На море в Гърция 2014 - IV

• 74 844
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте Simple Smile Мислим тази година да почиваме на о-в Тасос и се оглеждаме за добро място. Можете ли да препоръчате добра вила или хотел за 6 човека без деца, като можем да отделим по 200 лв. на човек за 5 нощувки.

# 421
...
Почти същото може да се каже и за Торони - съвсем наблизо са плажовете на Сикя,Каламици и още доста.Така че не отчайвайте хората - дайте им информация и нека сами си избират.

мога да кажа, че нито един от плажовете на Ситония не ни хареса пред този на Торони
с изключение на този на Арменисти
http://www.armenistis.com.gr/index.php?lang=bg

въпрос на вкус
ако си с кола, ще намериш твоето място

# 422
  • Варна
400 000 българи са почивали в Гърция по празниците , със 100 000 повече от миналата година.

# 423
Благодаря ви за включването по въпроса ми.

# 424
  • някъде ... тук ...
Не знам за останалата част на Гърция, но Лефкада беше "българска" тия дни... Или поне на нас ни изглеждаше така Simple Smile На паркинга на Порто Кацики имаше една румънска, една гръцка и поне 20 български коли, отделно група каякари, пак българи. Където и да отидехме, все имаше поне по един автобус с българи. Във Василики колите бяха основно наши. Предварително резервираната къща през букинга се оказа все още в ремонт. Добре,че не бхме плащали предварително. Предложиха ни на място настаняване по съседни хотелчета и къщи, но пръснати. Ние си бяхме група - 14 човека с децата. Намерихме къща за всички на място. Много съм доволна. Иначе обърнахме острова - плажове, манастири, ... времето беше точно за разходка. Вчера следобяд и плаж направихме на Порос... Още не съм събрала снимките от всички устройства и не съм качвала нищо.

Честит имен ден на празнуващите (и домашните ми именници)  bouquet

# 425
Няколко думи за южен Пелион :
Тръгнахме за Трикери да видим традиционната сватба, но се забавихме с разглеждане по пътя. Да знаете, от Трикери надолу е прекрасно. От брега на съседно селце извикахме по телефона моторна лодка такси до островчето, както ни посъветваха от хотела. Има три таверни само с пресен улов, много приятно. Гледките по пътя след Милина са чудесни.

# 426
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile Мислим тази година да почиваме на о-в Тасос и се оглеждаме за добро място. Можете ли да препоръчате добра вила или хотел за 6 човека без деца, като можем да отделим по 200 лв. на човек за 5 нощувки.

Миналата година бяхме тук http://www.villa-maria.gr/about-en.html
Теснички са стаите доста, но е чисто има тераски, дворче и барбекю. Има мисля 8 двойни стаи, та няма да сте сами. Цената е 30 евро на вечер /за стая/, но при нас беше по 25, защото едно от семействата беше ходило и миналата година Peace Плажът е на 5 минути пеша - шезлонги и чадъри са срещу консумация. Има и други плажове наблизо, ако ви се обикаля. Peace

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 22:09 от Lara1

# 427
...Майски празници 2014...Две три снимки от местопрестъплението:

Мястото е до болка познато на почти всички пишещи тук...

Ако трябва да сме по точни, става дума за източен бряг на...

...полуостров, който започва с буквата "С" и след 6 букви завършва на "я".

Още няколко снимки от въпросния полуостров, Май 1-6, 2014:

https://www.flickr.com/photos/100890510@N06/sets/72157644591053153/

# 428
 Много хубави снимки, profile!

# 429
...Майски празници 2014...

Разкошни снимки!

[/quote]
Здравейте
ето малко снимки от майските празници
https://app.box.com/s/99a9k79hom4ufu93vsg3

В Уранополи ли сте били или още някъде има същата кула? Плажът на снимките ми изглежда доста по-хубав от тези, които сме виждали там?

400 000 българи са почивали в Гърция по празниците , със 100 000 повече от миналата година.

Ние пък, обратно на всички си направихме пролетната почивка на Елените  Laughing Отдавна южното ни черноморие не ми беше харесвало толкова.

Да си дойда на темата ... Крузо много ли е претъпкан през юли? И има ли друг прилично хубав плаж наблизо?

# 430
  • София

Divna Аз съм за…..Няма да сбъркате с това място. Минавали сме често от там, района е хубав, много зеленина. Мисля, че съм виждала разположението, близо е до плажа Agios Ioannis, а той е хубав, мисля че имаше син флаг и е много дълъг. За децата е рай, да тичат на воля. И това, че града е толкова близо е също голямо преимущество. Лесно за паркиране и идеална начална точка за обиколка на острова.
От тази страна сме отсядали в Agios Nikitas, беше прекрасно и не знам, късмет или друго, нямаше никакъв вятър, много е относително. Защото от другата страна, Nidri, уж по спокойно и закътано, ни е духало сериозно, но в лодка.  И в Ligia имаше лек приятен вятър. Изкарвали сме супер и в Vassiliki, макар че там почти винаги си духа. Тази година сме се запътили към Сивота, прекрасен залив и не съм усетила да има вятър.

Моето мнение е различно. Агиос Йоанис и наоколо е много ветровита местност, те са точно на северната страна на острова. Спомените ми са как през цялото време се опитвах да затрупам кърпата с камъни за да не литне и гонех други литнали вещи от багажа ни Simple Smile Плажът е наистина много дълъг и широк, но морето е много дълбоко, моето 5-годишно тогава момче не можеше да се къпе вътре, правихме някакви опити докато баща му го държеше, но в никакъв случай не можех да го пусна сам във водата. След първия ден се отказахме и сменихме плажа, но се оказа, че за да стигнеш до друг плаж трябва много пътуване с колата, затова след 3 дни сменихме и района.
Агиос Никитас е от западната страна на острова, в нещо като заливче и там не духа. Селцето и плажът са много симпатични, но са най-претъпканото място на острова. Изобщо не ми хареса тая гъчканица.
Препоръчвам отсядане от източната страна или пак да е близо до града, но с нагласата, че всеки ден ще се пътува доста с кола за плаж.

# 431
 Аз през изминалите празнични дни здраво поработих и не успях да се класирам за Гърция. Чета ви и с нетърпение чакам впечатленията ви. Иначе имам да се похваля с резервация за началото на юни. 4-5 дни на Самотраки- един много див и относително непопулярен остров.
 За Лефкада напълно съм съгласна с pontes. Да допълня, че в Аг. Никитас коли не се допускат, паркират се извън селцето.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 22:56 от Anna bel

# 432
  • София
Anna bel, с нетърпение ще чакам разказа ти за Самотраки. От много време си знам, че това място е за мен, на два пъти за малко да отида, но не стана. Ще чакам да ми запалиш фитила, дето се казва Simple Smile

# 433
pontes, да е живот и здраве да отида, ще доживея момента и аз да ти разказвам за Гърция, представи си! Joy Joy Joy

# 434
  • софия
profile, много хубави снимки!
обработвани ли са цветовете? не знаех, че и на С-я го има това синьо  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт