Нашите кухни - тема 53

• 95 144
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
  • Стара Загора
Здравей те,имам нужда от спешна помощ.Бях ви показала проекта, който ми предложи дизайнерката уж го одобрихме но после взе да не ми харесва.Ходих до 2 фирми и те ми предложиха проекти но и тях не одобрихме.И сама реших да си измисля всичко.Реших че кухнята ще ми е състарена в бяло,купихме страхотен гранитогрес за пода -имитация на старо дюшеме размер 60-20 и тръгнах да търся плочки за гърба на кухнята.Голямо обикаляне и в крайна сметка отидох и взех същия гранитогрес като на пода и сега се чудя дали няма да е смешно ако и пода и гърба са един и същ.Иначе като го наложих стои много хубаво,но като дойдат гости да не вземат да си викат гранитогреса на земята налепен и на стената.....Кажете какво да правя,иначе мога да върна плочките и да взема други

# 391
  • София
Търсех в Интернет, така и не намерих предимства или недостатъци за байцването или маслото... Надявам се някой от опит да сподели
Ми според мен едното и другото имат коренно различна функция. Байцът само променя цвета на дървото, а маслото има защитни функции и като екстра може да е цветно.

# 392
  • sofia
Голямо обикаляне и в крайна сметка отидох и взех същия гранитогрес като на пода и сега се чудя дали няма да е смешно ако и пода и гърба са един и същ.Иначе като го наложих стои много хубаво,но като дойдат гости да не вземат да си викат гранитогреса на земята налепен и на стената.....Кажете какво да правя,иначе мога да върна плочките и да взема други
Щом ти харесва как изглежда, останалото са подробности. Ти ще си основно в това помещение, не гостите  Wink

# 393
  • на Мелмак
Здравей те,имам нужда от спешна помощ.Бях ви показала проекта, който ми предложи дизайнерката уж го одобрихме но после взе да не ми харесва.Ходих до 2 фирми и те ми предложиха проекти но и тях не одобрихме.И сама реших да си измисля всичко.Реших че кухнята ще ми е състарена в бяло,купихме страхотен гранитогрес за пода -имитация на старо дюшеме размер 60-20 и тръгнах да търся плочки за гърба на кухнята.Голямо обикаляне и в крайна сметка отидох и взех същия гранитогрес като на пода и сега се чудя дали няма да е смешно ако и пода и гърба са един и същ.Иначе като го наложих стои много хубаво,но като дойдат гости да не вземат да си викат гранитогреса на земята налепен и на стената.....Кажете какво да правя,иначе мога да върна плочките и да взема други

аз съм така Laughing
Гранитогреса ми на пода е и гръб на куФнята Laughing
супер си е , много си ми харесва Peace
Иначе щях да се чудя за цветово съчетание , че при  мен е зелено.
така реших проблема от раз , а и много лесно се чисти , което си е голям плюс , фугите са по-малко.

# 394
  • София
Здравейте! Темата е страхотна, благодарение на всички вас  bouquet
Имам нужда от съвет. Нашата кухня е в проект все още, решихме да ползваме дизайнер, но някак си ми се струва, че бялото ми идва в повече, печка и котлони ги заложихме на острова, но мъжа ми като чу, че хубав островен аспиратор ще ни струва към 2000лв, а ако е до стената не повече от 800лв, иска да местим печката Sad  Помещението е едно с трапезария( около 40 кв) и едно ниво по ниско дневна, какъв аспиратор ще ми препоръчате? Кухнята е на дългата част 5,30, а късата от двете страни 2м. Искаше ми се да имам повече свободен плот. Острова е широк 1,20м, дефакто половината за готвене, другата половина остава свободна за ползване. Покрай прозорците също някак си ми е празно Sad Заложен ми е плот от врачански камък, заради острова, но ми казаха, че може да се намери плот на 120см или евентуално да се съединят, щяло да си личи съвсем малко newsm78 Да го оставя бял или да е някаква дървесна шарка например?Ще се радвам да споделите вашето мнение Praynig
http://lariva.snimka.bg/family/kuhnya.822255.33360063

Врачанския камък поема вода и плота ще става на петна, ако пък се разлее някаква мазнина няма изчистване. Може да се маже с препарат за подобна цел през определено време за да не попива.
Когато се съединяват два плота е важно лепилото между тях понеже то ще предотврати проникването на влага, също така плотовете ще трябва да се съберат със специален обков за да стане както трябва, при събиране остава една черта. Друг вариант е да се направи плота е лепене на гетинакс (покритието на плота) и става еднакво само би било проблем, че по този начин няма как да се заобли плота а само се кантира. Ако ви е празно около прозорците сложете два-три шкафа.
Подкрепям за врачанския камък, всичко попива, почти няма чистене. Едва се преборих с едно мазно петно от препарата за комари -  доброто Меглио помогна, за петна от виното не съм намерила решение още (в моя случай е перваз на прозорец).
За мен не става за плот за кухня, има и пори.
Ако искаш камък, виж техническия, но имай предвид, че колкото и да е здрав и той е нараним.   

# 395
  • София
Трябва ми свободно стояща комбинирана фурна с газ и се колебая между Горенйе и Беко - разликите между двете са малко и се чудя как се държат двете като здравина. Коя да избера?(469  и 499лв са страницата на технополис не работи и не мога да ги покажа)

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 21:51 от Desem

# 396
  • ГОре на черешата...
Аз имам Горение и съм много доволна Peace.

Докладвам - плочата е съборена, коминът оцеля невредим  Laughing, героите са уморени.

Скрит текст:
Само дето ММ си сряза бая ръката на едно от ръждивите железа от плочата, обаче е голям инат и не иска да идем да му сложат тетанус, та ще я мисля тази ръка Rolling Eyes...

# 397
nelinka_stz, погледни снимките от нашата вила. Кухнята и вратите са от състарено бяло. Гърба на кухнята е от плочки, а пода гранитогрес.
http://ralibuba.snimka.bg/architecture/vila.822870

# 398
  • В градината...
Страхотно ви е всичко, сигурно сами сте си правили повечето неща, личи си  Peace

# 399
  • Sofia
 Rali_buba, имаш прекрасна вила!

# 400
Rali_buba, кухнята е супер! Кой ти я прави? /може и на лични/

# 401
Благодаря ви! Hug
Това е полилея /всъщност са два на първия етаж, понеже стаята е голяма/. На снимките ги няма, защото още не бяха изработени. От ковано желязо са и боядисани в бяло. Лампата в кухнята е "направи си сам" Mr. Green. Купих най-обикновен метален гевгир и го пробихме с дрелка.
http://ralibuba.snimka.bg/architecture/vila.822870.33387149

# 402
  • Стара Загора
nelinka_stz, погледни снимките от нашата вила. Кухнята и вратите са от състарено бяло. Гърба на кухнята е от плочки, а пода гранитогрес.
http://ralibuba.snimka.bg/architecture/vila.822870
Всичко е невероятно браво на вас.И ние в същия стил си обзавеждаме къщата.В банята към механата и кухнята на верандата мивките са от стари медни бакъри.Мен ме притесняваше от естетична гледна точка дали е възможно какъвто е гранитогреса на пода такъв да е и гърба на кухнята.Но тази вечер вече ще видя резултата,трябва да е налепен гърба.Ако не ми харесва ще къртим.

# 403
  • Стара Загора
Rali_buba  също искам да те попитам чаршафите и калъфките за спалнята откъде си ги взела.Аз с такива орнаменти си взех саксиики и лейка

# 404
nelinka_stz , благодаря! Hug
Чаршафите, калъфките и малките възглавнички са от vivre. Почти всеки ден имат подобни десени, трябва да следиш кампаниите им.

Общи условия

Активация на акаунт