Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 329
  • 789
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте! Не се представих. Аз съм мъж, на 39г 186см. Сега тежа 78,5кг. През ноември започнах от 95кг, но съм стигал до 112кг. преди това. На 6 ноември м.г. прочетох статия за максималната здравословна обиколка на талията при мъжете и жените, за мъжете пишеше 94см, а моята беше някъде около 115. Вече имах различни здравословни проблеми и си казах "край! Поне това, което зависи от мен съм длъжен да го направя" Приложението майфитнеспал си стоеше отдавна инсталирано на телефона ми и реших, че е крайно време да започна да го използвам. Изцяло се доверих на приложението. Създадох си профил, набелязах цел и то ми изчисли, че трябва да приемам по 1880кал дневно. В началото не спортувах изобщо.  Записвах всичко, което ям стриктно, не пропусках нито ден, нито едно хранене. Хранех се по 5-6 пъти на ден. Бавни въглехидрати на закуска, напр. Овесена каша, белтъчини с бавни въглехидрати на обяд и белтъчини с фибри (салата) на вечеря. Лягам рано, преди 22 часа и вечерям около 17:30 - 18 часа. Основните хранения са ми около 400кал, междинките ок 200. Първия месец свалих 5кг. Следващите по по-малко. Но отслабвах  тенденциозно. Даже спрях да се качвам на кантара, защото знаех, че не съм сгрешил в режима и резултатите ще са радващи. Сега си позволявам и бързи въглехидрати, но включих леки тренировки, редуване на кардио и силови. Отървах се от куп болести като високо кръвно, хронична умора, депресия. Вече се чувствам отлично. Ще увелича приема на калории, но ще продължа да ги броя още дълго време. Интересно ми е и няма причина да се отказвам. Има много за разказване, но спирам засега. Успех на всички!

# 736
Интересно, благодаря че сподели.
Продължавай смело напред и все чудесни резултати.

# 737
  • WonderLand
От седмица и аз започнах да броя калории отново. Преди време от това постигнах добър резултат, но за кратко. Сега отново се връщам към броенето, тъй като е лято и съм заобиколена от вкусни домашни сезонни плодове и зеленчуци. Чесно казано съм изненадана от толва колко ниско калорични се оказват любимите ми плодове и зеленчуци.

Последните години рязко свалих много кг и рязко качих отново 2 години по-късно. Имах проблем с мотивацията за правилно хранене и тренировка, но напоследък това като че ли се попромени. На 24г съм и съм вискока 172. Преди седмица се претеглих и бях достигнала най-виското тегло което някога съм била - 83кг. Тогава започнах да броя калории отново. Спорет калкулаторите при тренировка 3 пъти седмично трябва да поемам около 1800ккал за да бъда в процес на отслабване. В момента използвам приложението My fitness pal като съм си заложила цел 1750 ккал. Истината е, че през повечето дни не успявам да изям толкова ккал, друг път обаче леко ги надвишавам с + 50-60ккал. Като цяло проблем със здравословното хранене нямам, рядко ям преработени храни, не ям сладко, чипсове, газирани неща. Наблягам на по-цялостна храна. При мен проблемът е снакването вечер, с което се боря. Реших, че от неделя до петък ще се храня в норма, а събота ще ми е чийт ден, в който няма да броя нито калории, нито нищо. Така ще хапвам и каквото ми се хапва.

За 8 дни кантара показа 1,6 кг надолу, тоест към момента съм 81,4 . Забелязах поизпразване на сутиена, но и кожата ми се изчисти значително (стртадах от леко акне в областта на лицето и деколтето). 

Надявам се темата да се посъбуди, ще се радвам на съмишленици Simple Smile

# 738
  • София
Аз, ако си хапвам по 1700 ккал, ще кача доста кг, но и аз съм ниска - 160 см. Гледам да приемам 1200 ккал, някои дни не броя, тъй като са ми чийт и не знам колко калории съм приела.

В момента съм 59,7 кг на 160 ръст.

# 739
При моят ръст 1,67 следя около 1400-1500 калории, така че при всеки е различно.

# 740
  • 1st floor
Аз съм 1,62см и отслабвам на около 1300 ккал. Броя калории когато чувствам, че почват да ме стягат дънките.  Mr. Green Тренирам 6 пъти в седмицата, но и обичам да си похапвам. Blush В момента съм 49кг, целта ми е един килограм надолу. Най-трудният за сваляне и задържане е последният! Tired

# 741
  • Велико Търново
И аз тук Mr. Green
Старая се да съм между 1200-1400 калории, гледам да ям един тип храна на ден/протеини, плодове, въглехидрати/.Почна ли да ги смесвам и омазвам тотално положението.
38 години/62.00 кг./168 см.
Спортувам Peace

# 742
  • WonderLand
Eй как се радвам, че не съм сама. Аз се старая да тренирам 3 - 4 пъти в седмицата + всеки ден ходя с колело на работа което е по 20 мин въртене в едната посока. Стремя се да се храня разнообразно и балансирано. Ако някой макронутриент липсва в менюто ми веднага усещам разлика в това как се чувствам. За съжаление протеин ми е най-трудно да си набавям обаче... В тая жега изобщо не ми се яде никакво месо, млечните пък не ме засищат особено много. Остават ми бобовите, ама и от тях почва да ми омръзва... Угодия нямам  Embarassed

# 743
  • София
40 минути каране на колело на ден не е никак малко, чудесна кардио тренировка си е. А относно храната, плодове и зеленчуци ли ядеш основно? Чудя се аз вече в тази жега какво да ям, май ще заложа на тиквички и патладжани.

# 744
  • WonderLand
40 минути каране на колело на ден не е никак малко, чудесна кардио тренировка си е. А относно храната, плодове и зеленчуци ли ядеш основно? Чудя се аз вече в тази жега какво да ям, май ще заложа на тиквички и патладжани.

Най-вече това ям да. То от всичко друго в тая жега ми става тежко... Само като тренирам гледам да ям яйца и млечни продукти (кисело мляко, извара, котидж сирене).

# 745
  • София
Имате ли представа за приблизителните калории в пълнени постни чушки?

# 746
# 747
Няма такова нещо като 'приблизителни калории на нещо многокомпонентно'. Дори размера на чушките да е различен от този в примера и калориите доста се изменят. Отделно плънката няма как да е 1:1 като вид и грамаж.

# 748
  • София
Няма такова нещо като 'приблизителни калории на нещо многокомпонентно'. Дори размера на чушките да е различен от този в примера и калориите доста се изменят. Отделно плънката няма как да е 1:1 като вид и грамаж.

Установих го и сега се чудя как да смятам, когато ям извън нас. То е ясно, че винаги е приблизително, но все пак...

# 749
  • BG-DE
Ами аз лично завишавам калориите, когато не съм много сигурна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт