На море в Гърция 2014 - IV

• 73 767
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Eто я O Paradeisos  Heart Eyes

# 721
  • София
Някоя добра и спирана от гръцките КАТ власти душа ще сподели ли инфо за пустия му голям талон   bouquet?

# 722
Някоя добра и спирана от гръцките КАТ власти душа ще сподели ли инфо за пустия му голям талон   bouquet?

И нас това силно ни вълнува, но за момента това, което четохме е, че гърците си имат право да го искат тоя пуст голям талон, имало евродиректива за това. Ние не бихме рискували с тези солени глоби и затова решихме да тръгнем за Лефкада със старата ни кола, вместо с новата лизингова (която съответно е без голям талон..). Ако някой знае нещо повече, моля да сподели!

# 723
Задължителен е големия талон...а ако се счупи старата кола как се процедира?!?

# 724
  • София
alex_jp, ето 4 снимки от таверната..но то аз съм нащракала само яденето и домочадието  Mr. Green Пак добре, че има и една с изгледа към морето.
https://www.flickr.com/photos/117372387@N03/sets/72157644337385449/

Иначе ето и линк с инфо:
http://sithoniagreece.com/sithonia/neos-marmaras/restaurants/par … disos-restaurant/

Ние ще пътуваме с големия талон..за вс случай. ММ каза, че не му се рискува.

# 725
  • София...........
Това с големия талон само за лизинговите коли ли е?, защото ние пътуваме с кола на името на мъжа ми - не е лизингова или фирмена.

# 726
  • София
Аз го разбирам, че е за всички  Thinking

# 727
Хубави снимки!

# 728
По телевизията казаха, че е задължителен големия талон и още нещо за преведен на гръцки трудов договор, но май само за служебните коли...някой да обясни, ако е запознат...

# 729
  • София
Благодаря  Simple Smile
Значи не съм разбрала, така ли..ако е само за служебните, да не го взимаме нашия талон..?

# 730
  • София
Случаят, който показаха беше със служебна кола, но не останах с впечатление, че важи само за тях. Ние ще го вземем за всеки случай.

Чудя се със застраховката какво да правя, пак ме измандахерцаха нещо  Twisted Evil Единият вариант е да си взема зелена карта за 15 дни и да не се занимавам, но не ми се иска - принципен е въпросът за мен.
Или да прежаля 3 месеца и да сключа нова.

# 731
  • В светлината на слънцето

По-миналото лято ме спираха, защото някъде по пътя ми беше изгорял единия фар, а пусто нали по навик си карам на фарове, та забелязаха веднагически. Поискаха паспортите на децата, документите на колата - стандартните и моята книжка. Това беше. Големият талон изобщо не го поискаха. Не ме глобиха, само казаха да го оправя. Поприказвахме си малко и пожелаха на добър път. Това беше. Може пък да съм случила на разбрани гръцки катаджии, знам ли.  Mr. Green Но пак да кажа - това беше по-миналото лято, сега нещата може и да са се променили.

# 732
  • София
A знаете ли как стои въпроса със старите коли, които никога не са имали малък и голям талон, а само един и той се носи винаги? Миналата година сърбите се опитаха да ни искат голям талон, но успяхме някак да се разберем и то благодарение на възрастен служител, който беше наясно, че съществуват и такива. Обаче с гърците не вярвам да стане.  Sad Тази разпоредба има ли я някъде да се прочете?

# 733
  • Варна
Благодаря  Simple Smile
Значи не съм разбрала, така ли..ако е само за служебните, да не го взимаме нашия талон..?

Абе я го вземи , няма да ти претовари колата Simple Smile

# 734
Изискването за голям талон е за превозвачи - касае изпълнителите на комерсиални превози - товарни и пътнически.
Понякога на границата са ни искали документи за колата (веднъж на 10 пъти и по-рядко сигурно Simple Smile), никога не е ставало дума за такова нещо.

Но дет' вика Петър, няма да ви натежи. Ние обаче не сме го носили никога, включително и миналата седмица.

Официалното съобщение на ИА "Автомобилна администрация" е от края на април т.г., Тинтири-минтири го публикува на 40-а страница в темата. Ето и линк.

Общи условия

Активация на акаунт