На море в Гърция 2014 - IV

• 74 806
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте и от мен в темичката. Пиша в качеството си на любител на Гърция, по-конкретно на по-често посещаватите близки ръкави на Халкидики и необратимо влюбена в Корфу.
Това лято планираме пътуване отново, като се съобразявам с това, че децата пораснаха – 7 и 15 годишни. Загледах един хотел в Превеза - Preveza Beach 3* http://prevezabeach.com/. Виждам хубав плаж към хотела, басейни, детски стаи за забавления. Офертата е със закуска и вечеря. Идеята ми е да закусим в хотела и да си правим разходки из околността, когато дните не са подходящи за плаж или ако има хубави плажове в района. За разходки си мислех в Левкада, понеже го виждам сравнително близко. Чакам оферти за самия Лефкада, ветровете и дълбоките води на плажа са си супер, но не са подходящи за нашия формат.
Търсих офрти за подобен хотел в Парга, но не намерих.
Понеже района ми е абсолютно непознат, но със всяко ново пътуване придобивам смелост  Crazy, за което ми помага факта, че децата порастват  Wink, моля за информация от пътувалите.
Били ли сте в този хотел, не намирам отзиви в прочетените теми напред? Има ли нещо важно, което съм изпуснала да съобразя  Confused. И бихте ли ми препоръчали нещо друго като дестинация, предвид това, че времето е напредало, всички свестни хотели са пълни от ранните записвания. Всяка година се каня да правя графика за лятото  отрано, но като не можем да нагласим на учениците езикови курсове и други ангажименти, все остава за накрая  Tired
Благодаря предварително и весело изкарване на първите пътуващи за това лято.

# 526
  • София
inka5 , виж и този хотел http://www.planet.bg/hotel/ioniisko-kraibrezhie-kanali-beach-hotel,2662.html Мисля, че заради водните пързалки ще е по-интересен за децата.
Аз също гледах оферти по Йонийското крайбрежие, но засега още не съм окончателно решила дали ще почиваме някъде там или ще сме на Халкидики. Не съм била в тези хотели и не мога да дам отзиви. 2К* миналата година през м. юни ходи на почивка в района и тогава в темата по-подробно написа за местата и плажовете там, но доколкото си спомням беше в хотел Ionian Theoxenia.

# 527
  • София
fanna, следи темата, до края на юни Таис ще се е върнала от тези дестинации и ще ни разкаже за тях от първо лице  Hug Не съм ходила на островите, за които питаш, но тъй като ще пътуваме в тази посока края на август, от половин година чета за тях. Вие всички фериботни билети ли купихте? Защото ми се струва, че сте отделили малко време за Наксос. Наксос е голям и много интересен остров и си заслужава повече дни, за да се обиколи. Има много плажове и забележителности, но задължително трябва да се посети крепостта Кастро в Хората. Там организират и концерти, ето линк за събитията. Има много полезно мобилно приложение за Наксос, казва се Naxos Guide и е безплатно, полезно е да се ползва за из път.
Куфониси е малък остров, има няколко хубави плажа и може да се обиколи за няколко часа пеша. Интересно е да се направи екскурзия до Като Куфониси - съседния остров, който е почти необитаем. Ето инфо за екскурзията до там. А това е списък с таверните на острова и един пътепис на английски  Hug
По-рано в темата се обсъждаше, че Парос и Наксос доста си приличат. Аз съм била на Парос, но само за денонощие и тогава отделихме по-голямата част от престоя си в съседния по-малък остров Антипарос. Фериботите за Антипарос тръгват от Пунда. Там има една пещера, която е интересна да се разгледа.

# 528
Bled  много правилно си усетила, че сега е моментът да реша дали ще с ходи до Гърция толкова скоро:) Благодаря за информацията и за снимките.   bouquet
Ще го помисля още малко и ще действам по въпроса, ако не просто ще го отложим за юни до към средата:) Хубав ден ви желая

# 529
fanna - Според мен май най-добре да отседнете по-близо до Науса. Там е по-интересно вечерта за разходки. С коли ли ще ходите? В Парикя може да отидете до Катедралата, Арх. музей и хубава разходка из тясните улички.Долината на пеперудите не я препоръчвам, освен ако не е адски топло. Пеперудите са нощни и спят през деня. Трябва да ги събудиш (забранено е) за да видиш хубавите крилца. В Науса е много приятно. Ако имате деца, там има голяма детска площадка. Лефкес е хубаво също за разходка.Плажове - Колимбитрес, Златен бряг (хриси акти), Санта Мария голямата (малката е малка и със скъпи чадъри), на Марчело има дръвчета и др.. Има и още неща, но сега не се сещам. За престой където си харесате. http://community.parosweb.com/events?page=4

# 530
Здравейте, момичета!

Бях си обещала след като вече имаме 2 планирани морета за Гърция това лято (едно на Лефкада юни и едно на Вурвуру юли) да не мисля от сега и за септември, но тайничко почнах да си кроя някакви планове за Закинтос. Отпуската ни е за 1 седмица в периода 13-20 септември, пътя ще е с кола и търсим студио за настаняване без изхранване, защото както винаги ще обикаляме.
Питането ми е коя част на острова е най-подходяща за настаняване, като населено място. Търсим спокойствие, далеч от шумотевица и англичани. Доколкото добих представа западната част на острова (където е и Навагио) е камениста, затова вниманието ми е насочено по-скоро към източната част. Изключих за себе си столицата, както и Лаганас, защото предположението ми е, че там ще ни е твърде оживено и пренаселено. Как е положението обаче в Циливи? За Аликес също си мислех..

Всякакъв коментар ще ни бъде от помощ за ориентир. Не държим да сме в голямо населено място, може и да е в някое по-малко селце, ние и тъй или иначе сме навсякъде с колата и пътя не ни стряска. За ежедневен плаж (изключвам разходките в стил екскурзия за снимки и красиви, труднодостъпни, живописни плажове) предпочитаме пясъчни.

Мерси предварително! Ще ви следя изкъсо Simple Smile

# 531
  • София
Момичета,кой е актуален сайт за фериботи....едни приятели ще ходят на Корфу през Юни,та и ние да не изпуснем Mr. Green
Но искам да се ориентирам за цената на кемпера,а в сайтовете,които знам,колкото и да сменям датата,не ми намира Игуменица-Корфу newsm78
Нещо май от толкова гръцко слънце и камънак се затъпява hahaha
За Закинтос,ние бяхме в едни студиа в Аргаси,което е 1-вото малко градче до столицата(близо е до нея)беше приятно,на брега е,а собственика беше уникален сладур Whistling
Ако искаш ще го търся,че не го помня!

# 532
  • София
eli_dzh, за Закинтос засега ние имаме резервация за района на Василикос. Смятам, че районът е доста спокоен и там се намират едни от най-хубавите плажове на острова - Банана бийч, Геракас и т.н.
k@li, пробвай този сайт за фериботите до Корфу  https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp?SchDay=0&SchMonth=0&Sc … =&DName=corfu

# 533
k@li, dechy, благодаря ви много. Сега ще разгледам възможностите за Аргаси и Василикос. Мисля, че района на Василикос би ни допаднал повече и затвърждава мнението ми, че плажовете в югоизточната част на острова са такива, каквито търсим.

А как стои въпросът с вятъра- има ли някои места, където е особено ветровито, както на Лефкада?

# 534
  • София...........
eli_dzh, чакам с нетърпение отзиви от юнската ви почивка на Лефкада Wink  Вие в коя част сте резервирали?

# 535
divna, на Лефкада ще бъдем тук:

http://www.villamaria.com.gr/

Tsoukalades се казва населеното място, на 5км е от Агиос Никитас в западната част на острова. На 31-ви май заминаваме и като се върнем ще дам подробен отчет как е било Simple Smile

# 536
Здравейте!
Моля,препоръчайте хотел в Кавала или Ксанти.Изискванията ми са да е близо до плажа и да е на база ол инклузив.Благодаря!Хубави дни в Гърция!

# 537
Кали, вярно голяма мистерия това с цената за кемпер, никой не я съобщава, но няма начин да не возят, щом камиони и автобуси качват, ще трябва да питаш по мейл или телефон.

Ето това е линията до Лефкими, пътува по-бързо и е по-евтина
http://www.lefkimmilines.gr/

Това е оператора на линията до Керкира
http://www.ionionlines.eu/#/fares-offers/4546464994
Някой тези дни писа, че тези вторите правели отстъпка 50 % от цената за едната посока, ако си купиш двупосочен билет.

В момента и аз избирам настаняване на Закинтос, да ви кажа как - гледам http://www.heliview.de/Zakynthos.html, ако ми допадне местността избирам някой хотел от появяващите се етикетчета, търся го в букинг, ако не ми харесат цените му, оглеждам съседните Joy, голяма схема, няма що, само дето до момента нищо не ми хваща окото, нещо много равнинно и не ми допада.

# 538
  • София
Благодаря ви момичета,най-вероятно ще пътуваме до Лефкими,надявам се цената да е не повече от двойна на кола Mr. Green

# 539
inka5 , виж и този хотел http://www.planet.bg/hotel/ioniisko-kraibrezhie-kanali-beach-hotel,2662.html Мисля, че заради водните пързалки ще е по-интересен за децата.
Аз също гледах оферти по Йонийското крайбрежие, но засега още не съм окончателно решила дали ще почиваме някъде там или ще сме на Халкидики. Не съм била в тези хотели и не мога да дам отзиви. 2К* миналата година през м. юни ходи на почивка в района и тогава в темата по-подробно написа за местата и плажовете там, но доколкото си спомням беше в хотел Ionian Theoxenia.

Благодаря много за отговора   bouquet
Изпратих запитване на вякои агенции, защото в букинг ми дава, че няма места за желания от мен период. Днес говорих и с една колежка, която наскоро се е прибрала от Лефкада. И тя е очарована, макар времето да не е било супер хубаво...

Общи условия

Активация на акаунт