Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 858
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Човече, да си призная шкафа ми харесва повече на снимката, на която е с 1-2 ръце боя, не плътен. Въпреки, че няма пък да се върже с околните мебели. Вратичката е добре, но може да стане още по- добре като я пипнеш тук- там по ръбчетата с шкурка над 220, абе направо с водна. Или пък с домакинска ситна тел лекинко с пръста в дълбочината на кръговете...

И на мен Simple Smile затова този за нашата стая оставям така, но при нас няма проблем с другите мебели, защото всички са различни  Mr. Green а за детската стана много шарено, иначе го пробвах, но не ми допадна сред останалите.
А за шкурката - това като изсъхне ли? Ще разгледам снимки, понеже стаята е малка и се притеснявам да не стане прекалено биещо на очи, ще ми се да е леко загатнато.

# 526
Като изсъхне, да, иначе ще се размаже. Е, не че и размазания ефект е лош, но окото трудно свиква с него.
Между другото сега в немскоговорящите страни има нова мебелна мода- дървени мебели, обработени с бои с метален ефект. Т.е. от дърво е, но изглежда като от метал #Crazy Луда работа, но пък наистина ефектно. Замислила съм трапезарна маса така, дано до края на лятото стане, че как съм се омързеливила Embarassed

# 527
Седефка, определено твоята идея ми харесва! Заслужава си обмисляне !
Този уикенд ще решим  с мъжо Simple Smile

# 528
СедеФка, благодаря  Simple Smile
Интересно е това с метала. Хич няма да стои зле като акцент  Simple Smile

# 529

Случайно попаднах, но ми хареса резултатът, да го покажа. Peace

# 530
  • София

Ето и моята секция, която трябва да претърпи промяна http://prikachi.com/images/655/7410655g.jpg
На 20 год. е /останала от родителите на мъжа ми/, но заедно с холната масичка решихме да не ги сменяме още поне няколко години. Стабилни и здрави мебели са, с приятно заоблени ръбове, подходящи за малко дете.
Над ТВ беше също със стъклени вратички. Махнах ги, качих нагоре плота и оставих само един стъклен рафт. Пораздвижи се, но искам да махна украсните орнаменти и да боядисам вратичките в светло. Чудя се дали да рискувам и да намажа и останалата част, не ми харесва червеникавият отенък  newsm78
Ето цвета на паркета и вратите http://prikachi.com/images/658/7410658b.jpg, ето и дограмата и стените http://prikachi.com/images/661/7410661g.jpg

Ще съм благодарна на съветите ви! Дали има нужда от леко шкурене, или направо с Бороконтакт и водоразтворимата боя?
Благодаря предварително   bouquet
Днес си купих Боро, Сократес - слонова кост и влакнесто валяче. Чакам акъли и коментари  Mr. Green
И един въпрос - като се маже с Боро-то, четката с какво се съхранява/чисти за следващо ползване?

# 531
И един въпрос - като се маже с Боро-то, четката с какво се съхранява/чисти за следващо ползване?

В листа с технически данни на боро  контакт пише:
Суровинна база:водна полимерна дисперсия

Предполагам, че едно добро накисване и измиване с вода ще е достатъчно.
Когато аз боядисвам с м-ли на водна основа просто си оставям четката натопена във вода докато приключа. Иначе винаги има вероятност да не съм я измила достатъчно добре и да се втвърди.

# 532
Измиваш с топла вода, после киснеш.

# 533
  • София
Благодаря, момичета   bouquet

mimikona честито и от мен и леко бременеене  Hug И честито жилище, разбира се!
Ето как би стоял по-тъмният таван, май доста захлупва помещението дори в тази огромна къща http://www.inmyroom.ru/posts/kak-sdelat-yarkiy-interier-v-dome-2 … 0-kv-m-v-istomino А иначе и тук ириси и рози по стените  ooooh! Идеите, предложени от СедеФка ми допадат много, както и твоите за боядисани светли стени /вижда се на една снимка хубава кухня, май не е бяла, а слонова кост?/ и бял таван.
Чакам с нетърпение проекта в развитие   bouquet

# 534
Благодаря!  Simple Smile Разбира се, ще има снимки! До месец се надявам да понаправим ремонта. Аз започвам с масата и столовете още този уикенд.

# 535
Пак опрях до вас да искам естетически съвет Simple Smile Вратата е мината първа ръка, дали ще се получи добре да направя само рамката отвътре тъмна?
Скрит текст:

# 536
Човече, страхотно се е получил белият шкаф, много ми хареса  Heart Eyes И вратичката е хубава, то с тези орнаменти няма как иначе да е. Аз по принцип не си падам по съсртарените мебели, определено ми хареса по-плътното бяло  Heart Eyes
Мимозке, на твое място бих направила вратата един цвят  Peace Въпреки, че на гардероба добре ти се получи комбинацията, не знам да не се пресоли пейзажа, ако повториш и по вратата тъмното  newsm78

София, чувала съм, че Сократес са много квалитетна марка, сигурна съм, че ще се получи добре и нямам търпение да видя резултата   bouquet

# 537
Човече, белия шкаф е върха. Аз също харесах как се е получил плътно белия цвят, ама и шкафа си е .....УАУ.... ама от къде ги намирате тия невероятни находки..... първо че е естествен материал , а и с тези орнаменти ли са, дърворезба ли е  newsm78 ама е супер, а и ти си го направила супер.
София, аз също използвах Сократес - много добра боя, а и архитекта ни я беше вписал в спецификацията (незнам дали така се нарича) за използвани материали на дървените греди и подпори на навесите около къщата ни - така че давай смело. За Борото: мъжО имаше Боро, но ние като мацнахме и видяхме, че не се разнася добре... или ние не можем да разнесем добре..... та го избърсахме с влажна кърпа и продължихме операциите по боядисване на дървените легла без Боро..... само със Скоч брайт надраскан лака, избърсано добре с обезмаслител и после със Сократес бял мат... много съм доволна от резултата..... старите легла направо светнаха, а аз съм абсолютен аматьор....
Успех и да покажеш след това резултата!!!

# 538
Уфф, извинявайте , ако досаждам, но малко се обърквам въпреки, че чета.
Та въпроса ми е, сега ако искам ламперията в цвят вариантите са:

1. Боро, без шкурене, и после с акрилна /блажна/ боя 2 ръце поне през 24 часа
 2. Шлайфане, шкурене, после директно боя? Но това пък е доста безмислен труд, при положение, че няма да я лакирам, нали?! Или за да хване боята няма как без шкурене?

Bunnyslava,  шкурили сте със Скотч Брайт. По-лесно ли е от шкурка например 150? А защо не сте се справили с Борото? Трудно ли е? Или може би се разрежда за по-лесно нанасяне?

# 539
... Или за да хване боята няма как без шкурене?

Bunnyslava,  шкурили сте със Скотч Брайт. По-лесно ли е от шкурка например 150? А защо не сте се справили с Борото? Трудно ли е? Или може би се разрежда за по-лесно нанасяне?

Ние сме все още в довършителен етап на къщата и имахме някои останали нещица.. като Боро Контакт, ама разреден - може и за това да не ни се получи. Мъжо пък е много нервен, видя че става на фини капчици, взе и го избърса, после обаче аз продължих с голям кеф на спокойствие. По принцип щом дървото е лакирано трябва да се матира -надраска за да хване каквото и да било отгоре, иначе има голяма вероятност от лющене след това. Шкурене, надраскване, матиране - кой каквото иска и прецени, ама трябва да се направи нещо, че да хване следващия слой отгоре - да има сцепление - обяснявам като пълен непрофесионалист и аматьор - моля да ме извините. Скоч Брайта на мен ми беше по-удобен от шкурката и затова него използвах, но който иска може и с финна шкурка. Не се мъчи да сваляш лака, само финно го "надери" навсякъде, после избърши с обезмаслител и парцал и "нека боядисването да започне" Laughing аз използвах малко валяче, друг ползва четка, ти пробвай и ще прецениш кое ти е добре. По-добре няколко ръце финно нанесена боя, отколкото само 2 дебело нанасяне, пак за да не вземе да се лющи лошо. Надявам се да съм била полезна.

Понеже видях, че е за ламперия, да кажа, че има бързосъхнеща боя, която е с много добра еластичност (забележи), за да не се надере толкова лесно от ежедневната експлоатация на жилищното пространство. Та аз препоръчвам: Лапролин на Лакпром - бързосъхнеща, мирише обаче и се разрежда с АМБ, не с вода. Сократес на водна основа е чудесна пък за деца, не мирише и е на водна основа, но пък се надрасква по-бързо. Моля и за други мнения?!?

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 10:40 от Bunnyslava

Общи условия

Активация на акаунт