Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 315
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, продължавайте все така.. Hug

Мимозка, напоследък ти си най-дейна..ииии каквото и да кажа за твоите творения ще е малко..И много си скромна, ние виждаме таланта си е талант.. NaughtyПродължавай да ни радваш очите.. Hug

Аз подготвям една ракла, почти е готова, но в сравнение с вашите творби си е направо нищо.. Embarassed

# 571
  • София
Мимоза  smile3501 Ама прекрасни ти се получават нещата!

Аз започнах вчера двете големи вратички на секцията. Измих много добре с Меглио и грапавото на домакинска гъба сутринта, а следобяда намазах тъничко с Боро. Изчаках 1 час /че си е доста топло/ и минах една ръка. Сега минах втора - абе по-голяма покривност сякаш очаквах от Сократес боята... Така като гледам, минимум четири ръце ще трябват.
 Обаче като местих втората вратичка, пръста ми залепна и едно малко парченце от двата вече слоя боя се отлепи! Което значи, че не е станала хубава спойка с боро-то  Sad А уж не съм с леви ръце, така бях уверена, че ще ги направя и ще стане добре!
Пффф много се сдухах  Outta Joint Утре трета ръка, а другите вратички няма да ги пипам засега... ако не се получи, май ще се лепи фолио отгоре  Tired

mentolka като се прибере мъжО, ще разпитам по-подробно за работата с бои за метали и ще пиша!

# 572
  • София
sofyia, без въобще да се зашкури , поне малко не знам дали ще стане спойката Thinking Аз моята лакирана ракла, я минах с шкурка на водна основа, след това борото, което изсъхна даже за по-малко от час и две ръце от сократеса й бяха напълно достатъчни.
.Но нека кажат по опитните..че аз съм в отбора на начинаещите все още..

# 573
  • София
Сърчице, то не че ми пречеше да зашкуря, но четох, че доста от опитните тук момичета така действат... Пък и не е лакирана, а е фурнир някакъв, но май сгреших!

Ще чакам съвет от вещите в занаята   bouquet

# 574
Моите ПДЧ-та надрасках колкото да се матират с шкурка 180.
Не съм веща в занаята, но до колкото разбирам не си изчакала 24часа от ръка до ръка - защо?
Това, което е подвижно в случая вратичките е добре да се маже хоризонтално. Така имаш възможност да нанесеш малко повечко боро /препоръчително за такива покрития/ без да тече и като започне да дърпа можеш да доразнесеш с четката на местата, където е останало повече Simple Smile Боята също се нанася по-лесно и равномерно.
Не боядисвай на изкуствена свтлина - лъже.
Поправи пръстовия отпечатък докато е още пресно, като изсъхне матира и дребните несъвършенства са трудно забележими.

# 575
  • София
Мимоза изчаках повече от 24 ч  и тогава мацнах 2-ра ръка Peace Другото всичко по този начин е правено също  Simple Smile Сега минах 3-та от едната страна, за 7-8 ч. е изсъхнало добре. Ще ги минавам така едностранно и ще ги оставям хоризонтално да съхнат. Другите вратички първо ще ги изшкуря, явно съм сгрешила...

mentolka, ani_4ka по въпроса за боядисване на метал - старата боя се сваля по въжможност до желязо с телена четка или ето това борче с бормашина http://controlcenter.bg/products/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5.html. След това се обезмаслява с парцал, напоен с корселин или разредител. Минава се една ръка с грунд за метал, примерно http://www.skladnaedro.com/product/192/barzosahnesht-antikorozio … a-metal-selt.html и после вече с патина /тя май е три цвята само - черна основа с червено, зелено или златно/.
С преубразовател за ръжда се мажели небоядисвани и започнали да ръждясват метални изделия, след като грубо са поизтъркани. След него - желаната боя.

# 576
С шкурка съм сваляла единствено лак от един шкаф, който много лесно падаше, иначе въобще не си правя труда. Боро + гланц лак или + ПДЧ става идеално. НО! Ако е се боядисва с автоемайл лак. С латекс си пада при нараняване, без никакво значение дали е шкурено или не. В случая, когато ми падна даже бях ползвала лак за запечатване Сократес, т.е. сравнително скъп.
Въобще за мен тази техника (водоразтворима боя + лак) е пълен провал.

# 577
  • Варна
sofyia, благодаря за подробното обяснение  Hug
Проблема е, че повечето от изброените неща ги нямам и няма да излезе рентабилно да се купуват за сравнително малка площ. Ще се боря с подръчни средства да сваля колкото мога боята и ръждата и ще мажа с някаква 3в1 боя. И от тях има с интересни ефекти... пък каквото сабя покаже. И за плота още не ми се е изяснила концепцията. Като е готова ще покажа  Simple Smile
Байбиби си е в морската хасиента. Не е влизала отдавна тук, да, надали и ще влиза. Както и други от старите пушки.
Да... не само тя липсва. Жалко!

# 578
  • В градината...
Привет, момичета,
моля ви за малко помощ - преди време се обсъждаше идеята за лети кухненски плотове, ако си спомняте, с вградени цветни стъкълца и бяла мозайка. От 3 дни търся нещо по въпроса от старите теми и не откривам, а искаме да си напарвим такъв плот в лятната кухня. Моля, помогнете ми си нфо, ако откривате  Hug

# 579
  • sofia
И до кога с тези миризливи нитроцелулозни бои ще се тровите? Трябваше да ги спрат от производство и да ги приберат от магазините още преди 2г. Ами като си спрат, какво ще правите? Вече колите боядисват с аква бои, сигурно защото са неиздръжливи? Сега да не си помислите, че се заяждам? Просто се ядосвам, че доброволно се тровите Twisted Evil
ААА, тия автобои знаеш ли колко им е килото? Mr. Green Че трябва и да се пекат.
По магазините рядко има нитроцелулозни (разреждат се с кореселин), основно са алкидни (разреждат се в АМБ).
Мъжа ми изпили едни тръби до блясък и вика намажи ги с някаква боя. Няма да се виждат, ама да не ръждясват. И аз, овцата, грабнах тази на водна основа. Хич и не погледнах и като изби ръжда - полудях. Добре, че ми е разбран мъжа и пак ги си изпили до блясък.
Боядисах ги с някаква нитроцелулозна - бързо съхне (в сравнение с алкидната много бързо). След 1 час е готова за втора ръка. Ръждив асмалък боядисах с нея преди 2-3 години - още не е избила ръжда през боята.
Та въпросната нитроцелулзна е за промишлени цели (мъж ми донесе остатък от една кофа), боядисвали някакви трафопостове и стълбове.

# 580
Привет, момичета,
моля ви за малко помощ - преди време се обсъждаше идеята за лети кухненски плотове, ако си спомняте, с вградени цветни стъкълца и бяла мозайка. От 3 дни търся нещо по въпроса от старите теми и не откривам, а искаме да си напарвим такъв плот в лятната кухня. Моля, помогнете ми си нфо, ако откривате  Hug
Технологията се нарича Vetrazzo по името на фирмата първа започнала да ги прави тези плотове.
http://www.interilife.com/Countertops/Vetrazzo/

Тум има разни обяснения как може да се направи вкъщи:
http://www.ehow.com/how_6641932_diy-recycled-glass-countertops.html
http://www.doityourself.com/stry/how-to-make-recycled-glass-countertops
http://www.hgtvremodels.com/kitchens/diy-kitchen-countertops/index.html

# 581
  • В градината...
Мерси, Мелани, и аз днес най-после успях да открия доста неща, просто не знаех как да търся, нещо не ми се получаваше /мислех, че е working top,  а то било countertop  ooooh!/.

# 582
vesi1, вече има алкидни бои на водна основа. Не миришат Naughty Винаги може да ни е красиво без да ни е отровно.  Аз пък преди 2г. мазах метален стол в последователност Бороконтакт- латекс- лак на водна основа и нито е ръждясал, нито се е олюпил. Ползва го дете.

# 583
  • sofia
Седефче, аз основно разни външни работи мажа, та ползвам, каквото намеря в мазето.
Да се похваля, вчера взех лидълския такер. Благодаря, че подсети за него   bouquet
Снощи даже го изпробвах - супер кове. Взех и едни допълнителни телчета и пирончета за 5 лв., въпреки че в комплекта има.
Едно диванче ме чака за претапициране, но сигурно чак другото лято ще му дойде реда.

# 584
Момичета, как стои въпроса с омасляването на местата на които дървото е китнато? Хваща ли маслото?
Каква е цената на Лидълския такер, че през телефона не мога да отворя офертите им?

Общи условия

Активация на акаунт