Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 37 220
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
a.l.e.n.a., да чува се ясно, че преглъща, дори усещам струята как придърпва, челюстта се мърда, ушичките също, на устните се вижда вътрешната страна, ако отместя гърдата виждам езичето - всички признаци за истинско сучене са налице, но сученето е кратко - както Nia_Nia_Nia е написала - сучи кратко, после заспива като само предъвква, а ако я махна от гърдата - започва да търси - точно същото е. И става порочен кръг. Памперисте са порядъчно наакани и напикани. Дори докато сменям памперс, тя успява да наака на 2 пъти новия докато го закопчея и сменям пак. Коремчето ѝ е доста голямо вече. Допускам, че и в един момент вече след постоянно сучене може и да няма достатъчно кърма, но при положение, че почти нон стоп яде... Според мен се изморява преди да се наяде. Чудя се дали да не направя експеримент с даване на изцедена кърма, не ми се ще, понеже помпата много ми охлузва гърдите, но ако се наложи....

сега намерих статия на Бу, Nia_Nia_Nia - ще ти бъде полезна и на теб:

Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2019

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 23:16 от Dao

# 121
# 122
Честито на новите бебенца
  bouquet
Adura
Аз и  купих Стеримар и помпа за нос
На малкия така го промивах преди кърмене
Дано бързо минава  Hug
Anna_p и при вас  Hugтаткото и баткото са  болни  ние още се държим с малката
Dao ,Nia
И ние днес сме така и аз ще прочета статията
Но е наддала за 19 дни 800гр стига и но е гром безкрайно кърмене
Може но е период на израстване НС бебето тогава имат необходимост от повече кърма
Дано отмине че е трудно  за издържане и изморително
Алена _честита месечинка )))  bouquet

# 123
Аз записах големия и сега бебто в "1-ва детска консултативна клиника"  при д-р Асен Тасев. За сега съм доволна много е адекватен човека и винаги при преглед отваря да види какво му е имало предишния път на детето. Пари не е взимал за посещението... миналата бизнесдама си взимаше парички за всичко:)). Паралелно ще водя бебето при д-р Калайджиева неонатолог в Токуда. Уникална жена много съм доволна от нея, прегледите там са платени:)

# 124
Имам въпрос към консултантките от ЛЛЛ
Как да накарам бебка да си отвори широко устата така, че да захапе не само зърното, а и поне част от ареолата. Това ни е на нас проблема, в резултат на което моите гърди постоянно се разраняват и ме болят.
Другото въпросче ми е- възможно ли е едната гърда ( дясната) да произвежда повече мляко от лявата. На нея (дясната гърда) бебка суче 5 мин активно и после почва да заспива или да дърпа, но без да преглъща. Или може би това е вече задното мляко, за което се изисква повече услилия от страна на бебето?
И трето- винаги ли смученето на ръце означава, че е гладна? Имам случаи в които суче по 15тина мин и то активно и хубаво, защото я чувам че преглъща. Но след като я оставя в коша някакси ръцете й се озовават в устата й, почна да ги смуче и да плаче. И нищо не я успокоява, Това се случва обикновено след 18ч. Принудих се да й давам на 2 пъти АМ, което не ми харесва...

Имам въпрос към консултантките от ЛЛЛ

И трето- винаги ли смученето на ръце означава, че е гладна? Имам случаи в които суче по 15тина мин и то активно и хубаво, защото я чувам че преглъща. Но след като я оставя в коша някакси ръцете й се озовават в устата й, почна да ги смуче и да плаче. И нищо не я успокоява, Това се случва обикновено след 18ч. Принудих се да й давам на 2 пъти АМ, което не ми харесва...

И аз имам същото питане, само че при мен не се случва само след 18ч.  Rolling Eyes

Привет Bunnie и поздравления за раждането на дъщеря ти и добрия старт в кърменето   bouquet. Нека расте здрава и много щастлива!

Правилно си отбелязала колко е важно за доброто засукване бебето да може да поеме добре гърдата. За да успяват бебетата да сучат ефективно от гърда е необходимо зърното и част, или цялата ареола да са в устичката на бебето. Ако то не отваря добре уста по време на кърмене и засуква плитко, т. е. суче само от зърното, е възможно това да доведе до рагади и дискомфорт. За да стимулираш Елица да отвори по-широко уста, преди кърмене, би могла да прокараш зърно по горната и устна. Обичайно бебетата успяват да отворят по-широко уста и да засучат по-дълбоко, когато зърното сочи между нослето и горната им устничка. В момента, в който тя извие главичката си леко назад би могла да ѝ помогнеш да обхване по-голяма част от ареолата с бързо, но в същото време внимателно движение, да я придърпаш върху гърдата. Когато бебето е позиционирано добре на гърдата главата, раменете, и бедрата му са в една линия, главата е леко наклонена назад, брадичката свободна и дори леко допираща гърдата. Ето на това видео е показано нагледно. Желателно е бебето да  търси гърдата и да се опитва да я достигне, за да суче, а не обратното. Когато майката започне да се навежда и да "гони" бебето с гърда, позата се изкривява и тялото и се натоварва повече, което би могло да доведе до бърза умора и болки в гърба и кръста.

Друго, което би могла да опиташ е да кърмиш в различни пози. Много майки с рагади намират за удобно да кърмят в т.нар. биологична поза, в която гравитацията играе основна роля при засукването. При тази поза също така се активират и над 20 рефлекса у бебето,  които то използва за да стигне до гърдата и да се нахрани. Има и видео, което би могла да видиш тук. За да облекчиш дискомфорта в гърдите би могла изцедиш малко кърма върху зърната и да ги оставиш да изсъхнат така, на въздух, известно време след кърмене. Също така би могла да пробваш да мажеш гърдите с крем на базата на пречистения ланолин, който е без отминаване. 

Напълно възможно е едната гърда на майката да произвежда повече кърма от другата, възможно е също така, това да се промени след време според предпочитанията на детето. Обикновено времето, прекарано на гърдата не е показателно за това, какво количество кърма приема детето. В седмиците след раждането повечето бебета се унасят на гърдата след активно сукане, като продължават да посукват от време на време, докато окончателно не пуснат гърдата. Би могла да прецениш сама кога Елица е стигнала до по-задното мляко, обичайно тогава ритъма на сучене се забавя и детето започва да суче на бавни и големи глътки.

gerryy3 разбирам, че и при вас се получава така, но не само в един период на денонощието. Би ли разказала по-подробно как са устроени вашите хранения, по колко пъти на ден яде бебето, на какъв интервал, даваш ли нещо друго освен кърма, какво е количеството на напишканите и наакани пелени?

Около десетия ден след раждането бебетата биха могли да преминат през т.нар. скок в растежа. Това, обичайно е период на усилен растеж, който обикновено трае няколко дни. Докато трае този период е естествено нуждите на бебето от хранителни вещества, емоционална и физическа близост да се изострят. Тогава, обичайно, бебето е неспокойно и има нужда да бъде често на гърдата и е възможно скоро след като се е нахранило да изяви желание да суче отново, като по този начин да стимулира по-голямото производство на кърма, която да задоволи нарасналата му нужда от хранителни вещества. Също така много бебета в първите седмици биха могли да се хранят на куп, особено в часовете привечер - хранят се често и на малки интервали от време, като по този начин се подготвят за по-голямата пауза през нощта. Докато преминават през тези периоди, обикновено децата сигнализират много често, че имат нужда да бъдат поставени на гърда и нахранени, което би могло да заблуди майката и тя да си помисли, че кърмата и не е достатъчна в момента. Същевременно кърменето е много повече от храна и на гърдата бебето намира закрила, топлина и сигурност и отделено в креватчето е възможно да се събуди и да заплаче, искайки да се върне обратно на гърдата и отново близо до мама.

Успех!

# 125
И малката е с хрема от 10 дни някъде.Пръскам физ.разтвор и почиствам с помпичка на Меримар.При бебетата често се получава тази хрема,понеже носните им каналчета са стеснени и  недоразвити още.След 6-я мес.,когато започват да сядат самостоятелно,нослето им се оправя.Така ми беше обяснила педиатърката,т.к и баткото имаше тази хрема и му спря от само себе си чак в средата на 6-я мес.

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 15:09 от pisiana

# 126
Цитат
didi_4i, от самото начало имаме газове, които създават дискомфорт - в минутите от събуждане до хранене. Буди се, напъват го - иска да суче, но с тези напъни - как - за няколко минути ги изкарва и се заема да се храни. При напъните - видимо се напъва и зачервява, става напрегнат  Peace

От няколко дни е нервен и между храненията - колики  Peace От изписването - до сега давам био Гая. Предписаха ни и Абоколикен. То не е типичното за колики, няма за цел да събира малките газови мехурчета в голям. Съдържа екстракт от копър - за успокояване и ензима лактаза - за усвояване на млякото.
Цитат

Благодаря Алена, може да пробваме Абоколикен, но за сега ще изчакам, май започна да ни действа Инфакола  Grinning

# 127
Sylvana Благодаря за изчерпателния отговор. Като че ли интервалите и продължителността с храненето почват да се нормализират при нас. Бяхме и на консултация, наддава добре, само на кърма е за сега и съм много доволна.

# 128
момичета,можете ли да ми кажете кои са месеците ,за които трябва да извадя бележка за доходите си,за да получавам детски. Малчо е роден на 30,03

# 129
Бележка ти трябва за година назад.От април 2013 до март 2014 включително.

# 130
много благодаря  Wink

# 131
Здравейте!
Да се похваля и аз-на 19.04.2014 в 11 часа с планирано секцио се роди Ния-2850/49.Вече сме си вкъщи при кака и тати!Всичко мина нормално и много по-леко и спокойно от първия път.

# 132
Здравейте мамчета,

Дойде и моят ред да се похваля на 16.04 се роди нашата дългоочаквана дъщеричка Радостина. Роди се със секцио 11 дни преди термина. Мерки и теглилки - 3150гр.  50см.

Много сме щастливи.

# 133
Честито на всички майчета!!!От сърце желая на Вас и бебчетата много здраве,радости и всичко най,най!!!!
Алена,ако е удобно...,дали ще може и нас да ни включиш в страничката с априлските слънчица?Simple Smile
Бебе Димитър -роден на 03.04,секцио,3000гр.,50см.,термин 11.04
Благодаря предварително,:) и честита месечинка на Руни!

# 134
Искам да попитам, моето бебче вместо да му става по-лесно да захапва гърдата с всеки изминал ден имам чувството, че му става все по-трудно  Cry не знам защо така се получава, някой ако може да даде съвет?

Общи условия

Активация на акаунт