Нашите кухни - тема 53

• 95 122
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Malena и аз много се чудих за гръб, уж не исках плочки, а вчера видях едни, които ми харесаха и ги купих - класически бели, правоъгълни. Кухня още нямам, аз също искам класическа бяла-крем кухня, при мен 80 + 40 пасва идеално. Ще съм благодарна за линк, че нещо не мога да се ориентирам.

# 316
Съпружка, може ли линк с белите плочки? Метро-плочки ли са, или обикновени?

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 09:38 от Rallichka

# 317
# 318
  • София
Pufita, моята кухня ще е подобна на твоята, но с една идея малко по голяма, и да си отворя работно място на плота, смятам микровълновата да ми е "висяща", Това ми го казаха в един кагазин, че Бош имали такъв модел, която "виси"  от долните шкафове и не ти заема място на плота. сега търся дал иима варианти и на други фирми...

# 319
  • Sofia
Сегашната ми микровълнова е на рафт, под горните шкафове. Ами плота отдолу е свободен, но не може да се работи на него, защото тя пречи. Използвам да си оставям разни неща, но дали ще ги оставя върху микровълновата или върху плота за мен няма значение. Та затоева реших да е върху плота. Целя максимално изчистена кухня, с минимум рафтчета и т.н за да я почиствам по-лесно.

# 320
  • Варна
С риск да предизвикам кофти дискусия, но ........
Пуфита, помисли и за вариянта да разкараш микровълновата изобщо. Аз вече повече от 2 години съм без и само първия месец ми беше кофти. Топля "мокри" манджи на котлона в малка тенджерка, а "сухи" манджи във фурната. Купих си и електрическа кана, за да топля вода за чай и други. Единствено виждам зор когато ми трябва разтопено масло, но и то става на водна баня. Но това чудо поне не ми се мотае в кухнята. А и моето мнение е, че е вредна.

# 321
Мами,скоро ще боядисваме кухнята,а и самата тя вече сигурно ще е готова живот и здраве...Напомням,че си я избрах в розово и сиво ...Сега остана да изберем полилеите.Искам така наречените пендели или висящи полилеи,не искам да са стъклени,искам и да са розови,ама се оказа много трудна задача май.Тези,които съм харесала са от порядъка на по 70лв нагоре единия,а на мен ми трябват 3.Някаква идея от къде мога да си ги поръчам. Hug Peace

# 322
Malena и аз много се чудих за гръб, уж не исках плочки, а вчера видях едни, които ми харесаха и ги купих - класически бели, правоъгълни. Кухня още нямам, аз също искам класическа бяла-крем кухня, при мен 80 + 40 пасва идеално. Ще съм благодарна за линк, че нещо не мога да се ориентирам.

Съпружка, може ли и на мен да ми пуснеш линк или да ми пишеш на лични от къде са белите плочки. Благодаря!

# 323
  • Sofia
Пуфита, помисли и за вариянта да разкараш микровълновата изобщо. Аз вече повече от 2 години съм без и само първия месец ми беше кофти. Топля "мокри" манджи на котлона в малка тенджерка, а "сухи" манджи във фурната. Купих си и електрическа кана, за да топля вода за чай и други. Единствено виждам зор когато ми трябва разтопено масло, но и то става на водна баня. Но това чудо поне не ми се мотае в кухнята. А и моето мнение е, че е вредна.
Мислех го и това, че ние я използваме само за претопляне на храната и за вода за кафе. Но в крайна счетка реших, че просто ще търся по-малка, гледам има някакви по 17 л.. Те първа ще обикалям магазините.
За вредата чела съм, че са вредни, но както казва мъжа ми, че кое не е.... След като и млякото изкараха вредно...

# 324
  • ГОре на черешата...
Сегашната ми микровълнова е на рафт, под горните шкафове. Ами плота отдолу е свободен, но не може да се работи на него, защото тя пречи.

Peace
Точно по същата причина се отказах от този вариант. Моята микровълнова ще е под бара, реших да загубя малко място за шкафове, но да имам повече плот и най-вече да нямам "натурии" по него.
За ползването - въпрос на избор и най-вече - до колко се използва. Вкъщи се храним 3 пъти дневно 3/4 човека - ако всеки път включвам котлон, за да претоплям ooooh!...вредно-не вредно...то кое ли остана полезно Tired...

# 325
  • СОФИЯ
Мами,скоро ще боядисваме кухнята,а и самата тя вече сигурно ще е готова живот и здраве...Напомням,че си я избрах в розово и сиво ...Сега остана да изберем полилеите.Искам така наречените пендели или висящи полилеи,не искам да са стъклени,искам и да са розови,ама се оказа много трудна задача май.Тези,които съм харесала са от порядъка на по 70лв нагоре единия,а на мен ми трябват 3.Някаква идея от къде мога да си ги поръчам. Hug Peace
Ние поръчахме пендели(абажури) от тук:
http://www.lampi.bg/contacts.html
В магазина им на бул.Сливница има голямо разнообразие от модели, цветове и материи, може да поръчате каквато искате комбинация от форма, цвят, материя ... не всичко е показано в сайта им.

# 326
  • София

Абсолютно на същото мнение съм.
Много по-добре да се инвестират парите за микровълнова в по-скъпа готварска печка, кухненски робот, хубави тигани да речем. Нямам микровълнова вече може би 6 години. Не мога да се сетя нещо, за което ми е трябвала. А в малка кухня само дазаема място е абсолютно излишна. Вода топля за 1-2 минути и на котлона. Масло разтопявам също за 3 минути на котлона.

# 327
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз искам да се отърва от микровълновата и водим спор със съпружеското тяло дали да има в новата кухня. При мен няма проблем с мястото, може да е вградена, въпросът е, че аз не я искам. И единственият аргумент на мъжа ми, който не мога да оборя е, че НЯМА КЪДЕ ДА СИ ПРАВИ ПУКАНКИТЕ  Shocked Освен да настоявам, че те също да вредни  Twisted Evil

Но в ситуацията с малка кухня никога не бих избрала да имам микровълнова за сметка на работен плот или шкаф за прибиране на съдове.

# 328
  • Варна
И аз искам да се отърва от микровълновата и водим спор със съпружеското тяло дали да има в новата кухня. При мен няма проблем с мястото, може да е вградена, въпросът е, че аз не я искам. И единственият аргумент на мъжа ми, който не мога да оборя е, че НЯМА КЪДЕ ДА СИ ПРАВИ ПУКАНКИТЕ  Shocked Освен да настоявам, че те също да вредни  Twisted Evil

Но в ситуацията с малка кухня никога не бих избрала да имам микровълнова за сметка на работен плот или шкаф за прибиране на съдове.
Това е сериозен аргумент.  Mr. Green
Няма вариант за пуканките, освен да се купуват от вън готови. ММ също беше против и уговорката беше да поддържим 1-2 месеца микровълновата в мазата, само да видим как е. Сега сам убеждава приятелите.  hahaha

Смених си цялата посуда с максимално безвредната. Купих си ел.кана, която да не е пластмаса. Не здравословния живот си го позволявам по заведения и когато сме на гости. Все е нещо! Peace

# 329
  • В градината...
Ние си купуваме пуканки насипни и ги пукаме в тенджера с мазнина - стават уникални /килото им е някаква смешна цена/. Така са ги правели всички навремето, преди да има микровълнови. А готовите в плик са пълни с консерванти и добавки.

Общи условия

Активация на акаунт