинации не правих и само менках островите, защото искам да отида на всичките и то точно това лято  Laughing В един момент даже си позволих да проверя дали не мога да канселирам самолетните билети, за да имаме повече гъвкавост, но в крайна сметка реших да се придържам към първоначалния план и побързах да капарирам спането, та да ми е мирна главата, че по едно време не можех и да работя  Laughing Сори за отклонението, но исках да кажа, че както и да го организираш, ще си изкарате супер, пък догодина ще хванете в друга посока  Hug

Някой ходил ли е на Аморгос?

# 34
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, за пръв път тази години сме решили да ходим на море в Гърция и избрахме Никиана на о-в Лефкада. Понеже не можах да намеря много информация, искам да попитам някой знае ли дали плажовете са платени, има ли шезлонги, ала-бала  Laughing Както так и ако някой има идея какви са цените на основни стоки там - бира, някакво ядене ... Мерси много  Hug

# 35
  • София
Moharet,  Hug Големи страсти са, да. Само преди няколко дни блажено си мислех, че резервацията ми за Наксос е окончателна. Но 17 дни са твърде много само за един остров. Освен може би за Крит.

Не предполагах обаче колко пипкава работа е напасването на фериботите когато островите са три.

Вие сте без кола, нали?

# 36
Параход    bouquet чудна си както обикновено  Peace
Включвам се да не ви изпусна, че направо съм се пристрастила към темата  Joy май ако не вляза тук -  не мога да отметна деня  hahaha

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички  Wink

# 37
Със светли празници на всички се записвам тук  bouquet

# 38
  • София
Таис, да фериботите са трудни за напасване, ние затова се отказахме от Астипалеа, засега де  Wink
Но пък си е голяма емоция организацията, защото прочиташ толкова много интересни неща  Hug
Много ми е любопитно кои острови ще избереш  Laughing Ама не се отказвай от Наксос, островът е страхотен, особено за малки деца и има толкова много неща за разглеждане.

Да, ние ще сме без кола и ще вземем рент-а-кар на Аморгос и евентуално на Санторини. На Куфониси няма рент-а-кар, а и няма смисъл, защото е толкова малък, че може да се кръстосва пеша. Там има рент-а-байк, ако иска някой Simple Smile Има и водни таксита, които обикалят плажовете и ходят до Като Куфониси.

# 39
  • София
Някой ходил ли е на Аморгос?

Moharet
Да, два пъти, острова е пълен с разкопки от различни епохи, които представляват интерес за мен.
Но, разбира се не е само това, има си всичко необходимо. Въпреки, че преди 20-30 години там и нормален път е нямало.
А какви вина има на острова, нямам думи.

Mrs.Turner Цените по тези места са както навсякъде в Гърция, в по-ниския диапазон.
Плажа Nikiana не беше организиран, когато сме минавали. Смесен е, пясък и камъчета, с много чиста вода.
Ето още малко плажове на Лефкада:
Скрит текст:
Porto Katsiki
Egremni
Agiofilli
Kathisma
Amousso
Poros
Gialos
Mikros Gialos
Kavalikefta
Milos
Pefkoulia
Кой е хотела ви?

Evana
Цитат
Толкова е хубаво за празника
Прекрасно казано...........

ЖЕЛАЯ ПРЕКРАСНИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СМИРЕНИ...

# 40
Още не сме се спрели на хотел, а и като цяло сега започвам да ровя  Laughing нямам никаква идея и какви са цените в Гърция, само четох, че бира в заведение е около 4 евро, но тъй като се изненадах от Барселона, къде4то не ми беше вярна информацията и затова питам тук  Hug

# 41
  • София
Извинявай Mrs.Turner , не съм обърнала внимание, че не сте ходили, и питаш основно за това място.
Много пъти сме писали за цените. Робува мнението да се смята по две, спрямо България. Но не винаги е точно така. Намират се продукти на по-ниски цени от нашите в супермаркети.
Относно изхранването, зависи от това къде и какво ще използвате.
В заведения, таверни посещение за двама, без изхвърляне, може да се нахраните от 25 до 50 евро.
Специалитети и повечко алкохол може да похарчите повече. Ако си поръчвате риба се смята на кг., около 30 до 60 евро кг. Салати 3-4-5 евро, пържоли 7-9 евро и т.н.
Бързи закуски, гирос/2-3/, пици/5-10/, цените започват от 2-3 нагоре. Кафета, фрапета 2-3 евро и т.н.

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 20:47 от Bled

# 42
Извинявай Mrs.Turner , не съм обърнала внимание, че не сте ходили, и питаш основно за това място.
Много пъти сме писали за цените. Робува мнението да се смята по две, спрямо България. Но не винаги е точно така. Намират се продукти на по-ниски цени от нашите в супермаркети.
Относно изхранването, зависи от това къде и какво ще използвате.
В заведения, таверни посещение за двама, без изхвърляне, може да се нахраните от 25 до 50 евро.
Специалитети и повечко алкохол може да похарчите повече. Ако си поръчвате риба се смята на кг., около 30 до 60 евро кг. Салати 3-4-5 евро, пържоли 7-9 евро и т.н.
Бързи закуски, гирос/2-3/, пици/5-10/, цените започват от 2-3 нагоре. Кафета, фрапета 2-3 евро и т.н.

Благодаря ти много  Hug

# 43
  • София
Е, уж трябваше да сте в Гърция вече, пак 3 листа сте изписали Wink))) Параход, благодаря за пореден път за прекрасната тема Wink Ние днес от София до Пловдив 4 часа пътувахме, мъжът ми каза, писна ми, да бяхме тръгнали за Гърция Wink

Весели празници на всички, много здраве и топлина да сгрява сърцата ви.

# 44
  • София
Moharet, така е, покрай организацията се изчитат много интересни неща. Аз си подготвих няколко комбинации за бъдещите лета: Милос-Кимолос, Кеа-Китнос, Самос-Икария..дано сме живи и здрави да ги осъществим  Wink

Дребната най-вероятно ще я оставим тук при майка ми защото този път искаме истинска почивка. Поне това е ''работният вариант, засега. Аз и затова не се притеснявам толкова от дългите преходи с фери, без детето сме доста по-свободни.

Иначе тази вечер избистрих 2 маршрута: Наксос-Парос-Андипарос и Наксос-Астипалея-Донуса. Лошото е, че колата много оскъпява пътуването заради фериботните билети. Но ММ не иска без нея  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт