Камъни в жлъчката - 2

• 125 230
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Лимоновият сок и зехтинът как действат? - прочистват жлъчката ли или предизвикват изхвърляне на камъните?
Карат жлъчката да контрахира и да изхвърля повече жлъчен сок и да се опитва да изхвърли и камъните. От там не се знае дали няма да доведе до запушване. Това беше обяснението на моя лекар. Такива експерименти не съм си правила, страх ме беше.

# 106
  • София
Здравейте, изчетох темата и се поуплаших доста. На мен ми предстои лапароскопска операция (дай боже да е така както го планираме) и имам въпроси - може ли да споделите как протича самата операция и пресотя в болницата, къде сте се оперирали и каква е цената на операцията? Благодаря ви за отделеното време.

# 107
  • NE
Мога да кажа как е било при мен.
ЛЛ ми даде направление за хоспиталицазия и ме оперираха безплатно. Аз не си платих престоя в болницата дори защото моето бебе нямаше 40 дни. Някакво правило било. Rolling Eyes
Дадоха ми 10 дни да се подготвя защото бебето трябваше да навърши поне месец. Само с строги диета успях да не направя нова криза, които бяха всяка втора нощ.
Първия ден само ми взеха кръв за изследванията и след 22 ч. ме държаха гладна и жадна. Сутринта ме взеха веднага в операционнатан и след един час бях готова. Болеше си първите дни, но ми биха успокоителни и вливаха разтвори за да се изчистя чрез дренаж в корема (третата дупка). Имах общо 6 шева, които махнаха след седмица. Първите дни бях на вода и кисело мляко 2%. Изписаха ме на третия ден от операцията, веднага след свалянето на дренажа.
За протокола понеже кърмих активно се цедях с помпата на 3 ч. и успях да запазя кърменето. Peace

# 108
А аз да попитам тези, които казват, че са платили за операцията в частна болница ли ви я правиха? Аз не съм плащала нищо. Единствено ми искаха 40лв. за материалите за безкръвната операция, но в последствие като ме отвориха нищо не са ми взели-само за легло/бях с направление от ЛЛ/.  newsm78

# 109
  • София
Здравейте отново, много благодаря за отговорите. Може ли да ми кажете къде сте се оперирали, защото виждам, че сте писали, че не сте плащали, но аз погледнах в сайтовете на Александровска (където съм се насочила засега) и Пирогов и цифрите са плашещи. #Crazy

# 110
  • NE
Има си клинична пътека по ЗК и поема всичко за лапароскопска операция. Аз така минах. Peace Всяка държавна болница трябва да работа по тази пътека.

# 111
  • София
Това е явно нещо съвсем ново, или както в по-малките болници, консумативите се стерилизират и ползват многократно, което е опасно (говорила съм с лекар).
На мен ми излезе 900 и нещо с болничния престой преди близо 2г, като операцията е по ЗК, плащат се консумативите - тръбичките. За държавна болница става въпрос, ИСУЛ.

# 112
Мен ме оперираха в МБАЛ Русе. Нищо не съм плащала освен престоя и то само за 10 дни. Искаха ми 40лв. за материали за безкръвна, но не се състоя такава. Всичко това минава през здравната каса.  Peace

# 113
  • София
Пак не разбирам - някои плащат, някои не... В Александровска пише 750лв, избор на екип - също толкова. В Пирогов 3200 #Crazy без избор на екип. Тези суми на сайтовете им за неосигурени пациенти ли са? Безумно е да се искат такива пари!

# 114
Според мен това са цените без направление и за неосигурени лица.  Thinking Най-добре звънни и питай.

# 115
  • София
Мдаа, така и си мислех, че става въпрос за Русе. Моя близка приятелка се омъжи в Русе и се чудеше там ли да се оперира или в София. Та, с нея заразпитвахме защо така в Русе не се плаща, а навсякъде в държавните болници в София е 700-800лв. Та се оказа, че там въпросният консуматив (който ЗК не поема и без който не става лапароскопската операция) се дезинфекция и използва многократно. Лекарят на мен ми обясни като го разпитвах, че това може да е опасно, т.к. това са пластмасови тръбички (през едната минава камерата, през втората инструмента, нещо такова беше, през третата не помня), та тъй като е пластмаса не може да се извари на висока температура, отделно, ако е останало нещо по тръбичките от предната операция може да доведе до запушване и да е опасно.

За съжаление в БГ плащаме осигуровки и като безработни, но всъщност хич не са ни безплатни здравните услуги. Д-рът ми разправяше, че в Германия този консуматив е безплатен за пациентите, също и пластини по ставите, когато се слагат (тук на баща ми му искаха 2 000лв, когато си счупи ръката, добре, че не се наложи).

# 116
  • София
Днес бях на консултация във втора хирургия на Александровска болница, пратиха ме там при определен лекар и при него ще се оперирам. Ще ме приемат на 15.09, а на другия ден ще ме оперират. Моля ви стискайте ми палци, че много ме е страх. Аз съм със секцио отпреди 2 месеца и се натърпях на толкова болки, че имам чувството, че не мога повече.
Относно цената - 880лв е операцията, избор на екип е 450лв.

# 117
  • NE
Джоси Имаш палци. Болката е няколко дни и минава с всеки ден. Колкото и да боли не е като всекидневните кризи. И аз се оперирах малко след раждането и не съжалявам. Спестих си още много агония.
Аня Не споря, но при мен и дума не ставаше за доплащане на консуматив. По-важното бе че всичко мина и то без грам усложнения. Дори в момента ям повечето забранени храни, в умерено количество разбира се.

# 118
  • Sofia
При камъни в жлъчката през колко време е нужно да се прави ехография?
А когато жлъчката е отстранена нужно ли е да се правят контролни ехографии и прегледи,изследвания?

# 119
  • Sofia
При камъни в жлъчката през колко време е нужно да се прави ехография?

На мен лекаря ми каза контролен преглед на 1 година, ако нямам болки.

Общи условия

Активация на акаунт