Камъни в жлъчката - 2

• 125 214
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
А защо не избра безкръвна?

# 91
  • NE
При всяка операция се тръгва по лапароскопски метод, но за съжаление понякога се налага пълен разрез.
Безкрайно съм благодарна, че ехофрафията ми показа точно къде е клещен жлъчния камък и не се налага да ме отварят. Само за това питах когато се събудих от упойката.

# 92
Защото за съжаление мен от веднъж ме започнаха кризите-по няколко на ден и беше много възпалена и сраснала. Стоях около 10 дни на антибиотици в болницата, но нищо не се промени освен, че за това време само 2 пъти направих кризи. Започнали са безкръвна, но са ме срязали...7 часа операция. На другия ден дойде една сестра и аз и викам колко дупки имам, а тя ми се смее и вика освен разреза 4... За това апелирам към тези, които все още имат възможност за безкръвна операция да действат, за да не стане като моя случай.  Peace

# 93
  • Fort Worth, TX
Леле 7 часа операция.Сериозна работа е било.

# 94
  • Sofia
Marissa,сега видях,че си толкова млада,само на 22год.,какво може на такава ранна възраст да е предизвикало тези възпаления,сраствания,камъни...

# 95
  • София
Да, при отворената операция е друго, доколкото знам се стои седмица в болницата, възстановяването е 6м (така ми казваха лекарите, когато се чудехме кой метод да изберем), а в някои случаи (вероятно при по-тежките) се налага и кръвопреливане.

# 96
На 22 съм да  Sad  Не ми казаха от какво се е получило, но както и да е радвам се, че се отървах...не че с нормална жлъчка ми беше зле, но няма значение. Сега си гледам сама бебенцето и съм щастлива, че не изпитвам постоянна болка.  Hug Peace
Забравих да добавя: Една моя съученичка я изписаха точно когато мен ме оперираха-на 30.04. По същия начин с усложнения, дълга операция. Преди около 3 седмици я видях и още си беше с единия дренаж...не разбрах защо, но ядеше джоб с пържени картофи и майонеза...  Shocked Laughing

# 97
  • София
не разбрах защо, но ядеше джоб с пържени картофи и майонеза...  Shocked Laughing
#Crazy Да беше добавила и люти чушки поне! ooooh!

# 98
  • NE
Marissa И аз като теб получих жлъчните проблеми от бременността. Колко ме мотаха из спешното, че имам травмиран стомах от бременността докато АГ-то не установи какво ми е. Именно той и ММ ме накараха на бърза операция преди да е станало някое възпаление, макар да имах много бодут жлъчен мехур. Пак съм благодарна и че се намери свестен хирург, който ме оправи и успях да закърмя отново бебето си. Praynig
Живея в малък град и съм вторият такъв случай близките 30 години. Rolling Eyes

# 99
Здравейте, аз в крайна сметка потърсих и друго мнение на д-р Новаков /за Русе става въпрос/  той не вижда проблем ,каза и да спирам с диетата.
Тази година изпих доста АБ и лекарства за плексита ,та предполага че имам някакви бактерии от тях  и ще се оправя с лекарства.
От 8 дена си ям всичко и нямам дори и лек дискомфорт .Дано да е прав  Praynig
Успех на всички  Hug

# 100
  • Sofia
все пак е добре да избягваш храните,които провокират кризи

# 101
Да най-малко заради колита ще го правя .
Казах на лекаря ,че пия лимонов сок зехтин и топла вода и той каза да си го продължа ,което ме учуди ,но явно при липса на камъни и пясък не е опасно и има някаква полза .

# 102
Лимоновият сок и зехтинът как действат? - прочистват жлъчката ли или предизвикват изхвърляне на камъните?

# 103
  • NE
Най-много полза видях от строгите диета - само така не направих криза до операцията.

# 104
  • Fort Worth, TX
Лимоновият сок и зехтинът как действат? - прочистват жлъчката ли или предизвикват изхвърляне на камъните?
И  до ЗАпушване на каналите може да се стигне.Пазете диета, ако не искате кризи.

Общи условия

Активация на акаунт