На море в Гърция 2014 - IV

• 73 744
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Изискването за голям талон е за превозвачи - касае изпълнителите на комерсиални превози - товарни и пътнически.
Понякога на границата са ни искали документи за колата (веднъж на 10 пъти и по-рядко сигурно Simple Smile), никога не е ставало дума за такова нещо.

Но дет' вика Петър, няма да ви натежи. Ние обаче не сме го носили никога, включително и миналата седмица.

Официалното съобщение на ИА "Автомобилна администрация" е от края на април т.г., Тинтири-минтири го публикува на 40-а страница в темата. Ето и линк.

Обръщението е само до превозвачите и случаите на такива проверки към момента са на превозвачи (защото глобите май са по-големи  Mr. Green), но всъщност разпоредбата важи за всички водачи. Поне това ми казаха познати юристи. Пуснала съм източниците  Mr. Green да проверяват казуса и ако има ново инфо ще кажа. И ние обичайно пътуваме с лизингов (оперативен) и служебен автомобил, та си ни касае.

Иначе, който си се собственик, както каза Петър, носете си талона. Наистина няма да ви натежи.

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 09:41 от Анонимен

# 736
  • София
Ясно, значи ще го вземем. Наистина не тежи  Simple Smile

В Превеза има ли какво да се види?
(За Парга знам, но не ми се ходи  Peace )

# 737
Какъв е реда, когато автомобила е лизингов. Някой знае ли?

# 738
Ясно, значи ще го вземем. Наистина не тежи  Simple Smile

В Превеза има ли какво да се види?
(За Парга знам, но не ми се ходи  Peace )
Таис, на мен и Превеза ми хареса ...центъра около марината ...приятно място за разходка, с много заведения, магазинчета, много оживено вечер ....определено ми допадна градчето ....наблизо до него е стария град Nicopolis ...ако ти се гледат подобни старини  Peace
....ако искаш мога да ти метна някоя и друга снимка

# 739
Таис, Параход, благодаря за снимките! Вече съвсем нямам търпение  Grinning  bouquet

# 740
  • Варна
Какъв е реда, когато автомобила е лизингов. Някой знае ли?

Бедата е , че на лизинговите автомобили големия талон е в лизингодържателя , а гръцките катаджий не признавали копия , а  и каквито са криви нищо чудно докато се усети човек да му свалят номерата.Така че въпроса си е сериозен , не че на мен ми пука , аз си имам голям талон и ще си го взема , ама този който няма трябва да проучи - нещо като нотариално заверено копие с някаква декларация на гръцки или дявол знае какво newsm78 newsm78 newsm78

# 741
  • София
, давай, обожавам да гледам снимки  Hug

Преди малко се загледах в 2 плажа в района на Превеза, та затова питам. Набързо прехвърлих снимки и на самият град - изглежда добре, но иначе нищо не знам за района.

Май става за комбинация със Занте, според мен.

А плажовете са Mytikas и Artolithia  Heart Eyes

http://www.visit-preveza.com/mytikas

# 742
Това с големия талон ми изглежда пълно безумие. Някакъв случай по телевизията ли са показали? Пропуснала съм.
Никога не сме носили големия талон, но щом казвате, за всеки случай, нищо не ми пречи да го взема.
Но е много тъпо с лизинговите автомобили. Озоваваш се в административно безвремие. 

# 743
  • Sofia
здравейте,

искам да питам някой дали може да ми даде отзиви за този хотел http://www.booking.com/hotel/gr/aktaion-paralia-katerinis.bg.htm … d0aeee80d6c9743X1

и за Катерини като цяло? Как са плажовете , фин ли е пясъка там? Или си е по-добре на Халкидики?

Благодаря   bouquet

# 744
  • София
Bled, мерси за отзивите. Денят до Сивота смятам да го съчетаем с плаж на Бела Врака и обяд в някоя таверничка, затова съм отделила цяла ден. А и като цяло ми се иска да е по-лежерно, защото ще съм след операция и не знам как ще се чувствам.
Вие с ферибот ли ходихте до Пакси? Аз се чудя дали да вземем еднодневна екскурзия или да се натоварим с колата на ферибот. Ако сме с круиз ще видим и Антипакси, но ако сме с колата ще разгледаме по-хубаво Пакси.

Много ме смущава тази информация за големия талон, защото колата на майка ми е лизингова. Не може да няма вариант за лизинговите автомобили  newsm78

# 745
ако автомобилът е лизингов, вие така или иначе трябва да имате пълномощно от лизингодателя, че ви упълномащава да управлявате автомобила, както в България, така и в чужбина
не пречи да се поиска и копие от големия талон към пълномощното

# 746
  • София
В събота бяхме до Солун, за да тестваме колата. На връщане от Гърция на границата за пръв път от много време ни поискаха талона на колата. Дадохме малкия талон, големия го носихме за всеки случай, но не ни го поискаха. Иначе от гръцка полиция не сме спирани, слава богу досега ...

# 747
ако автомобилът е лизингов, вие така или иначе трябва да имате пълномощно от лизингодателя, че ви упълномащава да управлявате автомобила, както в България, така и в чужбина
не пречи да се поиска и копие от големия талон към пълномощното

Доколкото разбрах това е проблема. Не искат копие, искат оригинал  Thinking

# 748
Днес си платих резервацията за Блу Долфин(след прочетени добри отзиви във форума).Малко ни е ранко тази година от 04.06-10.06,но пък след това ще направим още една почивка.Дано да ни хареса.За пръв път ще ходим в Гърция.Моля ви кажете ми хубави пясъчни плажове в района на хотела и въобще кръчмички,забележителности.Какво да видим?Ще бъдем с 3-годишната ни дъщеря.А температурата на водата дали ще става за къпане? newsm78

# 749
Мохарет,
круизът тръгва 10 сутринта от пристанището на Парга и е целодневен (до 17 или 18 беше).
Иначе от тази част на сушата няма ферибот за Пакси, хваща се от Керкира или Игуменица. На 1-ва страница има сайт на острова, можеш да видиш в него разписанията, за да не ровиш по фериботни сайтове.
Когато бяхме ние (началото на септември) нямаше вариант да се иде с ферибот, да разгледаш и да се върнеш, без да преспиваш на островите - круизът е единствената еднодневна опция.

Иначе за Бела врака имай едно наум да го планираш в делник, в никакъв случай не ходете събота или неделя.

Общи условия

Активация на акаунт