Камъни в жлъчката - 2

• 126 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Кьолн
При мен вече е края на втори месец и си спазвам диетата.Обаче хапна ли нещо извън нея и ми е лошо и ме боли мястото.Ако се ядосам или вълнувам нещо пак ме боли!

# 601
  • София
Същата съм и аз, хапна ли нещо извън диетат ме боли под ребрата, ядосам ли се много ме боли. Къде точно те боли? При мен е под ребрата на място на жлъчката.

# 602
Здравейте! Имам три въпроса и се надявам с ваша помощ да намеря отговорите.
1. Отстраниха ми жлъчката чрез  лапароскопска холецистектомия преди 3 дена, но все още имам тежест и корема ми е подут. Това нормално състояние ли е и при вас случвало ли се е? Аз живея в чужбина и операцията ми е правена тук. Проблема е, че системата им е толкова тромава, че нямам връзка с хирурга си за консултация (чак след месец), а GP-тата им са по зле и от българските фелдшери.
2. Каква диета са ви предписали за спазване, защото тук като ги попитах как да се храня, казаха ми както обикновен но, което безкрайно ме шокира. Все пак трябва да има след оперативен период в който организма да се научи да се справя и без липсващия орган, нали?
3. Каква е цената на такава операция в България? Свекърва ми има два камъка 1.8 и 1 и са й казали, че трябва да се оперира. Тя е нямала кризи и усложнения както мен, но има моменти в които чувства тежест. Въпроса ми е, защото са и казали, че операцията струва 780 лева и трябва да ги даде на лекаря. Това много ме учуди, защото в нет-а прочетох че такава операция е по клинична пътека 170 и ако има за доплащане е към НЗОК, а не на ръка. Тя е пенсионер и е здравно осигурена.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете да намеря отговорите.😊

# 603
На първия въпрос не мога да отговоря защото мен ме рязаха, но мисля, че е съвсем нормално да се чувстваш подута.
Диета има и е препоръчително да се спазва. Има доста изписано по този въпрос в темата и в нета като цяло. Без пържено, сладко, газирано, алкохол и т.н. и т.н.
Аз съм оперирана в Русе и не съм сала и стотинка за операцията. Единствено ми искаха 40лв за някакви материали за безкръвната операция, но в последствие такава не се е състояла и не ми ги взеха. Платих само леглото, като се плаща само за 10дни-от 10я нагоре е безплатно, както и ако през настоящата година лицето е лежало в болница и тогава са платени тези 10 дни престой. Това е по здравна каса. Аз също знам и съм човала, че хората плащат някакви суми, понякога големи, но не мога да коментирам. Зависи къде ще се направи операцията. 
Бързо възстановяване!   bouquet

# 604
  • Sofia
1. Отстраниха ми жлъчката чрез  лапароскопска холецистектомия преди 3 дена, но все още имам тежест и корема ми е подут. Това нормално състояние ли е и при вас случвало ли се е? Аз живея в чужбина и операцията ми е правена тук. Проблема е, че системата им е толкова тромава, че нямам връзка с хирурга си за консултация (чак след месец), а GP-тата им са по зле и от българските фелдшери.
2. Каква диета са ви предписали за спазване, защото тук като ги попитах как да се храня, казаха ми както обикновен но, което безкрайно ме шокира. Все пак трябва да има след оперативен период в който организма да се научи да се справя и без липсващия орган, нали?
3. Каква е цената на такава операция в България? Свекърва ми има два камъка 1.8 и 1 и са й казали, че трябва да се оперира. Тя е нямала кризи и усложнения както мен, но има моменти в които чувства тежест. Въпроса ми е, защото са и казали, че операцията струва 780 лева и трябва да ги даде на лекаря. Това много ме учуди, защото в нет-а прочетох че такава операция е по клинична пътека 170 и ако има за доплащане е към НЗОК, а не на ръка. Тя е пенсионер и е здравно осигурена.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете да намеря отговорите.😊
Нормално е да има тежест и усещане за подут корем...ще отмине до седмица.
Диетата е 3 месечна,като по-строга е първия месец,без тежки,пържени и мазни храни...може леки зеленчукови крем супи,плодове без семки/ягоди,малини,смокини/,каши,овесена каша,млечни 2%.Има тема във форума относно храненето,в нет-а също има много инфо за диетата.
Моята операция също беше лапароскопска,в Софиямед,платих 960лв. на касата на болницата,на ръка не са ми искали и не съм давала пари.Много съм доволна от избрания хирург и екипа.

# 605
1. Отстраниха ми жлъчката чрез  лапароскопска холецистектомия преди 3 дена, но все още имам тежест и корема ми е подут. Това нормално състояние ли е и при вас случвало ли се е? Аз живея в чужбина и операцията ми е правена тук. Проблема е, че системата им е толкова тромава, че нямам връзка с хирурга си за консултация (чак след месец), а GP-тата им са по зле и от българските фелдшери.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете да намеря отговорите.

Аз съм оперирана лапароскопски преди около месец и половина. Може би чувствате корема си подут, защото при тази манипулация се вкарва газ в коремните органи, за да има по-добра видимост при операцията. Това състояние на подуване отминава след няколко дни.
Относно заплащането. Мен ме оперираха във Военна болница в София и преди операцията ми казаха, че при лапароскопията се купува т.наречената "игла на Veresse", инструмента, с който се извършва операцията, от аптеката на болницата срещу издадена фактура. Цената беше 1200 лв. Този консуматив не се поема от здравната каса.

# 606
Мнение за ,,Ровахол,,.?
Пия от 25 дни Ровахол и Пулсет.
Имам значително подобрение, направила съм една единствена криза,за която аз съм си виновна-преядох и то доста,защото се чувствах много добре...
Но най-странното е, че не беше от онези кризи от които оставаш без дъх, а беше поносима, и явно под въздействието на лекарството - не ме боля жлъчката и под ребрата, а мускулите на гърба...
Трябва да се пие минимум 6 месеца за да разградят камъните...
Някой да сподели мнение ако е пил... Намерих едно единствено мнение на бг. в нета, и няколко в чуждестранни сайтове  - все положителни... Praynig Peace

# 607
  • Sofia
Ако е предписано от лекар-добре,но ако го взимаш,з-то на някой му е помогнало....може да си имаш проблеми Naughty

Доколкото знам е ефикасно само при малки камъчета,песъчинки,пясък...при големи камъни може да стане запушване на канала.

# 608
Ако е предписано от лекар-добре,но ако го взимаш,з-то на някой му е помогнало....може да си имаш проблеми Naughty

Доколкото знам е ефикасно само при малки камъчета,песъчинки,пясък...при големи камъни може да стане запушване на канала.
От лекар ми е предписано, имам доста камъни,но всичките са много малки.... Peace Дано да помогне..
Надявам се някой да сподели мнение,че се чувствам ,,сама,, в цяла Бг.,сякаш само аз пия това лекарства.... много е странно - отзиви никъде из бг. сайтовете...

# 609
  • Sofia
не си сама Wink

сестра ми го пие 1 1/2мес. и има ефект Peace
започна да го приема след тежка криза и поставяне на стент на жлъчния канал,след месец и махнаха стента и са казали,че всичко се е изчистило от жлъчката и да продължи да го приема още 5-6мес.,като си спазва и диетата...и може да и се размине с операцията Praynig

# 610
  • Кьолн
Здравейте отново!

Доли,може ли да ми дадеш линк към темата за храненето при премахната жлъчка! Не знам мога ли да ям пипер,зеле, прясно мляко.Рових се в нета на съвсем се обърках!

# 611
не си сама Wink

започна да го приема след тежка криза и поставяне на стент на жлъчния канал,след месец и махнаха стента и са казали,че всичко се е изчистило от жлъчката и да продължи да го приема още 5-6мес.,като си спазва и диетата...и може да и се размине с операцията Praynig
Доли, моля те да споделиш,къде са и поставили този стент и кой доктор посещава, ако се наложи да знам на къде да ходя, а не тепърва да проучвам... Praynig Не съм от София,но ако се наложи и там ще отида.... Peace Praynig

# 612
  • Sofia
Здравейте отново!

Доли,може ли да ми дадеш линк към темата за храненето при премахната жлъчка! Не знам мога ли да ям пипер,зеле, прясно мляко.Рових се в нета на съвсем се обърках!
пратих ти линка на лични

не си сама Wink

Доли, моля те да споделиш,къде са и поставили този стент и кой доктор посещава, ако се наложи да знам на къде да ходя, а не тепърва да проучвам... Praynig Не съм от София,но ако се наложи и там ще отида.... Peace Praynig
в Токуда,д-р Петко Карагьозов

# 613
Doli,
Извинявай, но щете помоля за още малко инфо да споделиш когато имаш време. Peace
 Поставянето на самия стент - болезнено ли е , с упойка ли е, ще ми е нужно ли направление за този доктор и горе долу - някаква цена.
Скоро ще имам ходене до Сф. и ще отида при този доктор и той да ме види, поне да знам какво да очаквам..

# 614
  • Кьолн
Доли, и тук да благодаря от сърце!  bouquet

Анникол,стискам палци всичко да мине добре! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт