Репчите ли се на бабаити/агресивни селяндури?

• 5 775
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Бабичката си търсеше място да седне за да си решава кръстословица. От нагласените беше.

Значи, ако  бременната е  с грим и прическа, не трябва да й се отстъпва място?

# 46
На бременни винаги ставам , на грохнали възрастни и сакати също , на баби на токчета с червило не . Лятото ми пада кръвното , случвало ми се е  да ми причернее до припадък , слизам от автобуса ,ако няма къде да седна . Понякога съм била изморена от 8 или дори 12 часа работа на крак , а бабата щом се е качила на токчета, значи я държат краката и няма нужда от моята жертва .  Wink Но кондукторки са ми казвали "станете жената да седне ", щом аз не съм преценила ,че трябва да стана не мисля , че е коректно .

# 47
Бабичката си търсеше място да седне за да си решава кръстословица. От нагласените беше.

На бременни винаги се отстъпва място.
В кръга на шегата, но по - пълнички жени имат привилегии, защото им отстъпват място, мислейки ги за бременни. За няколко такива случаи знам.

adelinda Подкрепям напълно мнението ти.
Случвало ми се е, да се държа едвам на краката си, след 12ч смяна, а бабка германка с 10 златни гривни, червено червило и сандали на ток, отивайки на плаж, да се озърта за място в рейса, еми няма как да стана.
За възрастни хора, болни, бременни и майки/баби/бащи с малки дечица/бебета, както и деца с големи ученически раници (по-големи от тях) ставам винаги.

# 48
А къде точно са приликите м/у бабаит селяндур и бабка, макар и гримирана?

# 49

Баби бабаитки са плъзнали из транспорта.

# 50
На бременна и циганка да е ставам  Peace С токчета или без, носи дете .

# 51

Баби бабаитки са плъзнали из транспорта.

hahaha hahaha hahaha

# 52
Бременната откъде дойде?  Rolling Eyes Не разбрах ...

# 53
  • Стара Загора
НЕ-няма смисъл според мен!!

# 54
Зависи от ситуацията, но с възрастта, все по-малко се репча и все повече гледам да намеря цивилизования начин, макар че доста често бате Селяндур е на светлинни години от "циливилизацията".
Не отстъпвам място в градски транспорт. Купувам си карта на всеки три месеца и чинно си плащам за превоза и мястото. Да стават кавалерите, които в повечето случаи седят като мишки по местата, да стават гратисчиите, които въобще не трябва да са в автобуса.
Мразя да влизам в словесни атаки с откровено по-елементарни от мен хора, защото няма смисъл, все едно да спориш със стената. То дори не иска и да те чуе в повечето случаи...
Положението много бързо би си дошло на мястото, ако имаше солидни глоби и хора, които да следят стриктно за нарушения.

# 55
  • София
Солидни глоби?
За какво? За невъзпитано и грубо поведение.
За съжаление това все още не е подсъдимо.

# 56
Да хвърляш, чупиш и мърсиш, да скачаш на бой на хората по улиците и т.н. Всичко това е "подсъдно" в някаква степен... Или най-малкото може да се наложат глоби...
Да се държиш предизвикателно и нападателно в някои страни може да доведе до идване на полицията, па макар и да те питат само как си и що така агресивно го даваш.

# 57
  • София
Приемаме, че някой да ти лае насреща с хамалски речник все още не е подсъдно или поне аз не съм видяла някой глобен или осъден за това.
А и темата е за репченето, нали, не за хулиганщините като чупене и мърсене.

И скачането на бой не влиза в тази категория.

# 58
Скачането на бой и биенето на шамари, изваждането на нож се коментира доста нагоре в темата.
В такива случаи обичам да разказвам случка на моя приятелка. Ядосала си се нещо, прибира се мацката с колата, надула си музиката и като излиза със замах на паркинга пред къщи, закача леко с вратата си, колата на паркирал там съсед (няма драскотини, няма поражения). Още преди да си влезе във входа, полиция идва да я попита какъв й е проблема и що така излъчва агресия.
Пък и не е само това.
Да се държиш предизвикателно на много места би предизвикало "интереса" на полицията. При нас се счита за нормално.

# 59
  • София
Много бих искала да ми кажеш, че случката се развива в България.

И да се обадя на полицията или на 112 и да споделя, че ме псуват заплашително от съседната кола.
Примерно. И че шофьорът изглежда доста агресивен.

Общи условия

Активация на акаунт