Камъни в жлъчката - 2

• 125 232
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • NE
На мен нищо не ми казаха. Rolling Eyes Но ще се прегледам.

# 121
 josi_josi Стискаме! Няма страшно, всичко ще е наред  Hug
И аз за сега нямам проблеми Simple Smile Хапвам си всичко в умерени количества, някои неща избягвам, но не толкова умишлено, просто не ги обичам. Исках да си правя контролен.. ноо не ми дават направление, нищо ми нямало, имам и някакви други болежки, с които няма да ви занимавам сега, исках направления, но нали нищо и там ми няма, не получих. И така започвам да се изнервям от моето GP Grinning

# 122
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug

# 123
Хубаво е на година да се ходи веднъж на преглед, ако няма проблеми. Хубаво е да се следи за образуване на нови камъчета в жлъчните канали.  Peace

# 124
  • София
И аз всяка година ходя на контролен - кръвни и ехография.

# 125
  • София
Здравейте, наскоро ходих на ехограф по друг повод и ми откриха някакво нещичко на жлъчката. Не било камъче, ами като мастно образувание, не помня как го нарече жената. Било от некачествени мазнини, личния нищо не каза. Та се чудя знаете ли за какво става въпрос и какво да го правя? Освен това ми е прегъната, да се притеснявам ли? Тия доктори нищо не говорят, все едно не съм ги питала.  Close

# 126
  • София
Ами то лекарят е трябвало да ти обясни, ама иди ги разбери.
Имам познати с прегъната жлъчка, не им прави проблеми, примерно веднъж отдавна са имали криза и това е. Или усещат тежест, ако са яли тежка храна. Ограничи до минимум мазнините, според мен, но най-добре се консултирай с друг лекар.

# 127
Здравейте момичета  bouquet
И аз съм без жлъчка оперираха ме на 19.05.,Не съм доплатила нищо за консумативи.Операцията ми я направиха в Търговище .Жлъчката ми е била препълнена с много камъни,24 ми дадоха на мене,а по дребните доки ми каза че са ги изхвърлили.Доста сложно е протекла самата операция,много сраствания съм имала ,но съм благодарна на доки ,че се е справил ендоскопски.За болката при мене имаше първия ден,но добре ме обезболяваха в реанимацията.На следващия ден се движех сама,обслужвах се макар и трудничко,Седмица след операцията се чувствах добре.Диета пазих близо 3 месеца,сега си позволявам забранени неща,но на моменти имам един дискомфорт в дясно,все едно имам жлъчка.На ехография отидох месец след операцията,гастрото каза ,че според нея всичко е ок.Изписа ми цинарикс за месец.Пуснах си и кръвни изследвания и те бяха ок.
Съвет от мене,който има камъни в жлъчката,да я маха навреме без да чака да се усложни положението.Аз живях доста време с тях,но не искам да се сещам за последната си криза.

# 128
Аз съм с камък без кризи / пу пу/. Какви са съветите в такъв случай?

# 129
  • NE
Barbabelle Диета. Peace
Без пържено, животински мазнини, шоколад, ядки. Основно печено и варено, главно зеленчуци (без патладжан) и плодове и пълнозърнест хляб.

# 130
Още през далечната 1999 година ми намериха камъни в жлъчката и се постави въпросът за операция с цел махане.  Братовчед ми тъкмо беше се дипломирал млад лекар,та заедно с баща си щяха да ме оперират, всичко точно, но тогава случайно се заговорих с една съседка прясно оперирана. И тя ми каза, че трябвало да продължава да спазва диета,в смисъл да не плюска непрекъснато свинско с кисело зеле и люти чушки, патладжани пържени и пр. И още ми каЗа, че чувствала стягания и болки от време на време, независимо, че няма вече жлъчка.

Това ме накара да преосмисля решението за операция. Предпочетох да опитам да си променя хранителния режим. Преди това признавам, че доста си товарех жлъчката, колики получавах много често от люти чушлета, чушки бюрек в големи количества и патладжани. Пусто много ми се услаждат...Шоколад също много обичам и до днес.

Правих там някакви прочиствания с лимони, ряпа, вкл. лечебно гладуване,изследванията не показаха особена промяна, камъните си стояха.  Реших да продължа да се ослушвам и да поогранича пърженото и лютото. Оттогава много рядко съм имала кризи, на две години веднъж примерно, като съвсем му отпусна края. Но им намерих цаката, като усетя, че се задава и изпия една ампула течен аналгин, така изобщо не стигах до криза. Изкарах си бременността, кърмих много дълго, никакви проблеми не ми е създавала жлъчкта. През бременността почнах още повече да наблягам на сурови зеленчуци, салати, здравословна храна и така и до днес. Хапвам и люти чушки много често, но в умерени количества, пържено много рядко ям . Е, като направи леля ми пържени патладжани или чушки бюрек, естествено че ям, но съвсем малко и гледам да попия мазнината с кухненска кърпа. Иначе моите хора такива работи не обичат, затова и вкъщи не ги правя.

Като се зажених, оказа се, че свекър ми и той бил с извадена жлъчка и непрекъснато трябваше да се ограничава , даже  повече и от мене, и все имаше някакви проблеми с жлъчния сок. Това само затвърди решението ми против операция и до ден днешен не съм имала проблеми. Шоколад ям доста, понеже го обичам, това е май единственото нещо,от което не мога да се откажа. Но поне гледам да е качествен. Те качествените шоколади при нас са около две евро за сто грама, което автоматично ми редуцира консумацията до около един на две седмици.

Чувствам се много добре и с камъните си, гледам да се движа повече пеша, внимавам какво ям и засега смятам така да продължа.

# 131
  • NE
Диетата не неизменна част от правилното лечение на жлъчката, но рисковете ако не се отстрани са безброй много. Днес се радвам, че я махнах защото онези кризи не бих преживяла отново за нищо на света. Раждането не ми беше толкова трудно, колкото тях. Сега не усещам никакъв дискомфорт, но спазвам известни диета, хем кърмя.

# 132
  • Sofia
Рада,вдъхна ми надежда Hug

и аз спазвам диетата и дано не се появят отново кризите/и моята жлъчка е пълна с каманяци/,че много ме е страх от операция Sad

# 133
  • Fort Worth, TX
Явно всичко е до организъм.Аз лично прекаля ли  с дадена храна си получавам същите болки когато си имах жлъчка.

# 134
  • Sofia
Миналия октомври получих 1-та си и единствена за сега криза. Имам един голям камък и много кал и шлака. Доктора за сега не ми препоръчва операция, а спазване на диета. Спазвам диетата от тогава и нито имам болки, нито кризи, дано така да остане. Отслабнах доста и се чувствам чудесно. От време на време ям забранени неща, но в малки количества и рядко. Диетата наистина е от голямо значение!

Общи условия

Активация на акаунт