Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 450
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Ще може да се увеличи, но по принцип количествата, които се цедят с помпа са много под количествата, които едно бебе може да изсуче, т.е. теоретично ще трябват повече усилия.

Аз нещо не мога да се организирам. Трябват ми нови процеси  за всичко - какво да направя с децата, за да успея да сготвя, в какъв ред се качваме в колата, как да ги заведа големите на ДГ, изобщо не мога да вляза в крак. Много се стресирам като нямам план Simple Smile.

На всичкото отгоре днес един кретен щеше да ни удари. Не знам как не ни удари, честно. Ама и аз съм виновна, защото го усетих, че ще направи простотия, но бях толкова уморена, че просто си спазих предимството. Нормално с деца в колата гледам да съм предпазлива, но липсата на сън си каза думата.

Adura
Не знам как успяваш  Hugмисля че  се справяш добре  Hug
На мен  със двамата ми е трудно
 да се организирам  newsm78
Наистена всичко е въпрос на  план
Със слинга ми е по лесно че идвате ръце са ми свободни
Баткото го вкарвам в колата и с детското заключване не може да мръдне Simple Smile докато слагам бебето и после него го слагам в стола наистена  си права  ако нямаш план всички става хаос и завършва както казв моята приятелка изнервена крещяща и рошава  baby_neutral
Simple Smile))
Ти си моят герой с три деца ще се организиращ  Hug
Добре че сте сте се разминали с инцидента Simple Smile Hug
И аз днес имах такава ситуация
Мина ми като на филм докато реагирам в последния момент #Crazy
Наистена безсънието и умората си казват думата
Аз вечер  съм като изцеден лимон  ooooh!
 Joy
Прегръдки важното е да са здрави :Simple Smileние ще се справим Simple Smile

# 391
Честити месечинки:)

Нашата първа консултация беше преди 2 дни - на 44-тия ден Марк беше наддал 1400 гр. и пораснал със 7 см.Simple Smile Пропуснахме ваксината, защото все още има хрема и кашля, макар и рядко. Доволна съм как наддава, още повече че в разгара на вируса за 4 дни беше качил само 40 грама.

Имам повод да се похваля - тази нощ бебчо направи първата си голяма пауза (7.5часа!!!) и имаше само 1 нощно хранене. Днес съм нов човек...

Не знам как ще прозвучи, но сега с 2 деца ми е по-лесно, отколкото с 1 първия път. Предполагам причината е, че сега аз съм много по-спокойна и балансирана, освен това бебето е много по-спокойно от батко си. Още от самото раждане си спи и прави 3 часови паузи между кърменията. За сравнение баткото започна да будува много рано, живееше върху гърдите ми и първата са 4-часова пауза направи след като стана на 3 месеца.

Сега наистина е въпрос на планиране, и за щастие мъжът ми се включва активно - аз  се грижа за закуската, подготовката за детска и т.н., но той води баткото на градина. Това много опростява нещата.

# 392
  • София
Алена, малкия е голям сладур  Heart Eyes

За акото не мога да се включа, че на Тони му е зелено заради млякото което пие.
Да попитам мамите които се изцеждат - получавате ли болки в гърдите. Аз  започнах да усещам боцкане  Sad  А и дали ще може да се увеличи количеството кърма само с помпата.

Боцването и аз го усещам, но от 2 дни, дължа го на факта, че си взех ел. помпа и начина по-който засмуква е доста по-различен Simple Smile За количеството на кърмата мисля, че има значение и самия организъм. Има майки "кърмили" по този начин месеци... за сега при нас има, пък ще видим до кога ...

a.l.e.n.a , да те помоля да ни включиш и нас на първата страничка:
Александър, 3930г., 52 см., София, секцио на 25.04, планирано за сутринта, но реши да излезе в 1:14 през нощта, термин 29.04

Честито на месечинките и Лек ден на всички   bouquet

# 393
  • София
Здравейте и от нас.
И ние вчера станахме на цял месец- как лети времето;))
Нашето ако е зелено все ое и едно такова кремообразно. Но ние сме на кърмене сутрин и вечер и през другото време на АМ. Единствено акаме през ден-два и не знам дали това е нормално. Търся педиатърката да я питам н не мога да се свържа. Дано днес успея, че това ми е леко притиснено..
Хубав ден ви желая, дано е като последните два, че пак да сме навън.

# 394
Мисля че ще може да се увеличи кърмата защото  аз през цялото време съм с помпа и от 50-60 мл първоначално сега цедя между 100-120мл. Опитах да го слагам на гърда суче си стабилно около 20 мин но не успява да ги изпразни и двете както аз с помпата след което кърмата ми сякаш е по малко когато започна пак да изцеждам. Друго което ми направи впечатление е уригва се и повръща повече отколкото със шишето и пак си прави 3 часова пауза сигурно си му стига като се замисля. Аз също бих помолила да ни включите на първа страница да се запълни датата че май няма друго бебче тогава. Даниел 06.04 нормално раждане 2900гр 48 см термин 11.04

# 395
  • София
 Bunnie,, не се притеснявай, аз се свързах с нашата педиатърка и каза, че щом е намесено АМ в менюто е нормално да има едно ако за 24 часа, макс 48. Ако станат повече от 48 тогава е притеснително и трябва да вземем мерки Simple Smile

# 396
Честити месечинки!  bouquet
Вчера и ние бяхме на консултация,Спасимир е качил  за 1 месец 1100 грама и е пораснал 3 см, сложиха му и ваксината, поплака си милия, но няма начин.
През нощта  се буди на 3 часа, от няколко дни може да се каже, че има режим.Вечер като се изкъпем, хапва около 9 ч, след това се буди около 1.30 ч, после в 4.30 сутринта.
Алудра, съчувствам  ти изцяло. При мен сега вече не е толкова страшно, все пак батковците са доста големи и самостоятелни вече, но първия път разликата между тях беше година и половина  и тогава бях на ръба на нервна криза, Мишо беше доста палав и за секунда не можех да го оставя с малкия тогава Марти, спомням си, че моят душ оставаше за след полунощ. Peace

# 397
Това с организацията ми звучи много познато, и на мен понякога ми е трудно да напасна всичконо опитвам да карам по приоритети - някои по-малко важни задачки остават за по-късно или за утре понякога няма начин. Нашата кака когато иска е златно дете, но все още си има понякога ужасно криви дни и тогава едва издържам, просто може да е на двете крайности. Както в единия момент може да разговаряш с нея като с голям човек и да те разбира от една дума, така в следващия може да реши да се инати и да ти опъне нервите до крайност...
Иначе и Руми втора нощ поред прави по-големи паузи, след като хапва към 11.30 се буди чак към 4, което си е доста голямо постижение за нас. При мен малкото се оказа доста по-капризно от кака си, някои дни будува по много (разбирайте например няколко пъти за деня всеки по 1-2 часа) чак й се чудя как издържа и от къде намира сили толкова да реве. Може би просто коликите са й по-силни, защото има и по-спокойни дни в които си спинка повече.
Ние днес сме на консултация следобяд, нямам търпение да видя колко е пораснала. Ваксината незнам дали ще ни я сложат, че каката нещо се опитва да точи сополи, и таткото ни е с хрема и до доста упорита... ще видим какво ще каже лекарката.
Хайде ставам пак да цедя, че като се събуди дребната и я нахраня да направим една разходка. Аз все още се боря с мастита, момичета които минахте през това - при вас колко време продължи? Предполагам че е индивидуално, но все пак някакъв ориентир, аз от понеделник започнах с температурата и болките в гърдата, а от два дни усещам бучка която не се маха въпреки компреси, масажи, цедене, кърмене и всичко, но поне температурата спря.
Аз днес голям роман изписах, извинете ако съм ви отегчила Simple Smile Усмихнат ден и приятни разходки от нас!

# 398
veselkapetkova, и при мен се усещаше бучката, поне още 2 -3 дни след като температурата спря.Мисля, че някъде четох, може би в съветите от ЛЛЛ, че това е нормално. Peace

# 399
veselkapetkova, и при мен се усещаше бучката, поне още 2 -3 дни след като температурата спря.Мисля, че някъде четох, може би в съветите от ЛЛЛ, че това е нормално. Peace
Благодаря ти много  Hug!

# 400
Веселка на нас децата ни са на една възраст
 Hug
Напълно те разбирам за кривите дни
Ние имаме по скоро криви моменти
Уж реших че с тръшкането отмина  newsm78
А сега с нова сила за най малкото нещо Simple Smile но го оставям и си върша нещо и се учудвам колко бързо минават от пълна истерия след 5 мин няма нищо Simple Smile
Но като цяло много добре приема бебето и не се сърди за нищо свързано с него
При вас как е ?
Дано бързо отшуми мастита и се възстановиш
Ние нямаме режим яде се през два часа през ноща през три нямаме нощни паузи Simple Smile
Получихме нещо като алергия едната и страна се зачерви и поду според док нещо я ухапало или полазило
Другия вариант слънце
Вие мажете ли с нещо слънце защитно ?
Сега сме на капки ден фенистил
Хубав ден
  bouquet

# 401
все забравям да питам моя син има млечница педиатърката каза да си слагам съвсем малко хлебна сода на пръста и да му го слагам в устата няма ли по съвременен начин да се справим че вече 3 дни отлагам содата

# 402
ЛЛЛ, моля за съвет!
Бебето ми е на 26 дни. От самото начало сме само на кърма, като я кърмя на поискване. До преди няколко дни бяхме на леко абсурден режим- хранене на всеки час, като сучеше от 15 до 30 мин. От седмица насам усещам как млякото тече по-силно. Бебката буквално на моменти се бори с гърдата ми преди да засуче ефективно. Като засуче първите 2-3 минути яде супер бързо, след което пуска гърдата и след секунди пак я захапва ръмжейки:) От два дни увеличи паузите между храненията на 2-2.30 часа, което е супер, но пък суче по 10-15 минути, понякога и по-малко. Възможно ли е да се нахрани за толкова кратко време? Спокойна е, пълни доволно памперсите след всяко хранене( давам вода много рядко), наддава макар и май на долна граница- за първите три седмици беше качила към 450гр, но аз все още се притеснявам дали се храни достатъчно. След като пусне гърдата в нея все още има мляко, макар и омекнала. Има ли поза в която мога да намаля притока на кърма, така че да не се дави и да суче по-спокойно? Имаме и колики. Възможно ли е и те да са причина за неспокойното и кратко хапване последните дни?

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 13:23 от BettyBoop

# 403
Viliana89,и моето бебе имаше млечница и то доста тежка,излекувахме я с мед и сода,мажех по веднъж два пъти на ден.Има и друг начин-течен антибиотик Фунгостатин,който се впръсква със спринцовка.Според мен по-добре със содата,моят син въобще не плака,няма нищо да стане ако сложиш и мед,само казвам,изборът вече е твой.Надявам се скоро да мине.

# 404
Момичета, не давайте мед на толкова малко детенце. Доста е опасно.
http://www.puls.bg/health/baby/news_7449.html

Общи условия

Активация на акаунт