Веганството - да споделим опит - 13

• 35 368
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • София
с лапад може да направиш постни сърмички с ориз, както с лозови листа, но е ползват лападови; и на салата става; копривата - на супа

# 106
Мдаа, копривата на супа много ми допадна. Лесно и бързо става. Ако слагате ориз, може да го замените с елда, пасват си вкусовете. Днес в моята порция копривена супа на обяд си сложих шепа орехи - хареса ми комбинацията.

И един съвет от мен - ако пиете често сокове или ви се налага да го правите ежедневно за известно време, пийте ги със сламка, особено, ако са кисели и съдържат цитруси.
Съществува риск от загуба на емайла на зъбите и после те стават много чувствителни към студено, кисело и сладко. Не се препоръчва да се мият зъбите веднага след прием на кисели храни, а поне 30 мин. след това.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 16:54 от Impatiens

# 107
Къде да намеря свестни белени семки? Няколко марки като Детелина и др. пробвах е като ги накисна почерняват, ане пускат кълнче.

# 108
Къде да намеря свестни белени семки? Няколко марки като Детелина и др. пробвах е като ги накисна почерняват, ане пускат кълнче.

Насипни от Лекси в Пловдив съм вземала. Накиснах да ги правя на мляко за веган таратор  , но се отплеснах , те пък взеха ,че покълнаха .

Накисват се за 12/24 часа, после се отлива водата, измиват се и се покриват на тъмно с влажна кърпа .

# 109
  • Sofia
днес приготвих пудинг от тапиока,кокосово мляко и ягоди,много ми хареса,утре пак ще правя....някакви други рецепти търся с тапиока,ако сте правили споделете,моля...

# 110
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
спанак много обичам на palak paneer сиренето може да се замени с тофу или д ане се слага.
също правя клин или тарта със спанак, на баница също го обичам.

аз имам тапиока на топченца, никакси не мога да я пробутам.
от брашното правя едни хлебчета, но не са вегански.

# 111
  • на острова на мечтите
Напоследък нещо ми е отлетяла музата за готварски идеи Thinking
Ама и нищо не ме вдъхновява. Чета чета и тук и по разни веге форуми,ама пълно затишие!
Последното, което правих бяха едни картофени кюфтета. Останалото ми меню са салати - марули,марули марули, голямо зелено поле ....Уф!

# 112
Ох марули , аз съм в депресия зашото ен мога да ям сурови плодове и зеленчуци още  Cry
Днес готвих тиквчки с кафяв ориз и пподквасих мляко с пробиотик да видя какво ще излезе.

# 113
Аз правих една рецепта нахут с боб и картоф. Стана много сполучлива. Варят се отделно половин чаша нахут, половин боб до пълно сваряване. 1 лук, 1 скилида чесън, настъргана глава целина се задушават в олио куркума и червен пипер. ДОбавя се 1 настърган морков и 1 картоф на кубчета. Долива се малко вода и всичко се задушава 5-10 мин и се бърка. Добавя се още малко вода, сол, чубрица, малко джоджен, мащерка, боба, нахута и малко вода още. Задушава се до готовност на картофа. Трябва да се получи гъсто, има сос, но не като при яхниите.

Аделинда, мерси. Аз съм в София. Ще продължа да пробвам различни марки.

# 114
Млякото с пробиотика стана чудесно . Малко по-различно е на вкус , но е гъсто и хубаво . Не е веган , но пък някой ако трябва да пие , ето идея от мен .  Grinning

# 115
Ако имате желание да попълните : http://vegebg.org/vege-prebroiavane/

# 116
Записвам се за да следя темата   bouquet

# 117
  • на острова на мечтите
Записвам се за да следя темата   bouquet
Тц, не може то така:записвам се... Я да споделяш разни нови рецепти Naughty
Шегичка Mr. GreenДобре дошла!
 Днес малко ми се понасъбра, ама и това ще мине!
Мммммм, харесва идеята за нахут и картофи! Ще пробвам още днес!
Тук марулите ги варят и гарнират с оцет и олио. Не е чак толкова зле,колкото звучи, макар че аз отбягвам да ги приготвям често. На мъж ми харесва, та му правя компания. Тук има и употребяват много горчиви зеленчуци. Първият път реших, че е атентат и ще ме морят #2gunfire Ама като се научих да ги готвя не са чак толкова зле. Има си и начин да ги готвиш, та да станат дори приятни.
Аз миналата година се сдобих с кисело мляко от соя ей така, без да искам-забравих го в хладилника отворено и като реших да закусвам една сутрин с ъс соево прясно мляко се оказа, че се е превърнало в много вкусно кисело такова.
Тази вечер ще дояждам марулите  chef А утре съм канена на гъби, че трябва да работя цял ден и няма да мога да се прибера за обяд!
 Hug

# 118
Напоследък нещо ми е отлетяла музата за готварски идеи Thinking

и аз имам подобни фази. Не знам рецепта за такива случаи .  Simple Smile Просто чакам да отминат.

Днес сготвих карфиол с елда, моркови и магданоз.

Правих салата за фирмения летен празник / малко странно, че в началото на май празуваме летния празник, но тази година така го направиха/ ,
веднага се изяде Grinning:

Фелд салата
Червено цвекло на пара
Зелен лук
Червена чушка
Дресинг- микс сушени подправки, пасирани с ябълков оцет и зехтин.

салата е благодатна на вариране - с добавени парченца ябълка, наръсени наедро орехи, дресингът може да е с авокадо.  Simple Smile

# 119
аз не съм излизала от на danilu  състоянието дет' не ми се готви от сигурно 7 години Joy ма готвя всяка седмица като за последно..

съвсем просто
-печени сладки картофи небелени- може да се ровят в лъжица ,или на пюре,или на крем супа
-бобен хумус (фуул; арабска рецепта,300 вариации), с или без пита
-маурлена салата + семки 2-3 вида,стафиди,авокадо,краставица,ряпа,сурови аспержи= цяло ядене
-веге паста с песто

Моите деца обичат т.н от тях френски верЕри (3-4/ какъвто плод имаме и разни всякакви  сирена),това ядем поне 1-2 на месец особено лятоска..

Общи условия

Активация на акаунт