Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 37 235
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Честито на всички нови мами и търпение за още очакващите!  Hug Hug Hug
На нас ЛЛ не ни взе парички за домашното посещение.
Алена, честит първи месец на малкия Руни! Да ви е жив и здрав!  Hug

ПС: Алена, може ли да ни добавиш и нас на първа страничка, родихме се на 09.04 със секцио, 3 940гр и 52см. Терминът ми беше за 7.04.  Embarassed

Поздрави!  Hug

# 106
   Честито на всички нови бебета и мами! Hug
   Нас педиатъра ни посети 2 дни след  изписването.За прегледа не ни взема нищо,само я почерпих с кутия бонбони и сок.
   И моята девойка е много лакома-за 2 седм.е качила 750 гр.Педиатърката каза,че е добре щом е само на кърма,че аз се притесних,че е много.
  Честита първа месечинка на Руни!Да е  здрав и щастлив Hug  bouquet

# 107
Алена, честит първи месец на малкия Руни! Да расте здрав и спокоен smile3504  bouquet

Може ли и нас да добавиш на първа страница - на 16.04. се роди Дария, 2900, 48 см., секцио, термин 28.04.
На нас вече ни започнаха коликите, снощи 3 ч. рев,  свива крачетата. Днес купихме Инфакол, давам веднъж по 5к. Биогая и чай на Хип копър и анасон.
Чая как се даваше, преди, след или между храненията? Забравила съм...
Педиатърката каза, че не е същият Инфакол, който се продава в бг...преди с каката поръчвахме Инфакол от Англия и Гърция, защото тук не се продаваше и колики не сме усетили.
Как се справяте с коликите, споделете?

# 108
Честито и от мен на родилите наскоро мами и техните бебчета.Бъдете здрави и много щастливи.За съжаление моята кърма стана мнооого рядка след 5-я ден и въобще не го засищаше.Колкото и да не исках минахме на АМ. Sad Продължава да тече,цедя на няколко часа.Въпросът ми е,как да я спра,няма смисъл,в началото само дохранвах,сега въобще не му я давам.Знам,че трябва да огранича течностите,но незнам дали е достатъчно.Ако някой може да ме посъветва,ще съм благодарна.
a.l.e.n.a.,честит празник на малкия Руни.Да расте здрав и много,много щастлив Simple Smile
Прекрасен ден на всички! Hug

# 109
а) Най-естественият начин е да намаляваш постепенно изцеденото количество. Постепенно да започнеш да цедиш само до облекчаване на напрежението. Течностите - не е добра идея нито да стоиш жадна, нито да се наливаш с течности.
Студени компреси след цедене, могат да помогнат.
Този начин е по-бавен, но по-добър за тялото.
Изцеденото, в този случай, аз бих го давала, всяка капка е полезна.

б) Гинекологът може да ти даде хапчета за спиране на кърмата. Те са на хормонална основа, със съответните ефекти върху тялото, но е бързият начин.

Малката е с хрема Sad.

# 110
Благодаря ти,Aludra*,давах изцеденото доскоро,но след него изяжда малко АМ и след час пак е гладен,просто обемно му запълва коремчето,а не насища.Затова се принудих да я спра,за да се нахранва добре и сега е спокоен,ядем на 3-3,5 часа.След седмица ще видим колко е наддал

# 111
  • в 1001-та нощ
Sabrina85  Hug нямам претенции да разбирам повече от педиатъра  newsm78 , но в началото тече коластра - тя е по-гъста, жълта и маслена. После тръгва млякото - дни след коластрата, то е по-светло  Peace по-прозрачно, по-воднисто  Peace

Особено, ако гърдите са по-напрегнати - от налягането  - мазнините в млякото - като по-тежки молекули се слепват и покриват стените на каналчетата  Peace Реално в началото излиза мляко, което е по-водно, по-богато на белтъци и водноразтворими витамини  Peace

Когато напрежението в гърдите намалее - тръгва и по-масленото мляко  Peace Според мен всичко ти е било наред  Peace

Дали той се засища и как да се засити е друга тема  Peace

didi_4i, от самото начало имаме газове, които създават дискомфорт - в минутите от събуждане до хранене. Буди се, напъват го - иска да суче, но с тези напъни - как - за няколко минути ги изкарва и се заема да се храни. При напъните - видимо се напъва и зачервява, става напрегнат  Peace

От няколко дни е нервен и между храненията - колики  Peace От изписването - до сега давам био Гая. Предписаха ни и Абоколикен. То не е типичното за колики, няма за цел да събира малките газови мехурчета в голям. Съдържа екстракт от копър - за успокояване и ензима лактаза - за усвояване на млякото.

След 2 безсънни нощи и кошмарни дни - започнах да давам от капките и се успокои веднага. Не давам всеки път, но .... поне вечер ни осигурява спокойствие Simple Smile

Комфортно му е, когато го гушна, защото се затопля и заема ембионалната поза Simple Smile Нали се сещаш - като ни боли корем - как се свиваме на кравайче в леглото - ами те не могат - и да са опънати по гръб - не им харесва Simple Smile

Затова - от време на време го увивам в пелена да му е топло и го слагам на люлката - все едно съм го гушнала .... и така е спокоен до другото хранене  Peace

# 112
  • в 1001-та нощ
Благодаря ти,Aludra*,давах изцеденото доскоро,но след него изяжда малко АМ и след час пак е гладен,просто обемно му запълва коремчето,а не насища.Затова се принудих да я спра,за да се нахранва добре и сега е спокоен,ядем на 3-3,5 часа.След седмица ще видим колко е наддал

Може би АМ е по-трудна за смилане храна  newsm78 Rolling Eyes

Ако съм на твое място и ако имам кърма - ще го храня колко често иска, ако наистина е гладен, а ен иска просто да си задоволява сукателния рефлекс  Peace

Не е упрек, просто тема за размисъл  Hug

# 113

И Марк има хрема Sad, но е малкият дявол, защото все пак не му пречи да суче. Баткото изкара някаква вирусна инфекция, която протече освен с хрема и с 3-дневна температура около 40 градуса. Надявам се на дребчо да му се размине тази екстра, както ми се размина на мен...

Бързо оздравяване!

Честито на новите априлчета и леко раждане на все още чакащите!
Алена, честита месечинка на Руни:)

# 114
Едно кърмаче трябва да яде поне 10-12 пъти на ден. Това означава, че на около 2 часа трябва да огладнява. Моето първо дете се хранеше на половин час докато стана на 5-6 месеца. Наддаваше по 1,5 -1 кг на месец през първите месеци и се кърмехме почти 4 години без 1 гр АМ.
Наистина АМ се усвоява по-трудно и децата правят по-големи паузи.

По принцип няма незасищаща кърма, има кърмачета, които искат да ядат по-начесто. Всяка майка, обаче преценява сама кое е най-добре за нея и за детето и.
Ако все пак решиш да опитате с кърменето, може да му даваш да суче и да додаваш АМ в случай, че много се притесняваш. Така хем няма да се мъчиш да цедиш, хем ще си спокойна, че храната е достатъчно, а и бебче ще си получава кърмата.

При нас освен проблемът обилна хрема, съществува и другата крайност - не мога да я събудя да яде. Аз искам да яде на 2 часа, за да съм спокойна, тя обаче не поддава  и се буди на 3. Отделно от хремата не може да суче в момента.

anna_p, дано и нашата и вашата хрема минава бързо.

a.l.e.n.a , честита месечинка на Руни Simple Smile.

# 115
Алена, честит първи месец на Руни!
При нас коликите се изразяват с превиване на крачетата, напъване , силно зачервяване, понякога изплаква и след секунди се успокоява. До сега не е плакал продължително, обаче чакам включване още е малък, понякога май се появяват към третата - четвъртата седмица, капки за сега давам само биогая.

# 116
Честито на всички с нови бебчета!
Алена, честито и на малкият Руни! да е жив и здрав! Моят термин е за 27, но нещо нямам признаци и си викам, да не взема да мина към майските бебета, хехеххехе!
Относно кърменето, Алена Ви е написала наистина много точно и подробно всичко. Като майка, кърмила 1,7 г. детето си, Ви съветвам, ако имате кърма да кърмите. Няма по-хубаво нещо за бебето, а болката отминава! Аз имах големи проблеми с гърдите, запушени канали и температура 39 градуса 3 дни, докато най-накрая една акушерка ме прати на процедури за отпушване. Това са ултразвук и радар. Да знаете, че имате право  на безплатни процедура докато бебето стане на 40 дни и такива процедури съществуват, нищо, че за тези 3 дни ходих на 3-ма лекари и никой не ми каза за тях, за да се облекчи състоянието, което почти беше станало мастит! Успех и дано скоро се похваля с добри новини!  bouquet

# 117
  • София
Честити нови бебчета в нашата темичка! Да растат здрави и щастливи!   bouquet

Напълно подкрепям за кърменето, макар че аз пак съм с въпрос  Blush

Момичета от ЛЛЛ, каналът се отпуши на третия ден, но това начесто хранене на бебка ми докара друг проблем - вече иска да се храни през 5 минути - съвсем сериозно. Сучи 10-15 мин. с пауза от всяка гърда и заспива - слагам да спинка - след 5 минути оревава орталъка и то си личи, че е капризният рев, а не някакъв от болка или глад. Давам пак да яде - сучи 5-10 минути от всяка гърда, заспива - и пак се повтаря същото. Вече не мога да отида до тоалетната без да реве. Заспива в мен, ако я оставя на леглото - рев. Интересното е, че това е само от обед до вечерта - в диапазона от 12 до към 9. После си прави хубави паузи от 3-4 часа вечерта и сутринта от 8 до 12 се храни през 2 часа. Не е като да нямам кърма, дори си мисля, че преяжда. Имам тайното подозрение, че ме ползва като биберон. Не желае истински такъв. Моля, дайте едно рамо, че не издържам психически (за физическия аспект изобщо няма да отварям дума  Laughing ). Важно ми е, защото и работя - вярно от вкъщи - но покрай нея реално нищо не мога да свърша и нещата скоро ще станат фатални в този аспект, ако продължава така.

# 118
  • в 1001-та нощ
Dao, в следобедите, когато подозираш, че си задоволява сукателния рефлекс  - чуваш ли я да преглъща, мърда ли си долната челюст?

# 119
И аз имам въпрос.

Момичета от ЛЛЛ,

На кърма сме. Досега бебчо преяждаше и аз трябваше да преценя кога да спрем, защото връща или прави леко повръщане след това. Сега нещата се промениха. Имам чувството, че кърмата не му стига. Слагам го на гърдата, започва да суче и заспива. последва побутване...и така през минута до безкрай... Когато го махна от гърдата се събужда и започва да търси още и веднага си пъха и двете ръце в устата. И така - един порочен кръг. Не искам да се вкарвам във филмите с теглилките, затова още се сдържам да не взимама такава. Имам подозрения обаче, че не му е достатъчно.
И още един въпрос - оригването, което при него е много важно, заради връщането на мляко, не се получава. Или просто не става или е заспал. Дайте съвет, моля.
Благодаря ви.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт