КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 4

  • 30 234
  • 338
  •   1
Отговори
# 300
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз в събота правих козунаци, и на нас ни се приядоха. Реших да пробвам рецептата на Танита. Първо маята там е много малко, удвоих я, и пак трудно втаса в тоя студ. Не вдигах 29 градуса в нас, както правя по Великден. Нямах нерви повече да ги чакам и резултатът е налице- разпукана плетка от недовтасало изделие. Второ традиционният си е по-хубав. Аз  затова за Великден не правя експерименти. Или по-точно каквото и да правя, традиционен винаги има поне 4 дози. Simple Smile

# 301
  • Sofia
  • Мнения: 21 741
Ех, подстрекателки такива...
То и аз го обмислям напоследък, ама вие ще ме спешите.
Иначе аз вече и за Коледа правя.
Джема, пак са изкушаващи.  Hug
Деси, спорно месене в събота!  Simple Smile

# 302
  • София
  • Мнения: 11 754
Направо си е прекрасен! Какво не му харесваш, не зная но на пръв поглед е.....мляс.  Simple Smile Защо не го постави във фурната на 30 градуса за да може по-бързо да втаса, не разбрах това? Нещо против този вид втасване?? Аз го прилагам много успешно. Също съм за традиционните рецепти за козунак. Peace
Преди седмица правих козуначени кифли. Излапах ме ги .   Simple Smile

Моренке, здравей!  Simple Smile

# 303
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Марче, не харесвам принудителното втасване, защото ми хваща коричка отгоре тестото, дори и завито с кърпа. Rolling Eyes Вие как процедирате с фурната, споделете опит?
Сега през зимата не е прекалено горещо в нас и трудно втасва. на парното слагам за малко, но пък много се загрява отдолу. Абе най-отлично си втасва в супер гореща стая, предпочитам го. ама за един козунак, просто за закуска не ми се топли толкова. Започва се едно пуфтене, потене, всеки мрънка, че му е горещо. Laughing По Великден ги гоня и оставам по потник и гащи сама. Laughing

А иначе козунака стана на конци, не харесвам само разпуканото отгоре. И вкусът не ми е точно козуначен, като на традиционния, а по-скоро кифлен

# 304
  • Мнения: 7 779
аз го покривам с едни калцуни (поставят се върху обувките за да се пази чисто). леко задържат влагата от тестото и не допускат хващането на коричка

# 305
  • София
  • Мнения: 11 754
Марче, не харесвам принудителното втасване, защото ми хваща коричка отгоре тестото, дори и завито с кърпа. Rolling Eyes Вие как процедирате с фурната, споделете опит?
................
Тестото си е достатъчно намаслено и във фурната на 30 градуса не ми хваща коричка. Аз само я затоплям и после я изключвам и то си стои там покрито  със свежо фолио до втасването му. При мен е топло, аз съм на парно, вярно е , че си ама значение.
Бонго, какви калцуни, бре?? Тези ги ползвам само за майстори,  ако влизат у дома.

# 306
  • Мнения: 3 020
Морена, къде се изгуби? Липсваш... редовно правя твои неща.  Hug
Джемма, много харесвам като ми се "разпука" питката, козунака и т.н. Чак сега разбирам, че е от "недовстасало тесто"  newsm78 Обикновено си ми втасват доволно, че и повече.
Марчева, след 2-3 не толкова задоволителни резултата на изделия, втасвали във фурната, вече не го правя. Не ми харесва. Ако реша да втаса по-бързо, просто включвам духалка срещу покритата тава, не точно до нея... става идеално и доста по-бързо.  Peace

# 307
  • Мнения: 7 779
калцуните са чисти преди употреба.  Laughing
има ги на много места вече -  в болнични заведения предимно. а при нас са в стола ,в който се храним.

# 308
  • София
  • Мнения: 11 754
калцуните са чисти преди употреба.  Laughing
има ги на много места вече -  в болнични заведения предимно. а при нас са в стола ,в който се храним.

Ооооо, аз съм си купила 100 бр и винаги си имам. Те вършат работа, но друг вид работа.  Peace

.....................
Марчева, след 2-3 не толкова задоволителни резултата на изделия, втасвали във фурната, вече не го правя. Не ми харесва. Ако реша да втаса по-бързо, просто включвам духалка срещу покритата тава, не точно до нея... става идеално и доста по-бързо.  Peace
Никога не съм имала проблеми с втасването във фурната. Равномерно е. С духалка...не знам.

# 309
  • Sofia
  • Мнения: 21 741
Привет, душа!  Hug  Heart Eyes
Щастлива, наоколо съм.  Hug

Аз също включвам фурната на 40Г и като загрее изключвам и там втасва тестото.  Съда покривам с влажна кърпа и във влажен найлонов плик.

# 310
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Абе в интерес на истината, отдавна не съм го правила това с фурната/ Ще пробвам пак следващия път.

# 311
  • Мнения: 7 779
ако искаш  калцуни , нови или употребявани , може да свиркаш  Joy

# 312
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
А кво е аджеба са тъй калцуните? newsm78

# 313
  • Мнения: 11 607
Скоро правих - панетоне, козуначени кифлички, кроасаните на Морена......От 2-3 дни слюноотделям при думата козунак.......

# 314
  • Мнения: 7 779
А кво е аджеба са тъй калцуните? newsm78
найлонови терлици  най-общо казано.  обуваш ги върху обувките за да не зацапваш пода  и след напускане ги изхвърляш.  терлици за еднократна употреба. с ластик.   идеално пасват на всякаква форма съдове.

Общи условия

Активация на акаунт