Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 866
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
mimoza7710 браво бе  smile3501 определено не можеш да предположиш какво е било преди ... Peace

# 556
mimoza7710, ма пИрфектна е Peace Peace Peace И с любимото ми тюркоазено, мммм Heart Eyes
Браво!
В понеделник пускат в Лидъл ел. такера, който чакам от година време. Този път няма да го изпусна, защото с ръчен се измъчих, особено ако трябва да влязат телчетата в сухо дърво, придобило здравината на бетон.

# 557
Исках я в бяло, кафяво и синьо без значение стига да не е на китки, но така и не открих Sad В града на булките по магазините се предлагат предимно сатени, дантели, шифони и разните им там производни. Дамаските, които намерих са доста като асортимент, но са твърде скучни като цвтове, тъмни и от груби дебели платове Sad Абе тя че не е перфектна като за човек искащ винаги перфектното не е, ама аз си я харесвам  Heart Eyes Виждам някои грешки, които смятам да изправя с проекто-куфара...едва убедих ММ да го качи в колата и само ме пита за кво ми е тоя боклук, но не му казах, а като се прибрахме вкъщи направо му показах-одобри!  Нашите казаха, че съм обзета от нова мания Grinning Дали се разболявам от клошарската болест?  Rolling Eyes
Двата шкафа под телевизора също са ми готови, но не съм ги снимала, предполагам утре  Flutter
Изморена съм и смятах да си почина малко, но едва ли ще успея - нямам тРепение да "изчеткам" куфара, покрит с един тон блажно кафяво и мноооого от онези... #Crazy Mr. Green

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 22:47 от mimoza7710

# 558
mimoza7710, ама ти си направо "спец", ееееее.... "скри ни шапката" и тоя път..... разкошна табуретка... и моя любим цвят е тюркоазен, само дето трудно убеждавам мъжо да го вкараме в обзавеждането.... както и да е..... а хобито ти даже е полезно, каква ти болест ?!?

# 559
........  Нашите казаха, че съм обзета от нова мания Grinning Дали се разболявам от клошарската болест?  Rolling Eyes

mimoza7710, какво далИ, направо си заразена вече! Laughing Че и отърване май няма, като те прихване..... Но пък страхотни неща излизат изпод ръцете ти, майсторица си!   bouquet
И аз днес останах неразбрана, изрових едни стари дървени шкафчета, то не е точно и шкафче - едното е с две чекмеджета, другото с вратичка, стояха едно над друго, майка държеше пирони и всякакви боклуци в тях в една маза. Реших, че ги вземам да си ги правя, направо ги видях белички. Embarassed Тя бързо ги даде, и без това гледаше да се отърве, ама ММ няколко пъти пита за кво ми е това сега. Като пристигнахме пред блока ме пита къде да ги носи, явно с надежда да го насоча към близките кофи за боклук, ама не - викам горе в апартамента, ще си работя. Пълно мълчание, леко сумтене и неодобрение. Малко съм раздвоена, защото са в лошо състояние, мръсни, счупена панта, вдлъбнато от удар, дъната и задните части ще трябва да се сменят, поочекутени са, но пък са от дърво с  останки от лак. Ще пробвам във всеки случай, пък каквото сабя покаже, изхвърлянето е най-лесно. Peace

# 560
Благодаря, момичета! Не се имам за майсторица, а по-скоро съм човек влагащ голямо желание и много емоции  Wink Имам доста да се уча от вас докато ви стигна! Съжалявам само, че мебелите ми не са от дърво, за да се вихря както ми се иска и да знам, че ще е трайно във времето. Наследствени са и това са могли-това са купили, пак ще изкара някоя и друга годинка /покритието имам предвид/.
И при мен като при теб може да се окаже, че куфара е за кофата, но утре ще огледам обстойно и ще преценя. Длъжни сме поне да опитаме  Peace

# 561
  • Варна
Мимозка, нямам думи, взе ми акъла. Като за напълно начинаещ в препавяческите работи се справяш повече от много добре. Аз на този етап не бих събрала смелост да се пробвам с подобна табуретка... може би и защото нямам свестен такер  Wink.... че и копчета от стотинки... не би ми хрумнало... Браво!

Седефка, само пускаш мухите тука с разни промоции от Лидъл и търча да купувам. Не знам кога ще ги ползвам, но да имам ако ми дойде муза за нещо. Мъжа ми има всякакви инструменти, но замина в чужбина и взе почти всичко със себе си. Преди седмица-две му се хваля, че съм си взела пистолет с горещ въздух и той ми се смее, че нещо съм се сбъркала, по принцип той пазарувал инструменти а аз обувки  hahaha
Засилих се за винтоверта от предната промоция, но го нямаше в нашия Лидъл, та се разминах само с пистолета. Сега гледам един по-малък, дали върши работа? И такера ми се иска да имам..  ooooh!

sofyia, не съм наясно с преубразователите за ръжда, какъв, как се ползва. Иначе много ми харесват патинирани детайли, но дали би се получило ако има остатъци от боя. А да сваля боята напълно едва ли ще успея, не знам дори как ще се справя с праха и ръждата по всички вдлъбнатини и тесни местенца...

# 562
mentolka, мухи не мухи, за мен инструмента си е инвестиция, която ще ме отдалечи от тендовагинита и безсънните нощи от болки в ръцете Naughty Преди близо 2г изпуснах делта- мулти шлайфа и още не мога да си го простя, защото повече не го пуснаха. От тогава видя ли полезен инструмент- мой е. До сега нямам неправилна или излишна покупка. Пистолета за боядисване от онзи ден мислех да купувам, но Вожда като видя, че точа лиги и по такера ми постави ултиматум: пръскалката или такера Naughty И те така, избрах такера. Дано пуснат достатъчно бройки, защото аз чак след обяд ще мога да отскоча до някой магазин. До есента сигурно ще изредят по веднъж и другите инструменти, може пак да уцелиш винтоверта. Аз искам джобния му вариант. Няма само рулетка да си нося в дамската чанта, я Joy

# 563
Даммм...явно освен обща мания имаме и общи корени Grinning винаги съм купувала обувки в количества и след като миналата година купих над 13чифта за има-няма 6мес. И събрах общо над 40 чифта си казах СТОП! Обожавам качествените неща и мириса на естествена кожа Simple Smile
Ел такера е на баща ми, купувал го е преди доста години щото току виж можел да му потрябва.  Вече си го поисках в завещанието Grinning

# 564
  • Варна
mentolka, мухи не мухи, за мен инструмента си е инвестиция, която ще ме отдалечи от тендовагинита и безсънните нощи от болки в ръцете Naughty

Права си, напълно те разбирам  Laughing Но като се има предвид, че това ми хоби е от скоро и общо взето от време на време се захващам с преправяне на нещо и то не защото се налага а за забавление, доста скъпо ми излиза да се запасявам с инструменти... така е всяко хоби е скъпо  Wink

Между другото, къде изчезна Бейбиби? Липсва ми.

# 565
Скрит текст:

# 566
Байбиби си е в морската хасиента. Не е влизала отдавна тук, да, надали и ще влиза. Както и други от старите пушки.

# 567
Благодаря, момичета! Не се имам за майсторица, а по-скоро съм човек влагащ голямо желание и много емоции  Wink Имам доста да се уча от вас докато ви стигна! Съжалявам само, че мебелите ми не са от дърво, за да се вихря както ми се иска и да знам, че ще е трайно във времето. Наследствени са и това са могли-това са купили, пак ще изкара някоя и друга годинка /покритието имам предвид/.
И при мен като при теб може да се окаже, че куфара е за кофата, но утре ще огледам обстойно и ще преценя. Длъжни сме поне да опитаме  Peace

Драга Мимоза, за начинаеща ...НАПРАВО СИ ПЕРФЕКТНА.
Не трябва да съжаляваш, че мебелите не са от дърво. Така както си се развихрила, като понабереш "стаж" и идеи..... виждам как започваш да обикаляш антиквариати, стари селски къщи, складове и...хамбари  newsm78  #Crazy
Така след известно време МОЖЕ И ДА СЕ РАДВАМЕ НА ТВОИ НЕЩА - ОБНОВЕНИ И...В ПРОДАЖБА !!!!
НАЙ-СЪРДЕЧНО И ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ТИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ.
п.п.  Имаш усет, талант и най-вече желание - действай.

# 568

Драга Мимоза, за начинаеща ...НАПРАВО СИ ПЕРФЕКТНА.
Не трябва да съжаляваш, че мебелите не са от дърво. Така както си се развихрила, като понабереш "стаж" и идеи..... виждам как започваш да обикаляш антиквариати, стари селски къщи, складове и...хамбари  newsm78  #Crazy
Така след известно време МОЖЕ И ДА СЕ РАДВАМЕ НА ТВОИ НЕЩА - ОБНОВЕНИ И...В ПРОДАЖБА !!!!
НАЙ-СЪРДЕЧНО И ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ТИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ.
п.п.  Имаш усет, талант и най-вече желание - действай.
Благодаря, но за сега нямам такива чак амбиции и предпочитам да удовлетворя себе си!   bouquet
Да покажа двата шкафа вече готови и в употреба...
Скрит текст:
ПРЕДИ

СЛЕД
Наистина съм набрала скорост и дано не е катастрофална в един момент  Shocked
Ето го дървения куфар - окозо се на над 50години, но на колко точно не се знае  Rolling Eyes Изглежда е изработен за подарък, защото отвътре намерих част от лист с надпис  Crazy
Който се гнуси да не отваря снимките  Peace
Скрит текст:

Нямах идея какво има под боята и още в 7,00ч. тази сутрин ме човъркаше да тръкна поне мъничко, за да видя  newsm78 И ООООО! Под боята дърво!
Скрит текст:
В тоз момент ММ се прибра от частно и като ме видя.... ooooh! ooooh! ooooh! Реши, че ще търкам поне до Нова Година  hahaha Свалихме обкова /или поне това, което беше останало от него/ и след 3часа антиката придоби този си вид  Heart Eyes:
Скрит текст:

Има нужда да се пипне тук-там на ръка, но там вече съм аз  Grinning
Мисля да го омаслявам, Осмо при нас няма, а Лакпром 10лв./литъра, но е само орех. Ползвал ли е някой точно този цвят и как изглежда?  Rolling Eyes Ще ми трябва и обков, все още не знам откъде ще намеря...
Много съм далече от крайната идея, но все пак е нещо  Party

# 569
Мимоза,ти като фокусниците, я заек ,я гълъб от шапката.
Завиждам ти благородно за сръчността ! Аз продължавам с бавно темпо,но и никой не ме гони .
Приятен следобед на всички майсторки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт