Веганството - да споделим опит - 13

• 35 305
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм правила. От тиквички, от кейл, от сладки картофи, от червено цвекло. Но в дехидратор.

# 676
  • на острова на мечтите
Аз  на слънце изсуших, а и понеже тук има и доста вятър, та нашта"фурна" е с вентилатор Mr. Green(а и да си призная честно, не ми се купува още един кухненски уред. Вече съм задръстила шакфове и повърхности, а и ако погледна реално, не ги използвам чак толкова, колкото съм ги платила)
В предавнето, за което споменах, и която всъщност ме вдъхнови да суша патладжани, правиха едни бухтички, но понеже се пържи, не видях рецептата. аз мисля да си ги хапвам така, като тръгнем на път. Кейл тук няма, та ще си взема сушени домати и патладжани.
ММ вече е по-добре, но ще го изпишат в края на седмицата!
Обичам ви!  bouquet

# 677
Аз съм правила спаначен чипс в печката,стана прекрасен  Heart Eyes
Първият път направих грешката да сложа повечко спанак в тавичката и някои листа не станаха никак хрупкави,но последният път ги разпределих много на ''тънко'' по цялата тава..и дори хора,които изобщо не се интересуват от здравословна храна го харесаха,което беше абсолютен показател! В такива моменти се чувствам страхотно!  Laughing

# 678
Glamorouschoice, какви подправки сложи на спанака? Или го метна така просто? Ще ми се да пробвам и аз.

# 679
Сложих единствено сол и пипер. Аз гледах видео рецепта и каквото казаха - това направих  Grinning
Забравих да добавя,че преди да сложа подправките в купа трябва да сложите 1 ч.л. зехтин към спанака..колкото да се покрият съвсем леко от двете страни. Ако сложите повече от необходимото няма да станах хрупкави.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 10:05 от glamorouschoice

# 680
Момичета, занимавах ви преди известно време с едни мои кръвни изследвания. Влизам да споделя, че има някакво подобрение за два месеца и половина.
Желязото от 5.3 вече е 11.7 /при граници 6.6-26.0/.
ЖСК 69.6 /при граници 44-74/ Dao, благодаря за напомнянето да включа и този показател  Hug
Хемоглобинът пак е под норма, но от 108 вече е 112.

Не съм дала изследването още на личния ми лекар, за да чуя и неговото мнение. В момента не взимам никакви добавки.
Взех си коприва на прах и добавям по чаена лъжичка в сутрешната си закуска /смлени праскова, кайсия, чия, коноп/.

# 681
Impatiens, ЛЛ ако още не ти е препоръчал да наблегнеш на месото или по-точно на някои видове месо, най-вероятно ще го направи. Списъкът с растителни храни подпомагащи повишаване нивата на хемоглобина не е малък. А храните богати на витамин Ц подпомагат по-бързото усвояване на желязо в организма. Храните богати на калций пък  рязко снижават усвояването му.
Когато съм била на общо хранене нивото на Hb  все беше под нормата. Отдавна съм спряла месото и при нито едно изследване не съм имала нисък Hb. Така че успех!  newsm10

# 682
Спирулина и Афа пробвала ли си?

# 683
Фея, накиснала съм за покълване една леща.
Много изкусителна ми се стори твоята салатка от покълнала леща и зехтин, затова реших да си спретна и аз такава.
Има ли значение какъв сорт леща се ползва?
А какви подправки й слагаш?

# 684
Сложих единствено сол и пипер. Аз гледах видео рецепта и каквото казаха - това направих  Grinning
Забравих да добавя,че преди да сложа подправките в купа трябва да сложите 1 ч.л. зехтин към спанака..колкото да се покрият съвсем леко от двете страни. Ако сложите повече от необходимото няма да станах хрупкави.

Супер, благодаря ти! Това за зехтина се отнася и за "пържените картофки" от сурови тиквички.

Симпа, само зехтин, суров оцет, сол и пипер сложих. Мисля си, че и щипка чубрица би подхождала и ще добавя в следващата салата.

Не съм взимала никаква специална леща. Просто гледах да е тукашно производство и да е с добро качество. Купувам я в чувалчета от по ок. 2,5 кг. (5 паунда).

# 685
Все още чакам моята да покълне Simple Smile.

Досега съм яла само кълнове от пшеница и от люцерна.
Веднъж бях забравила един накиснат нахут, който беше започнал да покълва, но определено не ми хареса да го ям суров Sad

За лещата - ще видим Rolling Eyes

# 686
Impatiens, ЛЛ ако още не ти е препоръчал да наблегнеш на месото или по-точно на някои видове месо, най-вероятно ще го направи.
...
Ами не, каза да наблегна на сезонните плодове и зеленчуци, изписа ми добавка Алое с витамини за пиене /не мисля да го взимам, но ще потърся какво представлява/. Личният ми лекар е вегетарианец  Simple Smile

Спирулина и Афа пробвала ли си?
Въпросът към мен ли е?
Не съм пила никога досега водорасли. Но днес или утре ще поръчам от Iherb спирулина на таблетки, някаква хавайска.

# 687
Личният ми лекар е вегетарианец  Simple Smile

Направо супер. Аз като отида при моята и тя ме пита какво да яде, защото е дебеличка.  Wink

Днес си направих чипс от патладжан. Нарязах го на много тънки шайби, нанизах ги на конец и окачих на терасата да се суши. И туршия от тиквички в два буркана сложих. Утре сме на излет и ще мариновам един патладжан.
Хубава вечер на всички и спокойна нощ, пък аз ще будувам, че съм нощна смяна. Simple Smile

# 688
  • София
Моля, пускайте рецептите в зелено Simple Smile

Препоръчвам ви едно момиче, което прави за Съботния фермерски пазар на Римската стена и за пазара в сряда на пазар Иван Вазов. Потърсете Оля.
Толкова старание е вложила в издирването на продуктите, био бакпулвер, био сода, кокосово масло ... до най-малкия детайл споделя всичко.
Предлага ваган сурови прекрасни сладкиши, печени сладкиши, шоколадова сурова напитка (в стъклена бутилка, сипваше първо за дегустация и ако ти хареса ти сипва цяла чаша, а аз изпаднах във възторг ). Предлага и вегетариански сладкиши, солено печиво с тиквички и млечни. Но всичко много внимателно е разделила, просто е много фин човек.
Аз чак сега я открих и тъй като често пиша за другите производители (много веган неща има там), сега пиша само за нея Simple Smile
Много се развълнувах, че съществуват такива искрени, красиви хора!

# 689
  • София
Какъв е този пазар в сряда на Иван Вазов.  Shocked Аз мога ли да не знам като живея близо.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт