Веганството - да споделим опит - 13

• 35 361
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Но имам въпрос за сиропа Флорадикс. Колко време се пие? Количеството стига за около 12 дни. Трябва ли да взема втора опаковка?

една опаковка няма да ти стигне...

# 76
Ася, пробвах да направя твоите барове, но станаха провал. Не знам къде сбърках. Едната смес беше банан и ябълка, другата две ябълки и боровинки. Сложих пектин, орехи, малко овесени ядки и крънч корнфлейкс. Беше уж гъсто, но като го изсуших, всичко се намекна, вкусът му не беше добър. Стигнах до извода,ч е не трябва да се слага крънч, защото става мек. Овесените ядки и орехите също не стават хубави, като омекнат от сока на плода. Може би трябва да се получи нещо като едновремешния пестил?

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 00:35 от пролетен дъждец

# 77
Но имам въпрос за сиропа Флорадикс. Колко време се пие? Количеството стига за около 12 дни. Трябва ли да взема втора опаковка?

една опаковка няма да ти стигне...

Съгласна съм, че една опаковка е малко, аз доста изпих няколко преди време и като бях бременна.

# 78
Ася, пробвах да направя твоите барове, но станаха провал. Не знам къде сбърках. Едната смес беше банан и ябълка, другата две ябълки и боровинки. Сложих пектин, орехи, малко овесени ядки и крънч корнфлейкс. Беше уж гъсто, но като го изсуших, всичко се намекна, вкусът му не беше добър. Стигнах до извода,ч е не трябва да се слага крънч, защото става мек. Овесените ядки и орехите също не стават хубави, като омекнат от сока на плода. Може би трябва да се получи нещо като едновремешния пестил?

Да, аз не бих сложила крънч корнфлейкс, не се връзва много... аз слагам предимно сушени плодове и ядки, може и банан...за другите неща - не бих сложила ябълка, корнфлейкс и боровинки...овесени ядки може.. Peace Peace Peace

# 79
  • на острова на мечтите
Белия ориз , увира по бързо от тиквичката , много добре става с кафяв .
newsm78 Aз тиквичките не ги варя повече от ориза, а кафявият ориз ми увира за час. Това би означавало тиквичките да станат най- вероятно на каша, а полезните им съставки да си оберат крушите много по-бързо. То не че след варене остава кой знае какво от витамини и други подобни,ама поне да не ги залича съвсем #Crazy
Да напомня за салата от сурови тиквички, особено пресни в сезона, или леко попарени и отцдени, поръсени с магданоз, пресен чесън и кисело мляко или оцет. За диета са вълшебни направо.

# 80
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сложих пектин, орехи, малко овесени ядки и крънч корнфлейкс.

аз слагам мюсли - по-едри овесени ядки, не от фините. те поемат част от влагата, но не стават кашави.
в крайна сметка имам повече овесени ядки, отколкото плод, но ако сложа повече плодове, трябва и да суша повече...
корнфлейкс не слагам, за спойка може да се сложи ленено семе. пробвах с чия, но тя поема водата и пак има проблем със сушенето.

крайният резултат при мен не е като купешкия, то е ясно, но ме устройва, защото няма захар.
следващият път като го правя, ще направи и снимки.

# 81
Пробвали ли сте с кафяв басмати, сварява се за нула време..

# 82
Да попитам познавачите - кой от видовете кафяв ориз предпочитате за готвене?
Имам предвид, кой е с най-полезни качества.
Винаги се чудя какъв да взема, когато пазарувам newsm78.

# 83
Аз ги взимам насипно от някои био магазини и пекарни - кафяв басмати и кафяв кръгъл май се водеше...

# 84
десерт (браунис) от тиквички без брашно (оригинал от Кейси)
1 1/2ч настъргани тиквички,1ч ядково масло; 1/3 ч мед, 1 ч шоколадов чипс/какао,1члсода, (1 яйце,но може и без);малко канела и инд.орехче;  разбърква се; пече се в намаслена тава 45м като фъдж/браунис
*
мъфини - тиквички,каквото брашно ползвате (може да се замести със сварена коноа/овес) ,копър,лук,сол (веган сирене),сода

# 85
Пълнозърнест ,който е небелен вземам аз.

# 86
Да, доколкото знам трябва да е небелен, т.е. кафяв.
Вие имате ли някоя изпитана марка, която купувате, и от която сте доволни?
И да ми кажете нещо за ориз "Баланс" на ф."Крина". Някой ползвал ли го е и какво представлява? Чувам между колежките ми, че го ползват много.

# 87
Много ще се радвам на снимки. Разбрах си грешката с корнфлейкса. Исках да стане нещо хрупкаво, но той поема твърде бързо. На вид бяха тъмно кафяви заради почерняването на плодовете. Ще пробвам с повече овесени ядки. Исках да ги избегна,защото моята маймуна не ги харесва.

# 88
simpatikonia, еднакъв е на коя да е фирма , от които съм вземала . Просто като е с люспата е по-пълноценен , по лесно се усвоява и не се преваря до безкрай .

Някой пробиотик да ми препоръча , хубав и евтин, че ми изписани един който е 9 лв. за 5 дена ,по 2 на ден като пия.

# 89
adelinda ,
има тема за пробиотици. Peace Там може много ценна инфо да намериш. Simple Smile
(На мен ми беше полезна, след моите неволи с безкрайните  АБ заради пневмонията, се наложи ударно да пия пробиотици. )

Общи условия

Активация на акаунт