Веганството - да споделим опит - 13

• 36 050
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
То хубаво веган козметика и дрехи , до без кожа добре , но са доста скъпи повечето , а от по-евтините не съм намерила нещо да ми пасва. Кожата ми е доста чувствителна и проблема, особено за факторите против изгаряне , а аз съм със слънчева алергия, не намерих нищо . Алверде са със спирт и ми изсушават кожата , Лавена не съм купувала , вие какво ползвате ? Мразя обувки естествена кожа , но качествено и изкуствена от къде си вземате ?

# 211
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
козметика ползвам на lavera, тук ги продават и в ДМ.
цената им е малко по-висока от алверде, но не е безбожно скъпа.
те са и едни от малкото производители, които произвеждат слънчезащитни продукти без нано частици.
ползвам много техни неща - шампоан, паста за зъби без флуор, слънцезащитен крем, балсам за устни...

за кафявия ориз - моят е бежав. не е кафяв и след миене не си променя цвета. не се надува колкото белия, но засища много повече.

# 212
  • София
Има кафяв ориз, който оригинално без люспата е тъмно кафяв, като червения, но не се води пълнозърнест. Тези двата вида много трудно увират и само веднъж съм пробвала от тях.

А за козметиката да си призная - почти нищо вече не ползвам. Не мога да си позволявам органик козметика редовно, затова се старая да взимам такава, която съдържа по-малко химии и ползвам ограничено (бяла и декоративна). Lavera са ок, но и те не са напълно органик. adelinda, аз също съм много бяла с чувствителна кожа и срещу алергии лятото ползвам защитния на Eucerin, има 25 и 50 фактор. Не е органик, но върши страхотна работа. Чела съм, че маслото от малини (май беше newsm78) също има силен защитен ефект, но цапа.

# 213
  • София
Аз също до сега ползвах Юсерин, но ми се иска нещо с по-малко химия. Какви са тези нано частици, не съм запозната. Как се описват в състава? Thinking Бях се насочила към Бийвър.

# 214
  • София
сега се поразтърсих и попаднах на тази рецепта за домашен слънцезащитен лосион, не мисля, че е непосилно да се направи, зависи вече колко ще струват съставките:

http://биодарове.ком/index.php?route=information/news&news_id=32

биодарове.ком го напишете на латиница, не знам защо го възприема като рекламен спам, аз за първи път го виждам...

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 14:09 от Dao

# 215
Идвам да ви разкажа бърза вечеря споделена от японски проятел..тайландски  нудъли (или каквито ядете) врят 4 ми; в купичка редите нудъли, малко соев сос, капка зехтин, какъвто суров или запарен зарзават имате (количество колкото пастата), сусам.Аз сложих краставица, салата, зелен лук, сурови аспержи и малко домат, чудно стана!
@
Ние с децата ядем еднакво; готвя като ушава и носим кутии за обяд всеки ден всички

# 216
  • София
оризовите нудъли в БГ много ме притесняват да не са ГМО, затова взимам само био (случвала съм невероятни намаления, явно не се търсят нудъли тук)
и аз от кутии и буркани откачам Simple Smile

# 217
висш пилотаж по неволя, но дори не е чак толкова висш, по-скоро по-широка обща култура; нещата са мн сложни - хлебни единици, гликемичен индекс, да не говорим колко други неща влияят, за да са добри захарите  Crazy

а колко са големи децата ви? моите са на 9 и на 14 г., знаят достатъчно много, но въпреки всичко, ако позатегна нещата, се стига до издънки - има достатъчно време в деня, в което могат да хапват забранени неща, ако желаят ... + пред и вихрещ се пубертет  Laughing
дори реплики, че децата без проблеми също не трябва да изяждат по две вафли и два сладоледа на ден /примерно/ не им правят впечатление, защото около тях 95% от другарчетата им тъпчат боклуци и само боклуци и то купени; другите деца се присмиват на тези, които си носят храна в кутии, а не си купуват пакетчета
и въпреки всичко, бялата захар е допустима, ако е компенсирана добре; от това, което чета, май по-голяма драма са мазнините; говоря за тип 1, не за тип 2, има разлика

да помрънкам  Blush - не успявам да се храня 100% без участие на животински продукти - вчера изядох залче сирене, а днес - панирана чушка  Rolling Eyes - наистина обичам тези неща  Tired

за козметиката - за тези, които не знаят, аз съм кипра голяма - грим, мазилца ...
моя приятелка сега се опитва да се занимава с производство на органик-козметика, искрено се надявам скоро да се види резултат от усилията й /тя разбира много, също е съфорумка, но за сега няма да казвам коя е/ и мисля, че с нейните продукти бих покрила поне част от козметичните си нужди както на бяла, така и декоративна козметика; купувам някои уж по-чисти и добри неща, но ползвам и доста редови продукти

# 218
  • София
Аз знам.  Mr. Green И ти знаеш за мен.  Hug Аз деца нямам.

# 219
Аз знам.  Mr. Green И ти знаеш за мен.  Hug

Joy Joy Hug

# 220
И аз няма деца, има 2 племенника , за които често гледаме с баба им . Има био козметика домашна в нета, не е евтина ,но не е и скъпа  и не е гаранция , че няма да ме обрине и не вземам . Аз съм бозава и без спирала и фон дьо тен изглеждам като болна , а на алверде не струват. Авен и Биотен бях вземала не си струват . Бях чела че нямало такова нещо като медицинска козметика , а било търговски трик , не било забранено да се рекламират така. Било ли козметика , или лекарство и от тогава всичко рекламиращо се така , не го купувам. Ейвън уж не тествали върху животни , но се оказа, че било лъжа . Не държа да е био , но ако не е тествана върху животни ме устройва.

# 221
Не ям захар никаква, като в тази категория включвам мед, фурми, сушени плодове, кленов сироп, агаве и т.н. Консумирам плодове (в много умерени количества) и това ми е захарта. Всички плодове съдържат фруктоза и глюкоза в различно съотношение. симпатикония, захарта - бяла, кафява, все тая, е дизахарид - 50% фруктоза и 50% глюкоза. В меда делът на фруктозата е по-висок отколкото в тръстиковата захар. Така че все още консумираш много фруктоза.
adelinda искам да ти благодаря, че в друга тема ми каза за хлебната диета.

# 222
Козметика ползвам мноооого слабо. На лицето след баня мажа кокосово масло, или бебешко олио, примерно на Лавера. Бях пробвала био масло от ший ( Shea Butter), ама не ми пасна и го подарих. Много тача българската розова вода. Винаги с нея си почиствам лицето.
Лятото за морето винаги купувам слънцезащитен крем, гледам да е задължително без нано-филтри и/или хормоноподобните химически филтри; марките са различни.
Между истинската кафява и обикновената рафинирана захар има разлика и лично аз не бих я пренебрегнала.  Peace
И тук е възприето носенето на домашна храна в кутии. През ум не ми е минавало да купувам пакетирана храна за закуски. Всъщност, не съм виждала някой да го прави; със сигурност това не е практика.  
anette1104, вкъщи имаше период, в който често приготвях оризови , микс  или соеви нудъли/спагети.  (Само че моето дете им се насити.) Много лесно, вкусно и бързо, всъщност повечето връткане е покрай зеленчуците-мий, бели , режи......

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 22:38 от take a smile

# 223
  • Sofia
купих си кокосова захар,много е приятна на вкус,слагам по малко в кафето,ароматна е....ползвам и тръстикова нерафинирана

# 224
Аз преди много преживявах, че обичам да ям сладко. Все се чувствах виновна. Накрая ми писна и реших да си ям, когато ми се яде и установих, че има периоди, в които много ми се яде сладко и ям. После ми минава и сякаш се чистя от многото захар. Ако правя сладкиши вкъщи, ползвам само кафява.

Слънцезащитен ползваме няколко години вече на Badger. Смесвам го преди мазане с масло от малинови семки или домашен слънцезащитен крем.

Общи условия

Активация на акаунт