Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 859
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Пак опрях до вас да искам естетически съвет Simple Smile Вратата е мината първа ръка, дали ще се получи добре да направя само рамката отвътре тъмна?
Скрит текст:

mimoza7710, вкъщи са с тъмно-кафяви рамки, преди ми харесваха, сега съм в чуденка, ама нямам концепция как да променям, а ще се прави ремонт и трябва да използвам. Имах намерение да слагам имитации на Крафт вратите, продават такива платна, лепят се на вратите, по-добър вариант е изобщо да ги сменим, но не съм сигурна, че си струва да се инвестира, имам малко по-други планове. Слагам една снимка, не знам колко ще ти помогне, но прецени на място. Пускала съм тъмни ленти за да го"видя", бях навесила колани по рамката Embarassed, ами кЪт ми не стига вАображение........

Скрит текст:

# 541
Благодаря за подробното разяснение! Имайки в предвид, че се нанасяме с там с бебенце, живот и здраве, ми се иска и за паркета и за ламперията по безвредни материали. Ще търся такива.

# 542
labrex, много ти благодаря!
При теб се е получило чудесно смятам, имам въображение за детайлите, но проблема е, че ми е трудно да си представя цялостната картинка Sad Наистина ме е страх от това черно ooooh! От една страна ще се открои, а не знам дали са ми необходими повече такива акценти. От друга страна покрай касата минава кабел и ММ взе да слага профили, за да ги скрие. Това добре, но ако касата е тъмна ще стане: бяло/врата/-черно/каса/-бяло/пвц профил/-и за капак стена пудра Grinning Май ще се ошари доста, та ще си я оставя едноцветна...
Табуретката ми е готова, но ще отложа малко представянето и, защото реших да сменя конструкцията с малко по-лека от същия тип и в момента я работя  Hug

# 543
......Това добре, но ако касата е тъмна ще стане: бяло/врата/-черно/каса/-бяло/пвц профил/-и за капак стена пудра Grinning Май ще се ошари доста, та ще си я оставя едноцветна...

Може би бяла ще е най-добре, но ти ще си прецениш, все пак на живо го виждаш. Чакам с нетърпение табуретката!  bouquet
 Мен ме е налегнал световният мързел......вися в темата дано ми дойде вдъхновение, имам какво да правя. Peace

# 544
Дойде ред и на това

Големият проблем е в това отгоре ,ако сложа кит за дърво да се изравни? Имам бял,ако капна 1-2 капки от боята ,да се оцвети ще стане ли?

# 545
Какво значи, че една боя се надрасква по- бързо от друга newsm78 Ако мина с пирон или какъвто и да е остър предмет по боя все ще се надраска. И до кога с тези миризливи нитроцелулозни бои ще се тровите? Трябваше да ги спрат от производство и да ги приберат от магазините още преди 2г. Ами като си спрат, какво ще правите? Вече колите боядисват с аква бои, сигурно защото са неиздръжливи? Сега да не си помислите, че се заяждам? Просто се ядосвам, че доброволно се тровите Twisted Evil

Steluka, как ще го правиш- с боя, лак, масло? В момента боядисан ли е, че не мога да преценя?

mimikona, Борото не е нужно да го разреждаш, то си е достатъчно течно. И, ако ще го ползвате, те съветвам да облепите добре пода, защото след това няма чистене Naughty в буквалния смисъл. Ще го махнеш заедно с плочките. Разнасяш добре с четка, не много напоена и само върху участък, който ще боядисваш същия ден, след 1-2часа. Защото, ако го оставиш до следващия ден, ще се полепи по грунда прах и всякакви песъчинки и власинки, които ще останат там завинаги Naughty Хубава покривна безвредна боя могат да ти тонират по РАЛ каталог в Баумакс, в Бликолаж, в Йотун. Много са покривни и си заслужават, цената е около 30лв/л.
Безвредно масло, на водна основа за паркета ти препоръчвам това http://www.megahome.bg/zashtitno-maslo-za-deking-cuprinol-5-l но е безцветно. Цената е трепач в момента за 5л.

# 546
С боя,но си е било боядисвано и аз не знам с какво,но олющеното е бая дълбоко (дебел пласт боя е)
Стои като яма,ако го зашкуря не вярвам да се изравни. Затова питам кита може ли да се оцвети с капки от боята,да запълня тази неравност. Останалите мебели нямат такива поражения.

# 547
Не е нужно да оцветяваш кита. Запълвай смело, после заглади и боядисвай. А ако свалиш боята от плота и го лакираш(омаслиш), пък надолу с боя? Дефекта ще се вижда, но ще е по- скоро ефект, ще му личат годинките.

# 548
На някой може да му свърши работа  Hug
като оцветяване
http://www.liveinternet.ru/users/ineangel/post265386837
като реставрация
http://www.liveinternet.ru/users/b_iren/post267442286/

# 549

ani_4ka, не съм пробвала върху метал, но надали ще стане, най- много от оцета да се окисли метала и да преобладава ръждата Thinking За метал има невероятни цветови ефекти на Хемърайт. Какво искаш да постигнеш, снимки имаш ли?

Столът е нещо такова http://alwayservice.eu/bg/kategorii/masi-stolove-pejki-113/stol- … vano-jeljazo-3513 , но ми се искаше да вкарам някакъв ефект. Да стане като състарен, уви не намирам снимка.

# 550
  • Варна
И аз се нуждая от инфо за бои за метал.
Сдобих се с крака от сингер, доста мръсни, ръждясали и клеасали. Опитвам се да ги изчистя с телена четка, но тази която имам не се завира в тесните местенца и ще ходя да търся някаква тясна. По спомени от това, което съм чела, мога след това направо да боядисам с Протекта 3в1 или някоя друга многокомпомпонентна. Приемам всякакви съвети как да постигна задоволителен резултат?

# 551
  • София
ani_4ka, mentolka, а с преубразовател за ръжда и после боя - патина за метал не ви ли харесва?
https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D1%8F+%D0%BF%D0%B0%D … .html%3B600%3B600

# 552
Здравейте.
Не съм писала отдавна, но скоро ще имам какво да покажа. МЪжът ми (който е тапицер), направи тапицирана табла на леглото, почти е готова.
Купих и нова лампа за тавана от Икеа. Смятам да купя и пердета, но ще по-нататък.
Знам че не е много по мебелната тема, но ви моля за съвет.
Нужно ми е да купя латекс, искам да ми го оцветят или аз да си го оцветя. Къде ще ме посъветвате да отида, за да намеря не скъп латекс. Практикер, Бриколаж, кварталната железария?

# 553
Пак сгафих, днес изшкурих всичко.Освен шкафа който показах има още 2 парчета от комплекта.До тук добре,исках тъмно кафяво,но кафявото се оказа много светло....а нямам черна боя в момента и съм размазала борото #Cussing out

# 554
alina_si, понеже поствам след теб, а мъжът ти е тапицер рискувам да бъда критикувана, но точно в този момент качвах снимки на недовършената си табуретка и ще остане в този си вид докато не намеря "моята" конструкция, която ще и подхожда  Blush
Предистория и работни снимки:
Скрит текст:

Табуретката в стария си вид

подготовката

копчетата изработени от монети 5ст., вата и плат  Crazy

поставяне на първото копче

захвата на копчетата

ъглите, които ме изтормозиха щото съм начинаеща  Blush
За да добие табуретката сегашния си вид:
Скрит текст:

Свекърва ми подари страхотния сингер преди 2-3 години с идеята, че "за кво и е", но пък баща ми е плюшкин от класа и днес го накарах да се разрови  Mr. Green Сдобих се със страхотен стар дървен куфар /оакан с гълъбови екскременти даже  ooooh!/, който живи и здрави планувам да превърна в нещо такова:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт