Веганството - да споделим опит - 13

• 35 357
  • 725
  •   1
Отговори
# 585

Съвсем си е дрога бялата захар,затова и трябва да и се внимава. АКо можете,гледайте и Фед ъп (не знам как е преведен на бг) по темата
*
фаст. масло тук е точно с такава консистенция, доста лепкаво и гъсто;мравките могат да са всякакви,нерядко като няма такива ръся мед и толкоз Mr. Green
*
готвих боб с 2 зелета на фурна; гювеч; зелен фасул с фенел (бг?); бобена салата с червен лук и маслини..

# 586
Ох,отворих филма!
Всичко ми изглеждаше наред, обаче.....
 Embarassed Sad  Не мога да сложа субтитри! newsm78 Помощ!

Дай линка да видя ?

# 587
Момичета, един въпрос, ако може да помогнете..Вие колко сте за суровоядството и мислите ли, че за малко дете трябва да има повече сурови, преработени)варени/печени зеленчуци и или 50-50 трябва да е?
Благодаря

# 588
  • София
Данилу,мисля че бях сложила филма със субтитри в първия пост.  newsm78

# 589
  • Sofia
опитвам се да направя бананов чипс....някъде бях мернала рецепта в която банана се реже на парченца,потапят се в лимонов сок и се пекат/сушат около 6 часа в слаба фурна,но сега не мога да я намеря/не съм сигурна много в часовете,а и забравих на каква температура да е фурната/,излизат само такива в които се пържи банана...ако някой от вас е правил моля да сподели

# 590
По-новините казваха за бременните , как било много важно за здравето на детето освен гена и да се били хранели правило . Щели да ги консултират с диетолози вече и за вит. Д да изследвали , че имало много мами с липси . Наблегнаха ,че месото било много важно , ама не обясниха защо  Crossing Arms Thinking Naughty

# 591
фенел (бг?) - резене

За вит Д - хубаво, че се говори и обръща внимание...

# 592
Захарта трябва да бъде напълно изключена от менюто ни. А и вече е толкова лесно - във всеки супер маркет има кокосова захар. Прекрасен заместител. Стевията също.
Сега теглилката е толкова неуравновесена - имаме всичко,за да водим здравословен начин на живот,а в същото време половината човечество е с наднормено тегло,що за ирония?!

Онзи ден спретнах прекрасна картофена каша - http://www.know-how-to-cook.com/2011/12/blog-post_03.html
Между другото този кулинарен блог има  веган - http://www.know-how-to-cook.com/search/label/%D0%92%D0%B5%D0%B3% … %BD?max-results=6
и вегетариански рецепти-http://www.know-how-to-cook.com/search/label/%D0%92%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE?max-results=6
както и без глутен- http://www.know-how-to-cook.com/search/label/%D0%91%D0%B5%D0%B7% … %BD?max-results=6

Вчера срещнах и една позната.Оплака се как малкия(6 г.) се изприщва изведнъж. Лекарите я съветали ддетето да набляга на растителна храна и да не консумира животински п-ти(не разбрах дали никакви или сииилно ограничени). Разказа ми,че както единия ден си играел спокойно,на следващата сутрин е в ситни пъпки. Каза,че и вече и е омръзнало от ориз и картофи  Laughing
Попитах я дали детето има нетолерантност към лактоза и тя отговори,че и тестовете не показват  Rolling Eyes
Моля кажете и вашето мнение. Ако имате познати (или самите вас),при които се е случвало нещо подобно ще се радвам да споделите. Hug

# 593
Под изприщва , не знам какво да се разбира. Уртикария има , силно вероятно да е от храна , най-често животинска. Моята кожа е много проблемна , цял живот не съм яла много месо , а сега изобщо . Изприщвам се от много неща .

# 594
А сега,както не ядеш месо,изприщваш ли се? Млечни консумираш ли?

# 595
Вери,баш,резене,мерси!
Това с "напълно изключване" на захар не е реално,особено в дом с деца; не е и нужно,ако има баланс; лошото е,че е много продукти има скрита захар и ако не се чете,без да ще,човек поглъща безумни количества
*
Вит Д-малко ми иде нанагорно тези мода; важен витамин е,спор няма,но и това с мярка.. преди 2 седмици отивам на лекар че паднах на кънки лошо и съм с разтегната връка и зверски болки,той от вратата ми говори за вит Д,де бре..
*
соя-по 1-2 месец макс; децата обичат печено тофу чат-пат
*
дете 1 и 2 са на лагер в Бг,спортен..какво ядохте за вечеря -  "грах с хляб" Joy

# 596
А сега,както не ядеш месо,изприщваш ли се? Млечни консумираш ли?

Родена съм такава . Като съм била бебе и памперси е нямало , докато съм се напикаела и съм се изприщвала. Сега съм : вятър да не ме духне , слънце да не ме пекне . Млечни ям , не знам дали ми влияят , но май като не ядях уж ми беше по-чиста кожата, но все така свръх чувствителна . Сладкото ми влияе , но майка ни е хранила здравословно общо взето . Само който е като мен може да разбере. Остри секундни реакции към козметика имам , не към всяка. Общо взето и аз не знам от какво се обривам и от какво не . Сега пак имам обриви , с чай от лайка третирам , леко подобрение , сега си взех на бочко детски крем и основно само бебешки сапун ползвам . Някои гримове, материи и .....

п.п. месо както казах никога не съм консумирала много , принципа е че трябва да се яде чиста храна , месото лесно се разваля и се въдят бацили в него . Не мога да ям химии и да пия степ примерно , мигновено зверско главоболие имам. Може да има реакции към прахове за пране и прочее .Като в аптека трябва да се живее .

# 597
За мен захарта си е все захар - бяла, кафява, кокосова, от сушени плодове... да не продължавам.
Но да, когато в семейството има деца и то повече от едно, ситуациите, в които се налага да се лавира, да се търси баланс, да се говори, обяснява, възпитава са доста. Все пак не живеят в изолатор, а и родителите да изпадат в разни психарии да дебнат и забраняват не си е работа.
Всеки избира как, кога и какво да дава/предлага от различните източници на захари.
По същия начин седи въпроса при мен относно веганство, суровоядство, не само за захар, когато става дума за деца.
Да се вторачваме в храненето единствено и само за мен отдавна не е опция. Не правя драми за случайно изпит купешки сок, парче измислена пица или шоколадово яйце (давам условни примери). Достатъчно ми е какво влиза у дома като храна. Навън смятам, че се държат доста добре сред всичкото това изобилие и гледайки другите деца какво ядат....

"имаме всичко,за да водим здравословен начин на живот,а в същото време половината човечество е с наднормено тегло,що за ирония?!"
Точно защото имаме всичко.

# 598
Половината човечество е с наднормено тегло , другата половина недояжда , част умират от глад. Човечеството взема наркотици , пие алкохол , сякаш не върви след пиянска вечер да седне някой да се храни здравословно .

Чудя се аз ние хората кога я изгубихме тази връзка с природата и корените си като цяло .Къде е разковничето и от там цялото безумие в което живеем в момента. Хора има от хиляди , казват и милиони години и сме живеели в хармония с природата и със себе си .

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 00:24 от adelinda

# 599
Когато играят парите и финансови интереси, няма здраве, няма връзка с природата.   Laughing
Всичко е подчинено на една основна цел-печалба.В 99 % от случаите-на всяка цена.
Никой не се интересува дали хляба е хляб, дали месото е месо, дали сиренето е сирене....важното е да се продава и да носи пари.А какво е съдържанието точно и как влияе на човешкото тяло, на кой му пука?!

Общи условия

Активация на акаунт