На море в Гърция 2014 - IV

• 73 762
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
благодаря за бързия отговор ,ще се ровя по темите за отзиви за студия.По сайтовете с обяви се ровя от седмица ,само че как да се доверя на снимките които са дали ,с малко дете съм и не ми се рискува да отида на някоя мизерия.

# 91
  • София
благодаря за бързия отговор ,ще се ровя по темите за отзиви за студия.По сайтовете с обяви се ровя от седмица ,само че как да се доверя на снимките които са дали ,с малко дете съм и не ми се рискува да отида на някоя мизерия.

dossi, поразгледай и първата страница на тази тема - има много полезна информация и ще ти помогне да се ориентираш.

# 92
Аз колкото повече разглеждам толкова повече се чудя къде Sad Колебая се между Аспровалта,Никити и Тасос.Ще се радвам да споделите впечатления от тези места Hug

Назад във всички теми има споделяно многократно за тези места, а за Тасос дори има отделна тема.

# 93
  • София
Сутринта ми се обади една колежка,да ми каже да не ходя в Гърция
http://www.grreporter.info/Prvi_sluchay_na_opasniya_virus_MERS_v_Grciya/15386
 Shocked

# 94
  • София
Искам да благодаря на Tаис , Параход и специално на peterky2002 за насоките относно близки дестинации за почивка в Гърция. Доста материал за четене ми се насъбра, но съм убедена, че ще срещна отново мило отношение и ценни съвети за почивката си.
Благодаря на пишещите тук!

# 95
Момичета, току що се сдобих с "Мед, маслини, октопод" на Кристофър Бакън и нямам търпение да я прочета;)

Скрит текст:
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.

Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.

"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.

# 96
  • София
dossi , видях, че питаш и за Керамоти. Наскоро го проучвах за едно пътуване и момичета от форума ми препоръчаха тези студиа:
http://www.anna-keramoti.gr/index.php/bg/home.html
http://www.katerinaker.gr/?q=bg/node/2
http://www.hotel-aphrodite.gr/

nedunka, страхотно звучи тази книга, аз като един книгоман си я поръчах веднага  Hug

# 97
Някой да знае защо  Via Michelin дава 3ч22мин от София до Кулата ?
Моля, който е пътувал тези дни да каже.  Да няма някое ново отклонение?

# 98
Здравейте на всички в тази прекрасна и полезна тема!  smile3525

От известно време обмисляме пътуване в Гърция с приятеля ми, и сега, за майските празници решихме да го осъществим. Отиваме на Ситония, в надявам се приятен хотел.

Доста ми е полезна дадената от всички вас информация, но имам един въпрос, дано можете да ми помогнете.
Прочетох на първа страница на темата, че Зелена карта в рамките на ЕС не се изисква, но информацията, която чета на други места много ме обърква, включително и тази на застрахователя ни, както и тази на сайта на МВнР. Ще съм ви признателна, ако ми помогнете да разтълкувам прочетеното, а именно: 

"Задължително е притежаването на зелена карта или валидна застраховка за автомобила." - това  от сайта на МВнР

"Сертификат „Зелена карта” ви е нужен когато пътувате извън рамките на България, но в държави членки на системата „Зелена карта”. А това са:" и са изброени страните, между които и Гърция - от сайта на застрахователя

Предварително благодаря!

# 99
Mohared,благодаря за напътствията.наистина са ми от полза.вие възползвахте ли се от някои от посочените хотели.

# 100
Неразбрана,можеш да пътуваш без зелена карта на 100%,но е желателно да имаш такава ,защото ако удариш някого ще платиш доста солено.та общо взето ти си прецени риска. Wink

# 101
Неразбрана,можеш да пътуваш без зелена карта на 100%,но е желателно да имаш такава ,защото ако удариш някого ще платиш доста солено.та общо взето ти си прецени риска. Wink

Ще замоля да не говорите глупости и да се осведомите по добре.

След като влязохме в ЕС нямаме нужда от зелена карта в държавите членки на ЕС + Андора, Сърбия и Швейцария. Задължително изисквайте от застрахователя си екземпляр на ГО на английски. За всички останали държави членки на системата „Зелена карта - да трябва.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 16:01 от Анонимен

# 102
  • София
Mohared,благодаря за напътствията.наистина са ми от полза.вие възползвахте ли се от някои от посочените хотели.

Не сме резервирали там, защото компанията избра друга посока, но някой ден със сигурност и оттам ще минем. Дано Блед се включи да ти даде по-подробни насоки за Керамоти  Hug

# 103
  • София
Задължително изисквайте от застрахователя си екземпляр на ГО на английски.

Bliss застрахователя длъжен ли е да издаде такъв екземпляр при поискване? Мога ли да го изискам сега, след като сключих ГО средата на март или е следвало да си го искам тогава при самото сключване на застраховката?

# 104
Задължително изисквайте от застрахователя си екземпляр на ГО на английски.

Bliss застрахователя длъжен ли е да издаде такъв екземпляр при поискване? Мога ли да го изискам сега, след като сключих ГО средата на март или е следвало да си го искам тогава при самото сключване на застраховката?

Оф, доколкото знам няма законово задължение. Но пак ще проверя и ще пиша. Но вече е незаконно да ви дават по-ниски цени, ако декларирате че ще шофирате само в Бг и после да ви искат доплащане за излизане в чужбина. ГО купена в БГ е валидна за територията на целия ЕС, не е ограничена времево (освен със собствения и срок), лимита на отговорност е еднакъв независимо къде се шофира и къде е произшествието... Проблем е ако е издадена само на български, защото при събитие в чужбина няма как полицая да е полиглот и случайно някак да знае нашенски.

Общи условия

Активация на акаунт