Веганството - да споделим опит - 13

  • 35 367
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 9 992
Истинското кисело мляко пробиотик ли е и само на него бих ли могла да разчитам ?  newsm78

Каква е разликата между пробиотичното и него ?

# 91
  • Мнения: 1 059
Аделинда,
Скрит текст:
Мисля, че ако си заквасваш мляко с такава закваска -http://www.mlm.daflorn.com/Starter-cultures.category или подобна, ще си получиш истинско кисело мляко. На мен
отделно ми бяха донесли в едно бурканче кисело мляко с истинска закваска, уж правено
в някаква пещера, но не ми стана млякото. Въобще аз често претърпявам фал като
се опитвам да подквасвам мляко, взех да си мисля, че нещо микроклимата у нас не е подходящ.
От по-евтините пробиотици съм взимала Ентеросан основен и Лактофлор, Ентеросана сякаш ме
запичаше без да имам нужда. Сега издирвам Нормофлор ако е останал някъде, че бил спрян
от производство.
Симпатикония, на мен био нелющените оризи са ми скъпи, купувам български -на Хоуп
http://www.hope-bg.com/index.php?pp=products&prodcat=4 или на Национал, не
ми харесва само този на МКМ, много странно набъбва и се разварява.

# 92
  • Мнения: 9 992
Veniz, в нас друго мляко рядко влиза ,купуваме домашно и квасим от години с хубава истинска закваска. Въпроса ми е пробиотика , е те това ли е , истинската закваска или + бактерии. ??? Чета за такива с по 6 бактерии , какви са що са .
: Лактобацилус Булгарикус /подквасващата /и Стрептококус Термофилус/стабилизиращата/. 1:3 е стандарта , а се прави 1:30 за да има трайност.
Имам роднини на село , виждала съм на живо крава, още не ги гледам като извънземно тези неща, като гледам как ги рекламират, все едно вода от Марс продават  Crazy Flutter ooooh!

Който е в Пловдив мога и да му дам , закваска. Заменка и за квас за хляб можем да направим   bouquet  chef

# 93
# 94
  • Мнения: 261
Страхотно е това агнешкоо newsm22   jumpuu

# 95
  • Мнения: 9 992
Доли , ти ли си го правила ? Страхотно е ! Hug

# 96
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 355
Страхотно бекенце! Иде ми да го схрускам! Mr. Green

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 29 095
не ,не съм,открих го днес в ФБ,за другата година ще се пробвам.....

# 98
  • Мнения: 3 367
ЗаСлон и друг ако знае -моля дайте инфото за веган лагера споменат в началото на темата,ако може, моля.Мерси!

# 99
  • София
  • Мнения: 5 349
Анет, веднага ще пиша щом получа повече информация, не се съмнявай Simple Smile

# 100
  • Мнения: 2 660
Мацки, аз пак се включвам с моя спанак  Grinning

Засипаха ме отново със спанак, дайте идея.
Мисля си този път за нещо на фурна. Имам и лапад, картофи и тиквички.

# 101
  • Мнения: 9 992
Спанак с булгур става много хубаво .

# 102
  • София
  • Мнения: 5 245
Ау, Аделинда, пусна мухата.  Crazy Дай рецептата!  Praynig

# 103
  • Мнения: 9 992
Булгура или се накисва за малко , може и без.Ако се накисне съотношението е 1:2 , ако не се кисне 1:3 . Мие се и се запарва спанака , който много обичам , но е труден малко за миене , най-лесно е като се накисне за малко първо . Така ,полепналата пръст , се отмива лесно после . Измива се, нарязва се и се запарва спанака . После в тенджера , в зависимост, дали запържвате или не , се слагат/булгура спанака , чесън може, лук/ .На булгура му трябва съвсем малко готвене , може дори след като се сложи да се изключи котлона и да се остави под капак да се задуши с остатъчната топлина от котлона.  Дори като е запарен вече спанака, може да се добави булгура , като се спазва съотношението вода:булгур + подправки на вкус . Вариации на приготвяне много.

# 104
  • Мнения: 2 660
Уфф, и аз пък спанак  ooooh! Имах предвид коприва. Коприва и лапад имам.
Спанакът си го хрупаме на салата.

Тъкмо приключихме една манджа с булгур. Ще ме изхвърлят през терасата вече  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт