Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 917
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Катри, утре сутринта ще ги снимам Grinning Снимам с телефон, че и без светкавица- тъмно ми идва вече и нищо няма да станат.

# 421
Ето линк, за да не товаря темата с много снимки  Hug
http://mimoza7710.snimka.bg/other/spalnya.825174
Албума съдържа гардероба в завършен вид, двете нощни шкафчета и раклата ПРЕДИ И СЛЕД, както и двата шкафа, които ми предстоят  ooooh!
Извинявам се за безпорядъка, но обстановката е все още работна  Blush Следващата "жертва" е спалнята  Mr. Green
Ооооо, пропуснах табуретка и стол - ако останат в стаята ще се наложи да бъдат освежени и претапицирани  #Crazy #Crazy #Crazy
Приятно разглеждане, отворена съм за критики от всякакво естество  Peace

# 422
  • София
 smile3501 newsm51   Страхотно е станало всичко и страшно много работа си свършила за отрицателно време! Много е хубаво и все по - хубаво става! Между другото оранжевото и възглавничките са си много хубави и много на място. Само че.... накрая ще трябва и вратата да боядисаш.  Mr. Green
      bouquet

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 13:18 от katri

# 423
  • На точното място
Браво,мимоза! Излъчването на цялата стая се променя супер, а цветното шалте стои още по добре! Май и аз ще се захвана с моите соц шкафчета...че ги отлагам от миналото лято.

# 424
  • София
Ехааа Мимозке, съвсем нова стая си имаш! Прекрасно става всичко, и толкова много свършена работа за отрицателно време  smile3525 Прави бяха момичетата, само в бяло много добре стоят малките мебели!
Покривката ти е супер, аз много харесвам ярък текстил, само бих я държала метната отгоре с артистично поразхвърляни възглавнички  Crazy

# 425
Катри, да, вратата също е за боядисване, но съм я оставила за десерт  Laughing Имам усещане за празнина, но ще добавям аксесоари на по-късен етап  Crazy
Десто, благодаря   bouquet
София, покривката ще бъде метната веднага щом децата спрат да се търкалят върху леглото и да я събират непрекъснато на топка Wink

пп. Отворих на ММ работа - да свали по-ниско таблата на спалнята откъм краката, така, че да е по-ниска от матрака, за да не задират ръбовете по шалтето  Mr. Green Още като го купувах го пробвах отгоре, а не напъхано под спалнята и наистина стои много по-добре, но причините са ясни Simple Smile
Усещам, че ще му призлее на милото, ама така е-жена съм все пак Grinning

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 19:23 от mimoza7710

# 426
Добър ден.
Снощи попаднах на тази тема, днес успях да доизчета всичко.
Справили сте се страхотно, Мимоза!
Щях да Ви дам предложение само кантовете да са тъмни, но вие вече сте приключила и резултата е чудесен...
И мен ме вдъхновихте да дам нов живот на старите мебели...
Живеем в София, в апартамент в Зоната, наследство от моя дядо. Нанесохме се, когато вече бях в напреднала бременност (7ми месец) пък и финансово не можехме да правим кой знае какви подобрения, предполагам всяка от вас разбира за какво говоря. С годините (вече почти 4) успяхме да пригодим жилището в приличен вид, но има още много какво да се желае...
Много ми хареса идеята за боядисване на мебели, плочки и т.н. изобщо не ми беше идвало на акъла. Единствено фолио или директно нови вратички (мъжа ми е мебелист и може сам да я свърши тази работа). Определено почерпих вдъхновение и смятам да се захвана в най-скоро време с преобразуването на цялата къща...
П.С. За да не съм голословна, ще ви покажа кухнята след малко предекориране (само това ми дойде на акъла, а моя мъж ме подкрепи и облепихме шкафовете с фолио, а той сложи дръжки)
Скрит текст:

А мин. година мъжа ми използва материял и смени само вратичките, получи се хубаво. Горния ред шкафове са без дръжки, самите вратички са пуснати с един см. надолу и така се отварят. Под горния шкаф се вижда скрито осветление, според моя мъж последна дума на модата в кухните (както казах е мебелист)
Скрит текст:
Снимките са любителски, не съм се сещала да снимам....
На 1во време идеята ми е да се захвана с всички врати, които са 5 на брой + външната , значи 6 общо.... Ще прочета предишните теми, за да видя как се процедирали потребителките ....
После напред в бъдещето бих искала да преобразя детската стая. Мебелите са стари, стоят още от моето детство в този апартамент, не знам дали ще имаме възможност да купим материял, по-принцип бих искала двуетажно легло и нов гардероб, но на 1во време ми допада идеята да боядисаме стария + раклите и креватите... Обезателно ще взаимствам идеи от вас! Чудесна тема!!!

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 17:33 от lyubomira_naidenova

# 427
mimoza7710, великолепно сте се справили с този гардеробен мастодонт! Струва ми се, че ако смените и дръжките с малко по-големи ще стои още по-добре. Но наистина се е получило много добре. Браво!

# 428
Мимоза,ти ми скри шапката! Токова бързо и прецизно,поздравления! Аз се опитвам да правя от нищо нещо, но после все намирам кусури. Както и да е,имам въпрос към всички които имате виброшлайф. Трябва ми за 4 врати и 5 секции,един евтин вариант ще издържи ли на напъна? Благодаря!

# 429
    Любомира, добре дошла при "мебеломанките"!

# 430
mimoza7710, великолепно сте се справили с този гардеробен мастодонт! Струва ми се, че ако смените и дръжките с малко по-големи ще стои още по-добре. Но наистина се е получило много добре. Браво!
Привет!
Благодаря за оценката   bouquet На мен пък ми се струва, че не сте прочела няколко страници назад  Rolling Eyes
Дръжките са сменени с масивни тежки дръжки общо 28бр. на стойност 70,00лв., 24бр.  от тях размер 96мм за по-малките вратички *2.40лв./бр. и 4бр. 128мм *2,60лв./бр. за големите вратички Peace
Моля да не се приема като реклама, линка е избран на произволен принцип:
Колко по-големи имате предвид  newsm78
Скрит текст:
малките

големите

старите на едното нощно шкафче съпоставени с новите, които са идентични с по-малките на гардероба

ето и на другото

старите на гардероба спрямо новите

Да не би да изглеждат твърде малки, защото снимам от терасата, за да обхвана целия гардероб?  Thinking

sofyia, днес ще пробваме да смъкнем таблата на спалнята, за да постилам шалтето така без да се опасявам, че ще се скъса  Heart Eyes
Скрит текст:
Забележи обаче под каква линия съм наредила възглавниците  Joy Joy Joy Ми везна съм, кво да направя  Blush все търся равновесие  Crazy

Steluka, аз също непрекъснато си намирам кусури, но едва ли е необходим чак такъв педантизъм - все пак от старо е станало ново Wink Относно виброшлайфа - според мен няма да издържи, мнението ми се основава на база прочетено, но нека все пак се изкаже някой наистина запознат  Peace

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 09:04 от mimoza7710

# 431
  • Варна
Здравейте, включвам се в темата с нужда от малко напътствия, макар че няма да преправяме стари мебели. Поръчахме си детско легло от чам, с чекмеджета отдолу. Чекмеджетата са отгоре с капаци/вратички и приличат по-скоро на плитки ракли, но ще се наложи да си ги до-обработим, защото всички ръбове и ъгли са остри - не са обработени въобще и не ни харесва. Мислим да ги зашкурим на ръка за да постигнем някакво заобляне - според вас възможно ли е да се получи добър резултат? След това ще ги омаслим, четох че става добре с четка, пестеливо нанасяне на маслото и забърсване на излишното, ако се наложи. Приемам всякакви съвети и предложения Simple Smile
Действайте, както сте наумили без никакви притеснения.
За вътрешно омасляване спокойно може да вземете маслото на Лакпром, като по-евтин вариант  Peace

Steluka, при евтините инструменти винаги е въпрос на късмет. Преглеждай промоциите на Лидъл, Parkside имат добро съотношение цена-качество, с 3 години гаранция са и можеш и да го върнеш до месец ако не ти харесва как работи. От там си взех ексцетършлайф, който ми свърши чудесна работа.

# 432
Хареса ми темата ,с удоволствие ще ви следа Simple Smile

# 433
Мимоза,четох аз и видях,в сравнение с моето темпо,ти си светкавица .
За воброшлайфа, искам го сега  Laughing, вчера започнах на ръка да шкуря, ноооооооо няма да я бъде. Ще купя някакъв, пък каквото сабя покаже  Naughty

# 434
Здравейте мили дами, чудесни сте. Жената винаги е намирала начин да подобри и подреди с вкус жилището си, независимо от икономическата ситуация на семейството.

Драга МИМОЗА.... направила сте чудеса със спалнята си.
Но ако ми позволите моето лично виждане - (занимавам се  И с вътрешен дизайн).
Двете нощни шкафчета и раклата под прозореца - стоят ми някак "отделно от гардероба ?!
Аз бих потъмнила челата и страничната ивица на капака на раклата и на горния плот на н. шкафчета.
Помислете за шкафа (под телевизора)... основата върху която са закачени вратичките - поне отпред - да остане с тъмен цвят.
Една идея за леглото...."облечете" горната табла ако имате възможност и Ви харесва - с кожа или плат. Подплънка дунапрен на метър и към него прикрепена материята с "копчета" - ако материята е тъмна, бели големи "копчета" и обратно. 
Извинете, че си позволих да Ви дам съвет.
п.п. Ако искате, пишете ми на лични

УСПЕХ НА ВСИЧКИ МЕБЕЛОМАНКИ

Общи условия

Активация на акаунт