Камъни в жлъчката - 2

• 126 079
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Във ВМА наистина е една от най-добрите клиники. Стискам палци и ви желая успех.

# 586
Благодаря!  Hug

# 587
  • София
Да си се оплача, тъй като явно няма на кой друг- вече пет месеца от както ми е махната жлъчката, а аз имам болка под ребрата от дясно. Чувствам се все едно си имам жлъчка. Тежи ми мястото. Ходих на гастро, нищо минямало, пусках изследвания, всичко е в норма, спазвам диета. Все едно нещо ме боцка на мястото под ребрата.

# 588
Шмати, нормално е особено ако си рязана. Аз преди почти месец направих година от операцията и има дни, в които доста си наболява и съм на обезболяващи. До преди месец беше почти постоянно, а сега съм на периоди - 2-3дни зле, 2 седмици добре. И така. Също ходя постоянно на лекар-добре съм. Ще мине с времето, не се тревожи!   bouquet

# 589
  • Варна
Здравейте момичета , на баща ми му предстой операция за премахване на жлъчния мехур . Вчера неприятно ни изненадаха с новината че операцията няма да бъде направена лапароскопски , а по класическия вариант . Едната стена на мехура била много удебелена и това не позволявало да се направи лапароскопията . Ако някой е имал подобна операция нека сподели колко време е възстановителния период и колко см. е разреза . Баща ми е на 65 г.

# 590
  • Sofia
Щом така са решили...дано всичко мине добре Praynig
От това което съм чела тук в темата е малко по-дълъг възстановителния период...

А потърсихте ли друго мнение ,в друга болница?

# 591
  • Варна
Не сме търсили второ мнение , вече е в болница . Приеха го с много силно възпаление , в момента е на системи и антибиотици,които засега изобщо не му  влияят . Досега е нямал никакви оплаквания и хоп изведнъж силно възпаление и тръгнали малки камъчета . За съжаление а

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 14:04 от djoia

# 592
  • Sofia
Ами,не знам...аз бих потърсила и друго мнение...

И аз бях няколко пъти в болница с възпалена жлъчка и изхвърлен камък.След проведено  лечение с антибиотик на системи и като малко се оправиха нещата предприеха операцията/лапароскопска/.

Сега има ли болки,кризи или някакво друго оплакване?.

# 593
Аз съм с такава операция. Както Вие казахте - класическа. На 23 години съм и месец след операцията вече горе долу болките отминаваха. Говоря за болки от самата операция. Иначе вътрешни болки си имах до скоро както съм писала в последния си отговор в тази тема. Разреза ми започва от между гърдите надолу, минава през пъпа и на 3-4см под него свършва. Може и да не е такъв. Жена с която лежах-тя беше за друго, но и беше отстранена и жлъчката ми показа нейния. Започваше пак между гърдите,но правеше завой и завършваше към дясното ребро. Явно зависи от нещо как ще те срежат. Аз също бях с големи сраствания, на системи без храна и на силни антибиотици. Възпалението изобщо не се повлия от тях.
Дано всичко е наред с баща ви. Операцията да мине леко и бързо да се възстанови!   bouquet

# 594
  • Варна
Благодаря момичета за отговора . Болка казва че има постоянна , особено при лягане и ставане . Каза че също я усеща и напипва жлъчката . Надявам се всичко да мине успешно . Все още няма насрочена дата за операция , защо протакат незнам .

# 595
Момичета, можете ли да ми кажете впечатления от доц. Таков, ВМА? Препоръчаха ми го..

# 596
  • Варна
При нас има развитие . Операцията е насрочена за четвъртък ,ще се започне лапароскопски , а ако има усложнения ще се премине към класическа . Искам да попитам за този списък с диетата , колко време се спазва

# 597
  • Sofia
Дано всичко да е наред и да не се налага срязване Praynig
Диетата аз я спазвах стриктно 2 месеца,на третия започнах да си ям нормално,но пак с тези ограничения...без мазно,пържено,кисело,кафе,какао,и т.н.

кажи на баща ти,ако може  да не яде предния ден,а да е само на вода...по-лесно се понася упойката след като излезе от нея,няма да му се гади и да му е замаяно

# 598
  • Варна
Благодаря ти Doli

# 599
  • София
Стога диета пазих 4 месеца, после малко взех да отпускам, но пак с много ограничения.

Общи условия

Активация на акаунт