Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 37 255
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
ето тук намерих статия: как да увеличим количеството кърма

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=859

# 151
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Dao !   bouquet bowuu newsm76

# 152
  • София
А моята кърма е намаляла драстично. От днес за утре се случи това. Все още не можем да намерим причината, но май ще се оказа че пръст тук имат и хормоните. Както и да е. Давам да суче и от двете гърди. Понякога изсуква по 30 гр, понякога по 10гр. Опитвам се да изцеждам, но ми е мнооого трудно , а и болезнено. Затова почнах да додавам АМ или кърма, защото се оказа, че сме свалили тегло. А в понеделник сме на консултация.Сигурно ще им стане лошо като ни видят. Но  това е положението. Знам,че ще наваксаме де.Simple Smile

# 153
  • в 1001-та нощ
Ще наваксате  Hug Детето е здраво и ти ще се възстановиш Simple Smile Hug  bouquet

# 154
  • София
Разбира се, че ще наваксате.  Hug Това, което съм забелязала наистина е, че когато съм нервна и/или имам 1001 неща и хора на главата - кърмата е по-оскъдна. Когато сме си само аз и шишката на спокойно и комфортно - няма проблеми. Отделно са си хормоните. Всичко ще се нагласи.

# 155
Да се отчета и тук - на 16.04.2014 година в 9.50 часа станах горда мама на Георги ,който се роди с мерки 3430гр.и 49 см. Бях планово секцио,за което не съжалявам.На 6-тия час вече се движех , но проблема беше с кърмата,която слезе едва на 4-тия ден.Гого ме върти на малкото си пръстче и сега цедя и му дава,но пък си има и плюсове - виждам колко е изпапкал.За сега е много спокойно бебче,дано да продължава да е така ! Много съм щастлива !Сега ще ви чета,че за 1 седмица мнооого сте изписали Simple Smile

Честито на всички родили мами,а на тези които още чакат щастливия час,леко раждане !!!

# 156
Момичета от ЛЛЛ, каналът се отпуши на третия ден, но това начесто хранене на бебка ми докара друг проблем - вече иска да се храни през 5 минути - съвсем сериозно. Сучи 10-15 мин. с пауза от всяка гърда и заспива - слагам да спинка - след 5 минути оревава орталъка и то си личи, че е капризният рев, а не някакъв от болка или глад. Давам пак да яде - сучи 5-10 минути от всяка гърда, заспива - и пак се повтаря същото. Вече не мога да отида до тоалетната без да реве. Заспива в мен, ако я оставя на леглото - рев. Интересното е, че това е само от обед до вечерта - в диапазона от 12 до към 9. После си прави хубави паузи от 3-4 часа вечерта и сутринта от 8 до 12 се храни през 2 часа. Не е като да нямам кърма, дори си мисля, че преяжда. Имам тайното подозрение, че ме ползва като биберон. Не желае истински такъв. Моля, дайте едно рамо, че не издържам психически (за физическия аспект изобщо няма да отварям дума  Laughing ). Важно ми е, защото и работя - вярно от вкъщи - но покрай нея реално нищо не мога да свърша и нещата скоро ще станат фатални в този аспект, ако продължава така.

Dao, привет! Чудесно е, че вече се чувстваш добре и неразположението със запушения канал е отминало.
Поведението, което описваш не е необичайно за новородените бебенца. Нормално е Ирина да иска да е постоянно до мама и да я усеща, така както те е усещала в утробата по време на бременността. Не би било редно да очакваме, че бебето би се променило драстично с раждането си, защото то 9 месеца е усещало всяко настроение, движение, емоция и т.н. на мама, хранило се е когато е искало, спяло е когато е имало нужда от това и т.н. Сега то също би се чувствало по-добре, ако мама е постоянно с него и това го кара да се чувства комфортно . Ако ползваш слинг, би могла да опиташ да я носиш докато работиш от къщи. Обичайно бебетата усещат топлината на мама и са по-спокойни, отколкото когато ги оставим да спят сами в голямото и хладно легло. Това би дало възможност и да се кърмите когато тя пожелае без много усилия.
Добрата новина е, че бебетата растат с всеки изминал ден и малко по малко тези моменти намаляват. Започват да се заглеждат докато са будни и да си откриват ръчичките, които да ги забавляват... всякакви дрънкалки и шарени неща за гледане са им интересни и също може да са от полза.
Толкова мънички бебета няма как да капризничат и да се глезят – те просто не могат да изразят по друг начин това, че мама им липсва. Щом плачат вероятно има нещо, което да не им е съвсем наред. Не винаги това значи, че са гладни. Кърменето не е само хранене – много често то е близост, дава сигурност и спокойствие на бебето, че мама е тук и всичко е наред. Обичайно в следобедните часове е възможно бебенцата да изпитват дискомфорт, заради незрялата им храносмилателна система и тогава кърменето също може да помогне. Честото сукане освен, че успокоява бебето и спомага то да получи повече от масленото тъй наречено „задно“ мляко, което действа успокоително на коремчето му.
Възможно е в следобедните часове тя да се опитва да си набави повече мляко с така нареченото „кърмене накуп“, щом след това прави 3-4 паузи през нощта. Това също е обичайно за бебета на възрастта на Ирина. Понеже все още коремчетата им не са с голям капацитет бебетата успяват да набавят необходимото им мляко с чести сукания. Кърмата е естествена храна, която е лесно и бързо усвояема, което също е предпоставка за често желание за хранене – така малко изпразненото коремче е готово да поеме следващата порция мляко, за да се засити. Когато след известно време сукане на кратки интервали вече бебето се усеща заситено може да спи повече време, както и ти си забелязала, че прави Ирина – около 3-4 часови паузи.
Обичайно изключително кърмените бебета не предпочитат биберон пред гърдата и както разбирам Ирина не е изключение. Simple Smile
Ако има кой да ти помага за известно време докато отмине този период може да е удачно да помолиш да помощ. Обичайно майките предпочитат да имат помощ в домакинството докато бебетата има нужда от тях и се опитват да си почиват и наваксват в близостта си с малките човечета. Възможно е този период да отмине за дни, или пък за няколко седмици, но както вече казах бебетата растат и все по-често ще успяват да се занимават и сами с подходящи за възрастта си играчки.

Надявам се скоро да намерите свой собствен ритъм с Ирина и да се наслаждавате на всеки миг заедно, а когато тя се почувства спокойна и доволна ти да имаш време и за работата си.

# 157
a.l.e.n.a ако може и мен да запишеш, че съвсем съм изключила  Wink бебе Лъчезар, роден на 10.04, секцио, термин 15.04, 3550гр. 50см

# 158
Здравейте, мами! Следя всичко, което сте написали досега и се образовам на темата кърмене  Peace . Аз вече преносвам с 2 дена, но в болницата в която съм решила да разждам ми казаха, че до 5-я ден не се появи ще ме приемат, но не казаха дали само това или ще предизвикат и раждането  newsm78. Чувала съм, че е доста по-болезнено, но и за по-кратко време така се ражда. Може ли някой да сподели дали това е така Simple Smile

# 159
Здравейте, мами! Следя всичко, което сте написали досега и се образовам на темата кърмене  Peace . Аз вече преносвам с 2 дена, но в болницата в която съм решила да разждам ми казаха, че до 5-я ден не се появи ще ме приемат, но не казаха дали само това или ще предизвикат и раждането  newsm78. Чувала съм, че е доста по-болезнено, но и за по-кратко време така се ражда. Може ли някой да сподели дали това е така Simple Smile

Нямам опит с предизвикване на раждането. Аз преносих 5 дни и на шестия започна спонтанното раждане. Лекарят ми беше решил да изчака 7 дни и тогава да се пристъпи към индуцирано раждане. Може да се изчака и повече, ако плацентата, водите и т.н са ок.

# 160
  • София
Скрит текст:
Цитат на: Dao в 23 Април 2014, 13:04:39
Момичета от ЛЛЛ, каналът се отпуши на третия ден, но това начесто хранене на бебка ми докара друг проблем - вече иска да се храни през 5 минути - съвсем сериозно. Сучи 10-15 мин. с пауза от всяка гърда и заспива - слагам да спинка - след 5 минути оревава орталъка и то си личи, че е капризният рев, а не някакъв от болка или глад. Давам пак да яде - сучи 5-10 минути от всяка гърда, заспива - и пак се повтаря същото. Вече не мога да отида до тоалетната без да реве. Заспива в мен, ако я оставя на леглото - рев. Интересното е, че това е само от обед до вечерта - в диапазона от 12 до към 9. После си прави хубави паузи от 3-4 часа вечерта и сутринта от 8 до 12 се храни през 2 часа. Не е като да нямам кърма, дори си мисля, че преяжда. Имам тайното подозрение, че ме ползва като биберон. Не желае истински такъв. Моля, дайте едно рамо, че не издържам психически (за физическия аспект изобщо няма да отварям дума  Laughing ). Важно ми е, защото и работя - вярно от вкъщи - но покрай нея реално нищо не мога да свърша и нещата скоро ще станат фатални в този аспект, ако продължава така.

Dao, привет! Чудесно е, че вече се чувстваш добре и неразположението със запушения канал е отминало.
Поведението, което описваш не е необичайно за новородените бебенца. Нормално е Ирина да иска да е постоянно до мама и да я усеща, така както те е усещала в утробата по време на бременността. Не би било редно да очакваме, че бебето би се променило драстично с раждането си, защото то 9 месеца е усещало всяко настроение, движение, емоция и т.н. на мама, хранило се е когато е искало, спяло е когато е имало нужда от това и т.н. Сега то също би се чувствало по-добре, ако мама е постоянно с него и това го кара да се чувства комфортно . Ако ползваш слинг, би могла да опиташ да я носиш докато работиш от къщи. Обичайно бебетата усещат топлината на мама и са по-спокойни, отколкото когато ги оставим да спят сами в голямото и хладно легло. Това би дало възможност и да се кърмите когато тя пожелае без много усилия.
Добрата новина е, че бебетата растат с всеки изминал ден и малко по малко тези моменти намаляват. Започват да се заглеждат докато са будни и да си откриват ръчичките, които да ги забавляват... всякакви дрънкалки и шарени неща за гледане са им интересни и също може да са от полза.
Толкова мънички бебета няма как да капризничат и да се глезят – те просто не могат да изразят по друг начин това, че мама им липсва. Щом плачат вероятно има нещо, което да не им е съвсем наред. Не винаги това значи, че са гладни. Кърменето не е само хранене – много често то е близост, дава сигурност и спокойствие на бебето, че мама е тук и всичко е наред. Обичайно в следобедните часове е възможно бебенцата да изпитват дискомфорт, заради незрялата им храносмилателна система и тогава кърменето също може да помогне. Честото сукане освен, че успокоява бебето и спомага то да получи повече от масленото тъй наречено „задно“ мляко, което действа успокоително на коремчето му.
Възможно е в следобедните часове тя да се опитва да си набави повече мляко с така нареченото „кърмене накуп“, щом след това прави 3-4 паузи през нощта. Това също е обичайно за бебета на възрастта на Ирина. Понеже все още коремчетата им не са с голям капацитет бебетата успяват да набавят необходимото им мляко с чести сукания. Кърмата е естествена храна, която е лесно и бързо усвояема, което също е предпоставка за често желание за хранене – така малко изпразненото коремче е готово да поеме следващата порция мляко, за да се засити. Когато след известно време сукане на кратки интервали вече бебето се усеща заситено може да спи повече време, както и ти си забелязала, че прави Ирина – около 3-4 часови паузи.
Обичайно изключително кърмените бебета не предпочитат биберон пред гърдата и както разбирам Ирина не е изключение. Smile
Ако има кой да ти помага за известно време докато отмине този период може да е удачно да помолиш да помощ. Обичайно майките предпочитат да имат помощ в домакинството докато бебетата има нужда от тях и се опитват да си почиват и наваксват в близостта си с малките човечета. Възможно е този период да отмине за дни, или пък за няколко седмици, но както вече казах бебетата растат и все по-често ще успяват да се занимават и сами с подходящи за възрастта си играчки.

Надявам се скоро да намерите свой собствен ритъм с Ирина и да се наслаждавате на всеки миг заедно, а когато тя се почувства спокойна и доволна ти да имаш време и за работата си.

Tony_st, благодаря за отговора! Аз стигнах до същия извод - че е комбинация от всички неща, които си описала. По принцип с Иринка сме нон-стоп заедно - имам слинг и го ползвам, когато е необходимо. Отделно креватчето ѝ е залепено без преграда до моята страна на леглото и след 4 сутринта я взимам при нас да спи направо. Докато работя на компютъра тя е почти непрекъснато върху една удобна възглавница в скута ми - така може да спи и да се храни, когато поиска. Е, изгърбила съм се вече, но ще го изтърпим. Ние живеем сами, така че разчитаме само на двамата, но битовизмите изобщо не ме тревожат. Благодаря отново.   bouquet

Маринела Цанкова, по принцип се чака седмица след термина, след това се води патология и би трябвало да те приемат в болницата за наблюдение. Знам, че сексът (не бурен и т.н.) е ефективен естествен начин за предизвикване на раждане, заради простагландина в спермата. В болницата може да ползват различни начини за предизвикване. Съответно организмът на всеки реагира индивидуално на тях. Не мисля, че болката трябва да те притеснява - нея я има при всички случаи.

# 161
Първото ми раждане започна след като бяхме правили секс.
Преди термин. Продължи 37ч, бебето беше с лицево предлежание. Боля брутално много, въпреки упойката.
Второто ми раждане приключи 9ч след като ми спукаха водите, които бяха зелени Sad
Болката беше търпима с упойка, а самите напъни продължиха 32 мин.
Резултата и в двата случая си заслужава Simple Smile
Болката е неизбежна, дори с упойки и т.н.
Според мен е добре да мислите позитивно и да сте спокойна. Допълнителен стрес не е от полза.
Всичко ще е наред. Просто последните дни са най-тежки Sad

# 162
В случаи на преносване,кой следи жизнените показатели на бебето.АГ-то или от болницата,където сме избрали да се случи раждането,или  може  и на двете места.

# 163
В случаи на преносване,кой следи жизнените показатели на бебето.АГ-то или от болницата,където сме избрали да се случи раждането,или  може  и на двете места.

Аз преносвам в момента и мен ме следи АГ, при която си следя бременността.  Peace

# 164
  bouquet Благодаря пате 

Общи условия

Активация на акаунт