Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 301
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Фазера не съм го избирала аз, табуретката е около 30 годишна. Освен за сядане е ползвана масово и за стъпяне - жива и здрава си е като конструкция Grinning
Какъвто и да е материала на дъното и няма как да монтирам крака през него, защото няма как да стегна с гайката. 

# 661
Сега разбирам, че е всъщност стара табуретка. Пак нещо съм пропуснала, ама то при такова развихряне на декоратрисите се побърках и пообърках от четене. Е та трябва да ги хванеш в ъгъла към стените. Разгледай как е направено на някои стари мебели. Може да помогне. Аз съм напълно боса технически в това отношение. Успех!

# 662
 mimoza7710
А  от този вид няма ли да ти свършат работа:
http://www.argira.com/images/planki/osnovi_za_gredi_BIG/1_BIG.jpg
Могат да се монтират под ъгъл по две и има само една дупка за напасване?

# 663
Много рядко влизам вече тук и....... каква изненада Shocked....... много интересно оформление на темата Grinning Hug

Скоро започва преправяческия сезон и надявам се темата да се изпълни с красоти. Аз зимата нищо не съм творила, но показвам нещо от миналата година - два стола/кресла, на които всъщност още по-миналото лято уших нови калъфи и ги подготвих за градината, но миналото лято, като задобрях в боядисването Laughing реших и дървенията да преправя:

Преди преправянето  (направо си бяха за боклука):

Скрит текст:

С новите калъфи:

Скрит текст:

И сега:

Скрит текст:

Технологията, все същата, която научих от темата Hug:

Понеже дървото беше лакирано, което не съм шкурила, измих хубаво с обезмаслител, нанесох Боро контакт (розов) с четката, като хубаво размазвам, за да не остават стекли се капки. След час и половина, максимум два нанасям бяла боя на водна основа Сократес, на следващия ден още една ръка боя, на по-следващия още една. Лак не се слага (освен ако не е боядисвано с латекс).
Успех на всички с преобразяването!

Здравейте, имам един диван за калъфи, затова моля Ема да сподели от къде е закупила този прекрасен десен? Моля за идеи за магазин във Варна за дамаски...но подобни на тази от прекрасния стол, който Ема е показала ... благодаря.

# 664
Нещо подобно  продават в магазина на Косев и Ко
http://www.kossev.bg/platove.html
обаче не виждам да имат магазин във Варна.

# 665
  • Варна
Steluka какъв лак използва? Дали ще жълтее след време newsm78? Тук момичетата бяха похвалили на Лакпром - на водна основа, но скоро някой се оплака от него, че жълтеел Sad
Да споделя за лака на Лакпром. В Практикер видях два вида водоразтворим лак за дърво - Водоразредим лазурен лак за дърво Лазурин и Лак мебелен AQ-2500, можете да ги видите на този линк на 10 и 11 страница: http://lackprom.com/images/stories/catalogs_2014/ZASHTITA%20I%20 … 20DARVO%20NEW.pdf Взех първия и да ви кажа, не забелязвам да жълтее.

Dragony, в магазините за платове в подлеза на Гарата проверявала ли си?

# 666
 mimoza7710 ,а не можеш ли да закрепиш по- дебела плоскост и да поставиш шипова гайка?

# 667
Pep_si, моите са същите, но по-широки - все пак ще се сяда на нея и трябва да е стабилна.
dt, не знам какво е шипова гайка, боса съм в занаята  Blush
ММ каза, че планките за много здрави и няма да се огънат, но снощи като монтирах краката стояха някак навътре и табуретката се поклащаше в една посока. Разбрах мисля къде греша -бях разположила планките симетрично на двете къси страни и максимално в ъглите. Днес ще пробвам да ги сложа противоположно, за да се избегне люлеенето и на 5мм разстояние от ъглите, за да не се  "яхва" крачето върху рамката и да не стои подвито навътре.
Много зор с тия видии - слаба съм в ръцете ooooh!
Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат с идеи   bouquet

# 668
Pep-si благодаря за линка, пратих им запитване за Варна.
Ментолка, скоро не съм ходила на гарата в магазина, но ще ида да проверя дали пък нямат нещо ново.

# 669
Dragony, момичетата от Преправалника  казаха за тези магазини  http://www.cacadu-bg.com/Platove/magazini.php ,виж и там има интересни платове.

# 670
Мимоза, на мен ми идва идея да сложиш дървено кубче в планката - захващаш я така, както си показала на 1-вата снимка и отдолу мушкаш кубчето  т.е. кубчето ляга на фазера - завиваш една вида (по-дълга) да влезе във фазера и после захващаш крачето за трупчето.....оф, дали ме разбра? Идеята е да не се огъва планката (ъгъла И от прав да става остър и съответно краката да хлътват навън или навътре) от тежеста, когато някой седне на табуретката.  Ако не е ясно, пак ще се опитам да поясня Rolling Eyes
Ментолка, благодаря за мнението за лака   bouquet

# 671
Не става Sad Ако трупчето легне на фазера няма как да монтирам крачето, защото същото се пристяга с гайка. Трупчето също трябва да е с дупка...но след като за да сложа крачето трябва да е във въздуха няма смисъл от него Sad

# 672
Dragony, момичетата от Преправалника  казаха за тези магазини  http://www.cacadu-bg.com/Platove/magazini.php ,виж и там има интересни платове.

Ейй загледах се в тези платове. Знаете ли кой вариант може да се ползва за мокрене? Имам едни гуми които искам да превърна в табретки.
Но да не ги прибирам всеки ден като вали:)

# 673
  • Варна
Befana_Iv, предполагам, че от тип брезент ще стават за навън. По магазините има и платове за тенти, които също са промазани.

# 674
  • гр.Варна
Момичета,голям магазин за дамаски и всякакви платове за тенти ,водонепромокаеми и каквито още се сетите ,има след Стоматологията в дългия блок ,леко навътре се пада магазина.Става въпрос за Варна.

Общи условия

Активация на акаунт