На море в Гърция 2014 - IV

• 74 844
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Договорих я през една българка, която работи в тамошна агенция на 100 е/дн. Впоследствие се заговорихме със собствениците, от които разбрахме, че те искат по 60 на ден. Но им забравих телефона в къщата. Къщата е на 2 етажа, в приземието са 3 спални и баня. Горе са терасите и кухнята. На двора има барбекю.

Kъщата и природата изглеждат прекрасно и ако се сетиш за начин за връзка с тях със сигурност ше е полезно , все пак това е най- близкото до БГ море.А и 40 е/ден е твърде голяма комисионна за Костадина.

Сещам се, че собствениците имат магазин за платове и пердета в Сидирокастро. Ако някой минава скоро оттам, може да вземе телефони. Жената си работела в него.

# 391
  • София
"По-добрите плажове са на Ляпадес. Особенно има един уникален - Лимни бийч, ама за него си трябва питане, ходене или най-лесно лодка под наем. Южно от Ляпадес има поредица от малки, тайни плажове, достъпни само с лодка, които слагат Порто Кацики и прословутите западни плажове на Лефкада в малкия си джоб." - цитат на пост 241 Profile

Срам не срам, Embarassed но искам да помоля малко разяснение къде са намира този Ляпадес? Хем ми звучи много познато, хем не мога да го открия от вчера! Thinking

# 392
# 393
За пореден път се убеждавам колко различни са възприятията на хората за едно и също място. За едни мястото е хубаво, за други - не.  Simple Smile
Пиша това по повод питането малко по-назад за Полихроно. Ние бяхме там миналата година юни. Селцето е приятно с хубава крайбрежна алея с готини заведения и цветя. Плажа обаче - ужасен. Тясна ивица и нагъчкана човек до човек. Чадърите и шезлонгите са наредени толкова плътно един до друг, че нямаш шанс да си поместиш шезлонга спрямо сянката. В свободната зона пък още по-зле. На плажа пясък, в морето камъни. И така е в повечето села наоколо.

За Торони. Плажа за мен не става. Много е стръмен. Морето бързо става дълбоко и този наклон те увлича по-навътре и ти пречи да издрапаш. За плуващи е ок, но за неплуващи е проблем.

# 394
Здравейте, въпроса ми не  е свързан много с темата, но все пак ще попитам.
Организираните екскурзии с автобус до Кавала предлагат разходка с корабче до о. Тасос,
 ако отидем ние самостоятелно на пристанището ще може ли пак да се качим на такава разходка.
И евентуално ако знаете цената?!
Благодаря!

# 395
  • София
За пореден път се убеждавам колко различни са възприятията на хората за едно и също място. За едни мястото е хубаво, за други - не.  Simple Smile
Пиша това по повод питането малко по-назад за Полихроно. Ние бяхме там миналата година юни. Селцето е приятно с хубава крайбрежна алея с готини заведения и цветя. Плажа обаче - ужасен. Тясна ивица и нагъчкана човек до човек. Чадърите и шезлонгите са наредени толкова плътно един до друг, че нямаш шанс да си поместиш шезлонга спрямо сянката. В свободната зона пък още по-зле. На плажа пясък, в морето камъни. И така е в повечето села наоколо.

За Торони. Плажа за мен не става. Много е стръмен. Морето бързо става дълбоко и този наклон те увлича по-навътре и ти пречи да издрапаш. За плуващи е ок, но за неплуващи е проблем.

millenitta , така е по-цветно, възприятията на хората не могат да са еднакви. Simple Smile

Иначе за Полихроно, където едвам изтраяхме 2 нощувки и избягахме най-вече заради плажа, впечатленията ни се припокриват. За плажа на Торони също съм съгласна с теб и на мен не ми хареса. Peace За това съм на принципа "проба-грешка" и "око да види - ръка да пипне". Simple Smile

# 396
 Подкрепям момичетата за Полихроно. Имаше времена (преди нашествията на българи,сърби и македонци) когато тези места ми харесваха. Имахме един любим пясъчен плаж в района, който заварихме тотално опустошен във всяко отношение последния път когато бяхме там. За гъчканицата да не говорим. Тогава се отказах въобще от Халкидики.
 За Торони също съм солидарна с Миленита и Биби  Peace! Ние в Торони обикновено ходим само да ядем Simple Smile!

# 397
  • София...........
Понеже е края на почивните дни и се надявам повече хора да четат в темата пак ще си задам въпроса Wink

Някой да има впечатления (лични или от познати и тн..) от тези студия на Лефкада?
http://www.villagio.gr/index.htm

# 398
  • София - Варна
Понеже е края на почивните дни и се надявам повече хора да четат в темата пак ще си задам въпроса Wink

Някой да има впечатления (лични или от познати и тн..) от тези студия на Лефкада?

Не съм била там, но погледнах на картата. Много е близо до моста, който свързва континента с острова и не е толкова чисто. Ако обаче използвате базата за спане само, а ходите на различни плажове не би имало проблем.

# 399
  • София
Туцка,   bouquet

# 400
  • София...........

Не съм била там, но погледнах на картата. Много е близо до моста, който свързва континента с острова и не е толкова чисто. Ако обаче използвате базата за спане само, а ходите на различни плажове не би имало проблем.

Идеята е всеки ден на различен плаж Simple Smile, като най-близкия евентуално ще е Agios Ioannis. Харесаха ми студията, защото има двор, трева, въздух.... Друго подобно не видях да има на острова, ако някой се сеща да казва?

# 401
Divna, миналата година бях наела в района на тези бунгала къща. Нито една вечер не успяхме да вечеряме на двора (това беше идеята) поради силния вятър. Това е най-ветровитата част на острова и духа, ама духа! Никъде в Гърция не ни се беше случвало и едва изкарахме на това място 5 дни. Предполагам, че и цените са ниски (така беше при нас, чудех се защо, а то си имало причина) На картинка може да е прекрасно, но мисля че трябва да се поогледаш в по-южна посока.
 Подобни 5 бунгала с басейн пак в този район на ниски цени пусках миналата година тук. Пак прекрасни на вид, ама с якия вятър! Ако искаш ще ги потърся.

# 402
  • софия
Блед, Параход, благодаря ви   bouquet
Аз за юни се оглеждам накъде, че до септември няма да се изтрае, най-вероятно Тасос ще е.
А за септември за Пелион се надявам да е като миналата година на Лефкада, малко хора  Grinning

# 403
  • София
Честит празник, бъдете здрави...Обедна почивка...
Цитат
Благодаря ....
Блед, ...... харесах тези
jfjallen Според мен хотел Viky е най-удобен за почивката ви. Близо до плажа и центъра. Ние сме били в други хотели в горната част, но малко по-скъпи.
Разстоянието е повече, но за вечерна разходка не е проблем. Ако желаеш, когато имам време мога да ти покажа снимки на селището и плажа.

Divna Аз съм за…..Няма да сбъркате с това място. Минавали сме често от там, района е хубав, много зеленина. Мисля, че съм виждала разположението, близо е до плажа Agios Ioannis, а той е хубав, мисля че имаше син флаг и е много дълъг. За децата е рай, да тичат на воля. И това, че града е толкова близо е също голямо преимущество. Лесно за паркиране и идеална начална точка за обиколка на острова.
От тази страна сме отсядали в Agios Nikitas, беше прекрасно и не знам, късмет или друго, нямаше никакъв вятър, много е относително. Защото от другата страна, Nidri, уж по спокойно и закътано, ни е духало сериозно, но в лодка.  И в Ligia имаше лек приятен вятър. Изкарвали сме супер и в Vassiliki, макар че там почти винаги си духа. Тази година сме се запътили към Сивота, прекрасен залив и не съм усетила да има вятър.

yours5  Не знам с колко време разполагате, екскурзията от Кавала ще ви излезе скъпа. В същият момент ферибота до Тасос струва 4,70 евро. От Кавала са по редки, но 3-4 на ден има. От там имате по-голям избор на разходки както по вода, така и по суша. Може да вземете и кола под наем и да обиколите целия остров, за което ще помагаме.

Mariyka  Туцка правилно посочва района. До Лимни бийч се стига трудно, заема място между едно островче и брега. От Liapades, в ляво от Gefira има черен път между маслинови горички,  който слиза до красив залив и в ляво от него е Лимни бийч. Имаше една къща, пред която умишлено има грешни надписи, които да ви объркат, не ги гледайте, продължете в дясно. Възможно е вече да не е така, дано.
После има стълби, които въобще не са стабилни, внимавайте, може да са оправени. Следва плажа……..
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f8 … 041650f&msa=0

Скрит текст:
Вали ли още у нас и в Гърция? Прекрасно време в момента в Италия,Тоскана над 23 градуса, никакъв дъжд, морската вода студена, но минералните извори и басейни на които сме са страхотни.

# 404
Bled, в България е ужасен студ, удави ни дъжд ( за София по-специално мога да потвърдя). Чакам някой с актуална информация за Лефкада, тъй като нашата почивка там започва на 31.05 и имам подозрения, че няма да имаме никакъв късмет с времето...

Общи условия

Активация на акаунт