На море в Гърция 2014 - IV

• 75 512
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
  • София
ЗвънчеHug
Ето най-накрая някой да ме разбере какво търся!

Не ми се митка от място на място, не ми се стягат багажи..правих го преди 2 години на Ситония когато сменихме за 20 дни 3 места..ми не ме кефи, не е моят стил на почивка просто.

Офф топик: Трявна е вълшебна, и на мен ми е един от любимите градове в БГ  Heart Eyes
Ходихме преди 2 години, и пак ще отидем, просто сега исках да сме по-наблизо  Simple Smile

# 706
  • София
Таис,избери Кефалония Peace,пък винаги може да мръднете и до някой съседен остров Mr. Green

# 707
  • София
Taис, и ние сме се запътили към Закинтос, но с чартър. Утре или най-късно до края на седмицата ще се разбере дали ще го има нашия чартър за 14.06. или не са се събрали достатъчно хора. На място ще си вземем рент-а-кар. Ако го бъде този полет сме решили за 1 ден да отскокнем и до Кефалония барабар с колата. Каквото успеем да видим между 11:15 и 17:30 успеем.
Обаче, Таис, и на Закинтос си заслужава да се отиде с малко дете, защото има доста плитки плажове...
Ти тамън ми подпали фитила за догодина с този Наксос и Куфонисия. Започнах да кроя планове за полет от Солун до Миконос и там 1-2 нощувки, заради скъпотията и пренаселеността, после Наксос и Куфониси и пак на Миконос за обратния полет. Иначе не се виждам да пътувам с кола до Пирея и после 5-6 часа на ферибота.
Параход, прекрасни снимки и пътепис  photo

# 708
  • София
Параход, много вдъхновяващ пътепис! Вдъхнови много хора да последват стъпките ти, включително и мен  Hug

Таис, наистина голям взирв настана  Laughing Но пък това си е вашата почивка и я организирайте, както вие се чувствате най-добре, а и цялото време е пред вас и ще преизпълните wish lista, та даже и нов ще направите  Hug

И аз с един въпрос за района на Парга. Засега съм навила ММ за 1 седмица през юни да идем до там, вместо на Ситония. Този залив Лихнос ми е голяма мечта да го видя! Проблемът е, че когато съм кроила планове за този район, идеята беше за 2 седмици и сега трябва да се откажа от голяма част от плановете си. Имаме 5 пълни дни там и мисля да ги разпределя така:
1 ден за разглеждане на Парга и околности
1 ден за Сивота
1 ден за Пакси и Антипакси
1 ден за заливът Амвракикос
1 ден свободна програма  Laughing
Та се чудех дали не изпускам нещо интерсно в програмата  newsm78

# 709
  • софия
Какво значи, че пътят за Миртос е отрязан  newsm78

# 710
Таис  Joy ти си опасна скица ......с тоя твой ентусиазъм и "лека ръка" метнеш един маршрут ....подпалиш народа и после ..... hahaha
ма няма лошо ....определено има положителен ефект ....като знам какво стана миналия сезон с Евия ....а сега с юга  Grinning
За мен не знам защо  newsm78 Занте и Кефалония вървят някакси в пакет  Mr. Green и бих ги споделила във времето на една почивка ....то и за тази година това ми беше желанието  Rolling Eyes но след тези трусове зимата, не ме е страх, мисля, че било каквото било засега.... но ми се струва, че няма да е възстановена инфраструктурата на Кефалония до юни и се отказах засега ....надявам се догодина живи и здрави  Praynig
Та отплеснах се ....аз лично бих те посъветвала да разделите 2те седмици по братски на двата острова   Peace

# 711

Някой има ли представа каква е темп на водата началото на юни в района  Thinking

Сега чета руските форуми, само дето на тези моржове много не им се доверявам, но споменават за 22-26 градуса на 15/05 в Лаганас т.е. началоно на юни следва да е съвсем приятно топла водата вече.

# 712
  • софия
Здравейте,
Тази година сме решили да почиваме в Гърция за първи път. Понеже ни е непозната територия, мъжа ми иска да сме някъде наблизо, за да не се налага да шофира много и ни препоръчаха като локации Ставрос, Неа Перамос... Дали може да ми препоръчате някакви къщи за гости или апартаменти...
По принцип искаме плажа да е хубав, квартирата да е сравнително близо до плажа. Ние сме 2 семейства с деца, затова по-скоро търсим нещо по-спокойно... да има местенца, където вечер може да се поразходим...
Попрочетох назад в темите, но наистина много се обърках.
По принцип не държим да са конкретно тези места (Ставрос или Неа Перамос). Ще съм благодарна, ако ми препоръчате нещо.
Периода, за който плануваме да почиваме е от 26 юли до 2 август. Децата са на 10, 7 и 5год.
Благодаря предварително   bouquet

# 713
Параход, разказваш приказно. Благодаря за подробния и готин разказ. И аз ползвах карта, докато четях да се ориентирам кое къде е  Simple Smile Тези приказни местенца все още са твърде далече за нас, но някой ден може би...

# 714
  • София
Таис,
Казвам ти температурата на водата на Закинтос от лични посещения, отнася се и за Кефалония.
Били сме там през всички сезони, няма как водата да е 26 градуса през май, защото тя е толкова през август.
През май, максимума е 20-21, а юни около 23-24/и то втората половина/, юли 24-25 и т.н. Минаването на инцидентно топло течение не се зачита…
Вчера, водата в Канали на морето беше 19 градуса, а в басейна на хотела 23-24, топнах се.
Предишния ден на Антипакси, в желанието си да се потопим за първи път, влязохме за миг, също на 19-20 градуса.
Надявам се в следващите дни до края на месеца да се затопли достатъчно, за да можем да влизаме по-спокойно, така беше поне миналата година.
Подкрепям те в мнението ти, да си починеш истински, сега пък аз ще ти кажа „Искам и аз“, както ти ми каза преди за друго.
Единственото, което мога да ти препоръчам. Ако първо отидете на Закинтос, спокойно после може да се върнете през Кефалония и Лефкада, просто различно минаване. Може и обратно. При подобна дълга почивка в Закинтос, без да нарушаваме дните за почивка, сме посетили дори Итака…Дори да не ги разгледате, а само да стъпите с малко разходка, душата ще ти е по-пълна. А и отиването до всеки един поотделно си е разход.

Moharet  
Днес напуснахме района, който те интересува/писала съм в другата тема, защото не сме все още на море/. Казвай, ако нещо те интересува спешно, ако трябва ще се върна, близо сме, в Arta. Утре, вече ще сме далеч…
Един ден за Сивота, като разглеждане е много, нощувахме пак там.
За залива може да отделите един ден, не е никак малък. Но целта ви сигурно е приятното пътче и отиването до Koronisia.
Menidi и Amfilochia също заслужават внимание, прекрасно разположение, но не знам дали ще обикаляте целият залив…
Сега и ние бяхме на Пакси и Антипакси за ден, малко плаж, обиколка и хапване.
За Парга няма да ти казвам, много е писано, ние този път не и отделихме време.

# 715
  • София
Да не изброявам поименно, че ще досадя, благодаря много на всички  Hug   

Dechy, стискам палци плановете ви да се изпълнят точно както си ги намислила  Simple Smile

Shhh, ами това четох в трип-а. Но така или иначе, мисля като 2К - дори да пренебрегна шубето си от земетръси, остава фактът, че на острова нещата не са изцяло ОК. Из кефалонийския форум в трип-а пише, че инфраструктурата в някои части все още не е оправена.
Затова реших Кефалония да остане за друг път.

Не знам за вас, но на мен ми се почива дълго и напоително. Не искам да ''гледам'' разни работи..искам почивка на няколко хубави плажа, гарнирана с много мусака, гемиста, гироси, и Алфа  Wink

Новините за водата са противоречиви..дано все пак става за къпане  Rolling Eyes

# 716
Иначе на Халкидики любимите ми ресторанти са в Парадисос и Торони

Моля за имената на добрите ресторанти в Торони   bouquet
Ще бъдем 10 дни там с две малки деца. Разбрах, че плажът не става много, но каквото такова, ще пообиколим наоколо. Та приемам предложения за места за хапване и в околността. Не ни пречи да попътуваме за добра кръчма  Embarassed

# 717
  • София
Таверна ''Парадисос'' в Неос Мармарас  Heart Eyes
Намира се на плажа Парадисос, което е нещо като вилната зона на самото градче. Добро обслужване, страхотна гледка към плажа, и най-важното, мноого вкусна кухня!
Ако искаш, мога да ти кача снимки от миналото лято  Simple Smile

# 718
Моля за имената на добрите ресторанти в Торони   bouquet
Сакис и Леон. В Сакис всеки ден готвят на обяд около 10 неща, страхотни повечето. За вечеря свършват и се сервира обичайното за Гърция меню - сувлакита и пр.
В никакъв случай не сядайте на ресторанта, който е в центъра на ъгъла до супермаркета (не помня името му).
Палачинки и пица в бара срещу "Йоланда"; работят само вечер. Още 20 метра след него, след Вила Мария, ще видите табелата за месаря, ако искате да си правите барбекю в двора.

В съседното село - Порто Куфо - пресни морски дарове и риби във всичките 4 ресторанта.
В по-следващото Каламици - Зорба.
За Парадисос вече са ти казали.

За плажа - спокойно, дори и да не ви хареса този в Торони, има много добри възможности в близката околност.

# 719
Много, много благодаря!  bouquet

Таис, снимки бих гледала с удоволствие, стига да не те затрудня.

Страхотни разкази и снимки, Парахд. Попътувах и помечтах, голямо удоволствие. Grinning

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 21:58 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт