Веганството - да споделим опит - 13

  • 35 315
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 5 714
Ново е събитието. На 16-ти е било откриването:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.560285684077709.107374 … 262173&type=1


http://www.fermer.bg/%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%81% … 81-news10209.html

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 12:20 от Вери

# 691
  • София
  • Мнения: 5 242
 smile3501 Супер! Мерси много за инфото!   bouquet

# 692
  • София
  • Мнения: 5 347
Пробягах през снимките, много ми харесаха Simple Smile Супер настроение!
Ето я и Оля https://www.facebook.com/photo.php?fbid=560285844077693&set= … ype=3&theater , за съжаление няма снимани в близък план продуктите й.

# 693
  • Мнения: 1 732
Impatiens ,
много се радвам за теб! Hug Hug Hug
Дано все така върви към стабилни и добри резултати!

Винаги, когато чуя за такива интересни инициативи, радостта ми е огромна.  Flutter Разгледах снимките от фермерския пазар, толкова са хубави, имаше даже и жени в носии Heart Eyes

# 694
  • Мнения: 8 163
Наистина, чудесно е, че има хора като Оля! Да са живи и здрави!

***

Ето малко цвят и за тази страница: днешния ми обяд (със зелен шрифт, ЗаСлон Simple Smile ).

Микрозелении, кълнове на мунг и леща, нахут (варен), червена чушка, сурово пресован зехтин, суров оцет, 4 вида пипер, сол.


# 695
  • Мнения: 9 992
Една рецепта за турска баница, която е с мляко но може да се замести с ядково или без . Олио и мляко в една купичка се бърках равни части . Кори одрински , спанак изчистен намачкан с лук , по принцип и с едно яйце , може без или с брашно от ленено семе с гореща вода. Кората се дели на 2, половината се маже с олиото и млякото , завива се , след това пак се маже , ако са купешки корите и са по-сухи . Поръсва се със спанак , завива се като плик , после на руло и се слага в намаслена тавичка. Чудна е  Wink

# 696
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 354
Оооооооооооо, чудесни новини тук smile3501
За съжаление, сезонът на спанака мина, но си записвам процедурата.
Аз да се похваля с един хляб с моркови. Всъщност тестото е като за нормален хляб, само дето след като втаса добавих ситно настъргани моркови(два броя) и опекох . Това преди време, разбира се. Стана много вкусен.
Другата ми придобивка е черен шоколад с лешници. Накиснах лешниците за 8 часа. После прибавих натурално какао, соева сметана(1ч.л.)и 1ч.л. мед. Смлях и разстлах върху алуминиев лист. Сега си мисля, че ако бях загряла малко продуктите, щеше да стане по-хрупкаво newsm78
Поздрав и приятна събота и неделя Hug

# 697
  • София
  • Мнения: 1 417
danilu, Impatiens, добри новини  Hug

# 698
  • Мнения: 9 992
Баницата става освен със спанак и с варени картофи , гъби и прочее  Peace

# 699
  • Мнения: 8 163
Не знам дали измежду вас има хора, които не обичат авокадо. Ако да, направете си тази салата. Великолепна е! Комбинация е от авокадо, червен лук, силантро (може и магданоз), лайм (може и лимон), сусамово олио, черен пипер и хималайска сол.

На този кадър авокадото е малко неугледно благодарение на малката ми фръцла, която реши да донакълца парчетата с ... лъжица  Laughing

# 700
  • Мнения: 2 551
Обичам много авокадо, но го ям предимно пасирано, овкусено с малко сол, много чесън Grinning и малко лимон. Харесвам си го така и може би затова нямам много желание да експериментирам с него.

Днес например го ползвах като "основа" на салатката ми от покълнала леща. Вкусът й не ми допадна особено и трябваше с нещо да я "прекарам" Grinning.
Авокадото се оказа добър избор Peace.

# 701
  • Мнения: 5 714
Следващият път я бланширай, щом не ти допада вкуса.

# 702
  • Мнения: 2 551
Като гледам някои снимки на лещени кълнове - тук, моите явно съм ги изпапкала рано-рано, доста преди да пораснат достатъчно  newsm78

Доколкото си спомням и в салатката на Фея кълновете бяха по-мънички.
Колко големи трябва да са, за да се консумират?
Моите ги прибрах рано-рано в хладилника. Сега си мисля, че може би съм избързала малко Rolling Eyes.

# 703
  • Мнения: 8 163
Симпа, аз подпуквам лещените кълнове още като са на около см. В халдилника растежът им продължава, но е по-бавен.

# 704
  • Мнения: 5 714
На онази снимка вече отива към поник/трева.
Бобовите обикновено се ядат на кълн т.е. покълване 2-3-ти ден.
Специално лещените сме яли и на трева, но тогава са в разни миксове за поници, което значи, че няма голяма концентрация на леща.

Общи условия

Активация на акаунт