Не си оставяйте дрехите в химическо!

• 28 029
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Аз затова бих избрала такива вещи, които не крещят "струвам скъпо", а такива, които удовлетворяват моите критерии и вкус. Ако по-скъпата вещ ми предлага по-високо качество, и ако мога да си я позволя, изобщо няма да се замисля.  

Както става ясно от линка с очилата по-назад, много от скъпите вещи изобщо не крещят. А това че има надпис с марката, изобщо не значи, че е скъпо. Аз например от определени марки никога не си купувам очила, защото винаги много държат да им разнасям рекламата.  Laughing Мразя надписи.

Лиляна, има дрехи, които не стават за друго освен химическо. И като няма гаранция за компенсация за щети е много кофти. Всъщност всичко е много просто и става дума точно за компенсация за щети.

Аз също не нося неща с очевАдни надписи. И на децата не купувам.  Peace

# 226
Колко много страсти за едно сако. Даже и в друг форум започнаха да го обсъждат.
Темата е да не се оставят дрехите на химическо.
Аз не си оставям дрехите. Аз даже не ползвам тази услуга.
Дреха, която ще се пере само 1-2 пъти годишно, няма място в моя гардероб, ако ще и няколко пъти по 600 да е.

Идеята на темата беше съвсем друга.Модератор коригира заглавието,след това авторката си съкрати оригиналния пост.В момента си е класически клюкарник,нищо общо с първоначалния крясък.

# 227
Компенсация за щети трябва да има разбира се, когато има щета по вина на химическото.
Случаят конкретният е точно такъв - те са загубили сакото.
?с на преговори е каква да е компенсацията. И тя няма нищо общо с възможностите на клиента.
Просто е по-добре да се пазариш с химическото, защото там има шанс да ти се изплати някакъв по-сериозен % от сумата. Ако е застраховано, застрахователите са далеч по-сдържани в изплащания.
За всичко де, не само за щети по дрехи:)

# 228
  • Ямбол
Колко много страсти за едно сако. Даже и в друг форум започнаха да го обсъждат.
Темата е да не се оставят дрехите на химическо.
Аз не си оставям дрехите. Аз даже не ползвам тази услуга.
Дреха, която ще се пере само 1-2 пъти годишно, няма място в моя гардероб, ако ще и няколко пъти по 600 да е.

Идеята на темата беше съвсем друга.Модератор коригира заглавието,след това авторката си съкрати оригиналния пост.В момента си е класически клюкарник,нищо общо с първоначалния крясък.
Разбирам, прегледах темата почти подробно.
Първо обаче тя вече не е това, за което е била замислена, второ - коментарите са върху нещо незнайно, имагинерно, предполагаемо. Т.е. излишни са и темата е за ключ.

# 229
  • София
Компенсация за щети трябва да има разбира се, когато има щета по вина на химическото.
?с на преговори е каква да е компенсацията. И тя няма нищо общо с възможностите на клиента.
Просто е по-добре да се пазариш с химическото, защото там има шанс да ти се изплати някакъв по-сериозен % от сумата. Ако е застраховано, застрахователите са далеч по-сдържани в изплащания.

При това положение не е ли оправдан гневът на клиента? Thinking

# 230
  • София
Лиляна, има дрехи, които не стават за друго освен химическо.

Кои са тези дрехи? Аз не се сещам за друго, освен за кожени кожуси, каквито нямам. Всичките си сака и палта пера в пералня, дори на етикета да е отбелязано, че прането е забранено. Не съм имала проблем досега, освен с едни ленени бермуди, които се свиха, но според мене, заради грешен избор на програма.

# 231

Кои са тези дрехи? Аз не се сещам за друго, освен за кожени кожуси, каквито нямам. Всичките си сака и палта пера в пералня, дори на етикета да е отбелязано, че прането е забранено. Не съм имала проблем досега, освен с едни ленени бермуди, които се свиха, но според мене, заради грешен избор на програма.

Аз имам сака и палта, които не бих пуснала в пералня. Давам ги на химическо почистване.  Имам много колеги, които не си перат ризите - дават ги на химическо чистене.

# 232
С радост отварям темата и хич не се разочаровах  Joy Определено се издига все по-високо в личната ми класация  Mr. Green Освен чукча-писател, чукча-читател май не се намира...

За късно включилите се, като Лиляна примерно, темата изначално не беше да не се дават дрехите на химическо, а да не се дават на химическото Х, което има грозния навик де що намери нещо струващо си парите, да го даде на някого другиго и после да ти предложат неудовлетворяващо те обезщетение.

Популе, изцяло съм съгласна с теб, сигурно и аз съм кифла  Joy С Нино Тино много се смях, както обикновено  Mr. Green

Девойки, след сума ти страници, да ви попитам: наистина ли не виждате проблем в това да си платите за някаква услуга, която не само не бива извършена, ами се губи целият предмет, за който става дума и съответно търпите загуба? Защо трябва да се оправдава жената, че е претърпяла загуба и да я квалифицира като "емоционална стойност" и други тъпизми? Ако отидете на зъболекар да ви вади мъдрец, пък той вземе, че ви извади някой друг зъб и ви каже ми извинявай, батка, пообърках се нещо, ама той зъбът ти нали нямаше емоционална стойност? Имаш си и сума ти други зъби. Ай ся не се оплаквай, ми лягай да ти извадя мъдреца, пък за компенсация няма да ми плащаш упойката? И понеже е криза, световен глад, щастието не се мери с пари и други премъдри лозунги, да си траеме, викате...

# 233

Ами предполагам вероятността да рискуваш да пренебрегнеш предупреждението на етикета е обратно пропорционална на цената. За ленени бермуди и аз няма да се разтревожа.

# 234

Не те разбрах за какво спориш?

# 235
  • София

Ами предполагам вероятността да рискуваш да пренебрегнеш предупреждението на етикета е обратно пропорционална на цената. За ленени бермуди и аз няма да се разтревожа.

Не, просто избирам по-малкия риск, както е видно и от темата. Гнус ме е да оставям дрехите си на химическо - и заради химикалите и заради чуждите дрехи.

# 236
  • София

Не те разбрах за какво спориш?

То е защото не си прочела цялата тема. Няма значение, въпросът по-скоро не беше отправен към теб, а към други участници в дискусията. Мир. Peace

# 237
На практика можеш всичко да пуснеш да се пере във вода. Някои хора перат и кожените си якета в пералнята. Вече какво ще излезе от там е друг въпрос. Но начин да не ползва човек химическо чистене е, когато купува дрехи да гледа етикета и да пише изрично, че нещото може да се пере във вода. В момента марки като H&M напр. предлагат включително и прилично изглеждащи дамски бизнес костюми и рокли,  които се перат във вода. Рокли,  особено разни синтетики много прилично изглеждащи,  пак от нивото на HM нямат и от ютия нужда. За всеки влак си има пътници.

# 238
Помислих си за някакъв много изчанчен сценарий, но все пак ще го споделя.  Mr. Green Ако случайно клиент счупи/повреди по някакъв начин оборудване в химическото чистене, какво обезщетение трябва да им плати? Не че има много възможни начини да се случи, но ако все пак се случи 50% ОК ли ще са? От училищните библиотеки защо искат троен размер на учебник ако се изгуби/повреди? В най-лекия вариант родителят ще го купи на 100% от цената от книжарницата, ако го намери.

# 239
Една нова машина за химическо чистене струва 40 000 евро. По-добре е клиента да не изтерясва срещу нея, защото тогава сценария със сигурност ще го развият адвокати.
Вече след това какво ще става не знам ... но мисля, че  едва ли ще я плати нова, а може и да я плати в троен размер, ще зависи предполагам от обстоятелствата и съдията.

Общи условия

Активация на акаунт