Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 290
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Ъъъъъ...извинявам се, коя е другата темичка? Да не е интериорен стил по... Rolling Eyes

# 646
  • bad@ss
Браво, sofyia, браво, браво!
Възхитителен резултат.
Белването на мебелите какви други волности в интериора позволява, ехеееей  Heart Eyes

# 647
  • София
Зверче, благодаря ти!  Peace
Мимозка
Скрит текст:
тази имах предвид, те се преплитат де  Wink http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781496.0;topicrefid=19

# 648
  • от Луната
Виктоалиа, ти с каква боя боядисва, цветът ти ли си го прави?
И моята дъщеря е синьо - жълтата гама сега, иска и наситени цветове, че събирам сили и информация.
Купих бяла боя от тая с жирафчето и някакъв син оцветите и сам си го направих. Но понеже умния ми мъж леко надраска боята на плота и се наложи още една ръка, а вече нямах от тази боядисах с една друга, която е отвратителна и като минах с лака даде разлика, но в крайна сметка стои като ефект или поне така се успокоявам  Mr. Green. Но пък чедото си го харесва и както е видно веднага си нареди играчки щом изсъхна  hahaha

# 649
Да много добре се е получило,ефект е разбира се ,при нас няма дефект само ефект!  Heart Eyes

# 650
Ето ги краката, пристигнаха добре опаковани в аеро плик и всеки модел в отделно кашонче:
Скрит текст:
На куфара измислих захвата, но на табуретката.... newsm78 Купих едни ъглови планки, изглеждат здрави, но като монтирах.... Thinking иска ми се да ги укрепя още, ако има начин.
Планките: 4-та от ляво надясно, но не е черна.
Скрит текст:

Ето я основата:
Скрит текст:
Приемам идеи  Tired

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 14:22 от mimoza7710

# 651
Мимозке, захват на какво newsm78? Планките къде ще ги хванеш....? Оф не можах да ти схвана идеята Rolling Eyes
sofyia, супер е секцията Peace
Виктоалита, автоемайл лака с какво го нанасяш - с четка или с валяк?
Steluka какъв лак използва? Дали ще жълтее след време newsm78? Тук момичетата бяха похвалили на Лакпром - на водна основа, но скоро някой се оплака от него, че жълтеел Sad

# 652
Дидида,нямам идея. При мен боята е тъмно кафява и това жълтеене няма да го усетя. На водна основа е "Селт".
 Мимоза ,коя от двете използва?

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 16:14 от Steluka

# 653
Широката, разбира се Simple Smile
Ето как ще бъде захваната
Скрит текст:
Отгоре в широката дупка е крачето и стегнато отдолу с гайка
Скрит текст:
Въпреки, че изглеждат стабилни се чудя  дали да не направя този номер, след което отгоре крачето  Mr. Green
Скрит текст:
Не можах да измисля друго  Blush От другата страна /да стане като ъгъл/ не може, защото тогава дупките се разминават  Rolling Eyes Ох...не знам  Tired
пп. Това са видии само за да преценя, ако се спра на втория вариант ще си взема къси болтчета с ниски главички да не наддигат допълнително крачето  Peace

# 654
Няма смисъл,от втората шина,така или иначе не се крепи никъде,освен на крачето  Mr. Green

# 655
Крепи се върху първата и разпределя тежестта, която вместо на едно рамо ще е на две Simple Smile Чакам съпружието да изкаже мнение по въпроса.

# 656
  • Варна
mimoza7710, нещо такова няма ли да свърши работа? Извинявай за въпроса, не следя активно развитието на проекта ти, но защо се налага да завиваш крака на разстояние от дъното?

# 657
Не, няма да ми свърши работа  Confused
Представете си дървена рамка, на която за капак е закрепен фазер /+10см. дунапрен+вата и плат/. Няма как да хвана крачетата за фазера - нестабилен е, освен това е тапициран, а и трябва да има начин все пак да се монтират и демонтират без да е необходимо да се нарушава целостта на тапицерията  Wink
Единствения вариант е да са закрепени за рамката  Peace
Ето така трябва да изглеждат, като се има предвид, че дъно няма, само "покрив"  Joy
http://www.evrika.bg/kresla/taburetka-ref-1099

# 658
О Мимоза, нямаш спирка! Както си го подкарала вече може да се каже, че си полу професионалист мебелист. Страшно енергична и неуморна си. И наистина нещата ти се получават чудесно. А защо избра фазер за дъно? Той не е ли по-крехък и не носи ли риск да се счупи при сядане върху стола? Или площта не е много голяма и няма да има значително огъване?

# 659
Фазера не съм го избирала аз, табуретката е около 30 годишна. Освен за сядане е ползвана масово и за стъпяне - жива и здрава си е като конструкция Grinning
Какъвто и да е материала на дъното и няма как да монтирам крака през него, защото няма как да стегна с гайката. 

Общи условия

Активация на акаунт