Камъни в жлъчката - 2

• 125 195
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
 Confused благодаря за съветите

# 61
  • На планетата Земя
Doli  Hug, няма нищо страшно, не се натъжавай. Действай, ще видиш как ще ти олекне и ще можеш отново да живееш нормално без страх от болка.  Hug

# 62
Doli  Hug, няма нищо страшно, не се натъжавай. Действай, ще видиш как ще ти олекне и ще можеш отново да живееш нормално без страх от болка.  Hug

Подкрепям! Нищо страшно няма  Hug Колкото повече чакаш,може да изникне нещо и тогава да не е добре картинката : )

# 63
Здравейте. Вече повече от 2 месеца съм без жлъчка и всичко е наред. От преди 3 дни обаче при мърдане, кихане, смях имам болки горе в дясно/там където е мястото на жлъчката/. Не мога да легна на нито едната страна. Ходих на друг доктор и ми бяха изписани хапчета, които се вземат по едно на седмица - явно са силнички. Та въпроса ми е случвало ли ви се е и дали е от това хапче? Днес ще се срещна с хирурга направил ми операцията, но реших да попитам и вас. Чувствам се точно както когато ме изписаха. Не мога да си поема въздух - за прозявка или когато кихам. Какво ли е? Честно казано съм много притеснена да не съм си увредила нещо черния дроб...преувеличавам ли?А...преди да ми се получат болките повървях доста с една прилично тежка чанта, но иначе пък си разнасям детето, което не е по-леко. Може ли от тежестта да ме заболи областта на черния дроб и да не минава вече 3 ден? Много въпроси станаха май...  Flutter

# 64
  • Fort Worth, TX
Мен също ме преболява като теб.

# 65
Здравейте, отново.
Аз разбрах от какво ме боли. От хапчето, което изпих. Не прочетох листовката, понеже казах на лекарката която ми го изписа, че са ми махнали жлъчката, но явно е трябвало защото изобщо не се е съобразила. Като се зачетох то пише да не се приема ако човека има чернодробно нарушение. Минаха вече 5 дни и болката почти я няма, но все пак е силно хапчето - пие се веднъж седмично! Внимавайте какво вземате, явно някои доктори не се съобразяват особено...

# 66
Здравейте , след криза преди два дни днес ходих при специалист ,имам пясъчна "тиня"  в жлъчката .
Камъни не видя доктора и говори за операция през септември .Не е ли малко рано за такова решение според вас?
В предната тема се обсъжда рецепта от зехтин ,мед и лимонов сок ,да пробвам ли?
Marissa_  гледам ,че си от Русе аз ходих при Харалампиев в 3-та , а ти?
Като се махне жлъчката пак ли се спазва диета , ужасно ми звучи  Cry

# 67
  • Fort Worth, TX
Спазва се диета и още как.Не пробвай такива методи да не си докараш някоя беля до главата.

# 68
Каква е опасността ?

# 69
  • Fort Worth, TX
не ти трябва да знаеш.Запушване на канали и т.н с все екстри .Слушай си лекасря.Ние сме лаици просто.

# 70
Просто ще трябва да отида и за второ мнение ,доста прибързано ми се струва при първа криза при това само с пясък да уговаряме вече операция .

# 71
  • NE
Записвам се в темата за да мога да помогна на някой с моята история и съвет.
Преди 4 месеца ми махнаха жлъчен мехур с 28 камъка. За мое нещастие най-голямото камъче се беше спуснало по жлъчния канал и се беше заклещило, при което правих жестоки кризи.
Всичко започна 1 седмица преди да родя и кризата премина в контракции. След една седмица направих лека криза и бързо мина, но предизвика раждане и на другата сутрин родих живо и здраво своето момченце. Понеже раждах нормално получих болка в гръдния кош и си го обясних че е от напъването. Да, ама не. Още в АГ-то пак получих криза, но бе трудно да се каже какво ми е, но и обезболяващите потулиха проблема. След изписването вкъщи започнаха кризи на всяка втора вечер и беше невъзможно да си гледам бебето. От спешното нищо не се досетиха, докато не отидох до моя израждащ доктор и той определи, че са жлъчни колики. Случва се рядко след бременност, но се случва. След двадесет дни ми насрочиха дата за планова операция. Тъй като кърмех се спасих от нови кризи с много строги диета, но наистина помогнаха. Благодарение на добрата ехография на жлъчката и хирурга успяха да ме оперират лапароскопски и за 5 дни бях като нова. Диетата си ги спазвах доколкото мога, но след третия месец започнах да се захранвам отново, тъй като пречиха на кърменето и спадна рязко теглото ми
За секунда не съжалих, че се оперирах веднага. В другите случаи няма никаква гаранция, че няма да получа нова криза и колко ще е тежка тя защото към края кризите бяха по цели нощи.

# 72
менеменемавцелатасхема , аз ходих при д-р Боянов и съм изключително доволна от него. Според мен се избави от мъките, докато не са започнали сериозните кризи. Ако искаш потърси и неговото мнение-доста добър специалист е! За диетата не се притеснявай, но само да ти кажа, че започнеш ли кризи една след друга тя ще ти е най - малкия проблем! Действай докато е време и няма сраствания и усложнения.  Peace Hug

# 73
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала. От моята операция мина година и половина, слава Богу нямам проблеми, чувствам се добре, естествено има храни, които избягвам, но са по-скоро единични, като цяло се храним доста здравословно в къщи (особено след операцията ми).

Има ли други, които са забременяли след операцията? Гаденето и отпадналостта са в пъти повече, в сравнено с предните 2 бременности, отдавам го вероятно на липсата на жлъчка. Всъщност бях говорила след операцията с лекаря, при който се следя в поликлиниката, той ме предупреди, че липсата на жлъчка не би пречила, но стомахът ми ще е по-чувствителен.

# 74
  • Sofia
Колко е времето за пълно възстановяване след операция?Колко болнични се дават?

Аз бях за 2 дни в болница за пълни изследвания и заключението беше да изчакам,но при следващи кризи да предприема отстраняване на жлъчката.Имам два големи и множество малки камъни.Предписаха ми един месец да приемам Пробитор по 1 капсула сутрин и да спазвам диета.

Общи условия

Активация на акаунт