Възрастови разлики

• 68 279
  • 784
  •   1
Отговори
# 555
Най-добрата ми приятелка на 18 г срещна 15 г по-възрастен мъж. 22 г по-късно още са семейство за пример с две чудни деца.

# 556
  • Sofia
Пасвахте си, пък я прекрати връзката.  newsm78

Да, заради неговата незрялост.
Просто в един момент се чувствах като негова голяма сестра или майка му, а не като гаджето му.
Нормално и естествено е.
При такава огромна разлика, в моя полза при това.
Иначе чувства имаше, имаше разбирателство, но ...  Confused

Не знам защо мнението ми се дублира.

# 557
Логично е, голямата разлика е предпоставка за повече различия. От там нужда от повече компромиси и т.н.

Не знам каква разлика имаш предвид, като казваш голяма. Аз говоря за 8-10-12 години разлика, която не винаги е предпоставка за различия. Познавам няколко двойки с такива разлики, допълват се, живеят си в хармония и то над 20 години.

# 558
Да, но колко продължиха? Не само аз казвам, че при повечето връзки с голяма разлика щастието е по-скоро краткотрайно.
Сравнително кратко и двата пъти.
По половин година.
Но наистина бяхме щастливи.
И научихме много един от друг...

Половин година е едно нищо- това е само ей така за пиене на кафе време.

Връзка е от 3г. нагоре. Били сте весели и доволни. Щастливи? Съмнявам се. Щастието е в друга категория, а успешна връзка- дори в още по-различна категория, защото понякога и щастието е надценявано.

"Най-добрата ми приятелка на 18 г срещна 15 г по-възрастен мъж. 22 г по-късно още са семейство за пример с две чудни деца."

В кои години се развива тая работа? Ако е от по-старо поколение, може и да работи схемата. За старото поколение- знам за такива връзки, доста са, ама за съвременно момиче...не съм сигурна.

# 559
  • Sofia
Да, но колко продължиха? Не само аз казвам, че при повечето връзки с голяма разлика щастието е по-скоро краткотрайно.
Сравнително кратко и двата пъти.
По половин година.
Но наистина бяхме щастливи.
И научихме много един от друг...

Половин година е едно нищо- това е само ей така за пиене на кафе време.

Връзка е от 3г. нагоре. Били сте весели и доволни. Щастливи? Съмнявам се. Щастието е в друга категория, а успешна връзка- дори в още по-различна категория, защото понякога и щастието е надценявано.

Не съм пила кафе с тях. Живях и с двамата. Защото началото на връзките беше бурно. И много бързо се задълбочиха отношенията и прерастнаха в съжителство.

Връзка е всичко, в което има споделена интимност. Има връзки от няколко дни и седмици. Как пък определи, че трябват 3 години?! Че има хора, които се ЖЕНЯТ след изключително кратка връзка!!!

И да, бяхме весели, доволни И ЩАСТЛИВИ  Grinning  Аз зная какво е щастие, радост, блаженство. Знам и как се чувствах тогава. Летях. Да, еуфория. Хормони. Факт. +неземно щастие. ... много фактори имаше.

Не съм казала, че връзките ми бяха успешни  Peace  Не бяха. Не бяха и трайни.

Но бяха поучителни, полезни и да, щастливи. И да, след тях имаше и сълзи...

# 560
Познавам няколко двойки с такива разлики, допълват се, живеят си в хармония и то над 20 години.

Да, не е невъзможно.

# 561
  • Sofia
има хора, които се ЖЕНЯТ след изключително кратка връзка!!!

И след това ни зареждат с теми тук.

Аз лично не познавам такива във форума. Но познавам такива хора в реалния живот. И да, след кратка връзка решават, женят се и досега са заедно  Peace

# 562
Познавам няколко двойки с такива разлики, допълват се, живеят си в хармония и то над 20 години.

Да, не е невъзможно.

Всичко е възможно, не трябва да се обобщава.

# 563
По-скоро не е правилно да се обобщава без да се дава възможност за изключение.

# 564
Нямам никакво съмнение, че в краткосрочен план връзките с разлика може наистина да са всичко най.

Обаче.

Ако са кратки, просто не сте минали през достатъчно ситуации. За 6 мес...то дори няма време да се сблъскаш с проблема "приемане от страна на семейството". А това е голям проблем при тия връзки.

Не ми казвайте, че хич няма да ви пука, ако има неприемане- не е така, може да вгорчи живота. Например всеки празник вмест радост става драма...

# 565
  • Sofia
Сблъскахме се ОСЕЗАЕМО с проблема "НЕприемане от страна на близките". И на двама ни. Това и в двете посочени връзки. Имахме ситуации, вкл. на болести, безпаричие и други. Възпитание на деца. Заживяване на ново място. Съгласна съм с Тоффи, че
... не е правилно да се обобщава без да се дава възможност за изключение.

# 566
По-голям проблем ми се струва това, да съм подчинен на чуждо мнение относно, кой да ми е партньор.

# 567
А сега си представи, че сблъсъците и проблемите са хронични и продължават 10 години.

Има разлика между остър и хроничен случай. Във втория случай умората и нервите се натрупват.

# 568
А сега си представи, че сблъсъците и проблемите са хронични и продължават 10 години.

Има разлика между остър и хроничен случай. Във втория случай умората и нервите се натрупват.

Много ти се иска всички такива връзки да са неуспешни! Simple Smile И като даваш примера с неприемането, какво толкова се е случило, нима това не се среща и в уж "перфектните двойки"? Малко ли свекърви не приемат снахите и обратно? Нали в една двойка отношенията между двамата са важни, ако има проблем породен от заобикалящата ги среда и не може да бъде превъзмогнат, проблем има във връзката, а не в средата. Има го и другото, да, и в не малко случаи, при които с времето характерите и навиците се напасват и с годините отношенията стават все спокойни и канализирани.  

# 569
Херц, а на теб май много ти се иска обратното, а?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт