Камъни в жлъчката - 2

• 126 035
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Благодаря ти много Doli за отговора  Grinning А ако такава криза изтърпя, след това веднага ли да ходя до болница? В смисъл тези кризи са когато камъните са започнали движение ли?
Четох някъде за ленено брашно, че разтваряло камъните? Чували ли сте? Не че се надявам моите скали да се раздробят, но поне кал и малки ако има, но пък си мисля, че може да провокира големите камъни да тръгнат и да запушат каналите Sad
Не винаги кризите са от раздвижили се камъни.
Ако отидеш в спешното по време на криза ще ти сложат система с обезболяващи,ще ти направят кръвни изследвания и ехограф.При криза винаги чернодробните показатели са много повишени.
Аз само един път /имала съм 10 кризи/ходих в спешното,сестра ми 3 пъти по време на криза,оставяха я за 2-3 дни на лечение.
Точно за лененото брашно не съм чувала,но гаранция няма,на едни може и да помогне,на други да влоши още повече състоянието.Аз също съм привърженик на народната медицина,но точно за този проблем не посмях да пробвам нито с чай,лимони,зехтин,лекарства и др.

# 631
Благодаря ти много Doli за отговора  Grinning А ако такава криза изтърпя, след това веднага ли да ходя до болница? В смисъл тези кризи са когато камъните са започнали движение ли?
Четох някъде за ленено брашно, че разтваряло камъните? Чували ли сте? Не че се надявам моите скали да се раздробят, но поне кал и малки ако има, но пък си мисля, че може да провокира големите камъни да тръгнат и да запушат каналите Sad
Живей си живота, и не го мисли....,недей да пробваш никакви народни елачи,че ако направиш запушване - става страшно...Иначе има лекарства за разбиване на камъни,но пак лекар трябва да ти ги изпише...,аз пия такива, но имах кризи и това ми е последния шанс - да ги разбия....
При условие,че ни ти правят проблем не се притеснявай...,много хора живеят с камъни цял живот и нямат проблем..и не пазят диети...
Иначе при криза, лично аз не съм ходила в болница..-карам си ги в къщи,взимам през 15мин. много топъл душ, мъча се да повръщам - олеква... и пия болкоуспокояващи...минават за различно време от 4 часа до 7-8часа  ... Но ако имаш температура и пожълтееш вече си за болница...или ако не можеш да търпиш болката....
Но не го мисли, важното е че нямаш болки и кризи... Peace Peace Peace Каквото е писано... Peace

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 22:59 от AnnNikol

# 632
Много блогодаря за успокоението. Като прочетох какво сте преживяли и не вярвах че има хора без кризи. Дано не тръгнат при мен кризи, и при вас всичко да е добре без кризи и болки.

# 633
  • Sofia
Аз съм си ги отглеждала моите камъни почти 6 год.
Бях си правила ехограф през 2008г.и имах някакви по-малки вече оформени,но не са ми създавали абсолютно никакви проблеми,ядях всичко което е забранено,прекалявах с шоколад, сладко,люто Blush и когато се случи първата изобщо не заподозрях жлъчката,а си мислих че съм преяла от царевицата,която погълнах като невидяла/цели 6 Embarassed /късно вечерта...След тази криза също не взех никакви мерки до следващата след 8мес.,тогава вече разбрах,че имам проблем и промених храненето,но нямаше особен ефект....започнаха да зачестяват,през месец-два...и тази година трябваше да се оперира.
Извадиха доста, най-големите са два по 2см. https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t34.0-12/118 … b&oe=55B9FBD0
Сега се чувствам много добре,не живея в постоянния страх,но и си спазвам ограниченията...е понякога си хапвам по малко от нещо забранено,но с мярка  Wink

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 11:05 от Doli

# 634
Големи камъчета са това Doli. А как се чустваш след опрацията? Тежест, подуване...? Мен ме е страх не от самата операция, а от това че след нея пак можело да има проблеми Sad Но както каза AnnNikol, при всеки е индивидуално Simple Smile Желая ти да нямаш проблеми, аз ще следя темата и дано да открият начин за премахване на камъните без операция преди да почнат кризите при мен  Laughing

# 635
  • Sofia
Скоро ще станат 6мес.и се чувствам прекрасно,няма тежест,преди имах и постоянни уригвания и киселини,и те изчезнаха... Praynig

# 636
  • Кьолн
Аз преди години съм правила кризи, но си мислех ,че е гастрит или язва.Докато не започнаха големите кризи.Последния път имах чувството,че ще се удавя.С извинение течаха ми слюнки като река.А болката,не ми се описва.Родила съм три деца и такава болка не съм изпитала.В спешното ми се скараха защо не съм извикала линейка а съм отишла направо.Щяла съм да колабирам по пътя.Веднага ми направиха изследвания, системи и на другата сутрин операция.И благодаря на Господ,че ми я направиха.Кой знае какви усложнения щяха да станат.

# 637
  • На планетата Земя
Благодаря ти много Doli за отговора  Grinning А ако такава криза изтърпя, след това веднага ли да ходя до болница? В смисъл тези кризи са когато камъните са започнали движение ли?
Живей си живота, и не го мисли....,недей да пробваш никакви народни елачи,че ако направиш запушване - става страшно...Иначе има лекарства за разбиване на камъни,но пак лекар трябва да ти ги изпише...,аз пия такива, но имах кризи и това ми е последния шанс - да ги разбия....
При условие,че ни ти правят проблем не се притеснявай...,много хора живеят с камъни цял живот и нямат проблем..и не пазят диети...
Иначе при криза, лично аз не съм ходила в болница..-карам си ги в къщи,взимам през 15мин. много топъл душ, мъча се да повръщам - олеква... и пия болкоуспокояващи...минават за различно време от 4 часа до 7-8часа  ... Но ако имаш температура и пожълтееш вече си за болница...или ако не можеш да търпиш болката....
Но не го мисли, важното е че нямаш болки и кризи... Peace Peace Peace Каквото е писано... Peace

AnnNikol, доста безотговорно мнение. Какво означава "живей си живота"? Тук четат хиляди хора, такива мнения са заблуждаващи и могат направо да вкарат човек в гроба. Животът с камъни в жлъчката е на собствен риск. Човек трябва да е наясно колко опасно е това и че краят/проблемът може да дойде непланирано и изневиделица.

Единственият разумен съвет към хора с камъни е да се посъветват с опитен специалист и да преценят кога е най-добре камъните да бъдат отстранени лапароскопски преди да се е стигнало до възпаление и операция с рязане на целия корем.

# 638
Аз чакам да измислят вадене на камъни без жлъчката. Дано да нямам проблеми дотогава.  Confused

# 639
  • На планетата Земя
Ooo, да. С лекарството за рака заедно ще го изкарат и това магическо вадене. Скоро ще да е, чакането няма да е дълго.

# 640
Ми не виждам кое да е толкова сложно да извадиш камъка без жлъчката. Доста по- сложни операции се правят. Ракът няма място за намесване в темата.

# 641
За "живей си живота" съм съгласна  Simple Smile)) Защото след като разбрах за камъните се депресирах и само най-лошото си мислех Sad. Всеки ден излизахме с децата, а тази седмица грам не ми се излиза и това не ми харесва, връщам се към нормалния начин на живот /социалния/ и ще гледам по-малко да мисля за жлъчката, че така не си е работа  Simple Smile. Разбира се съм се консултирала с добър лекар и под негово наблюдение спазвам диета и пия лекарства. Камъните са се били настанили на добро място и не е за операция. Никога не съм прекалявала с место, а пържено почти не съм яла, но вино и бира много си обичах и сега в жегите биричката ми липсва Simple Smile

# 642
  • София
Ми не виждам кое да е толкова сложно да извадиш камъка без жлъчката. Доста по- сложни операции се правят. Ракът няма място за намесване в темата.
Проблемът е, че се появават отново и трябва през определени периоди от време да се прави процедурата. Доколкото разбрах е подобна на гастроскопията, но се бърка с друг инструмент, а това автоматично значи упойки. Аз видях върху съпруга ми ефекта от камък, запушил жлъчка, както и пораженията върху черния му дроб . Ензимите му бяха 10 пъти над нормата и това още при първата криза. Още не може да ги вкара в норма 10 дни след операцията. Той не подозираше, че има камъни, докато не пожълтя. Та покрай него доста изчетох и литература на БГ и английски, и теми по форумите, и изслушах разкази от близки препатили, както и с 4ма лекари се консултирахме, та мнението беше, че изваждането на камък/ камъни е мижи да те лажим. Ако пък са множество и малки, никога не е сигурно, че ще ги извадят всичките.

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 17:52 от bibi

# 643
Иначе при криза, лично аз не съм ходила в болница..-карам си ги в къщи,взимам през 15мин. много топъл душ, мъча се да повръщам - олеква... и пия болкоуспокояващи...минават за различно време от 4 часа до 7-8часа  ... Но ако имаш температура и пожълтееш вече си за болница...или ако не можеш да търпиш болката....

AnnNikol, доста безотговорно мнение. Какво означава "живей си живота"? Тук четат хиляди хора, такива мнения са заблуждаващи и могат направо да вкарат човек в гроба. Животът с камъни в жлъчката е на собствен риск. Човек трябва да е наясно колко опасно е това и че краят/проблемът може да дойде непланирано и изневиделица.

Единственият разумен съвет към хора с камъни е да се посъветват с опитен специалист и да преценят кога е най-добре камъните да бъдат отстранени лапароскопски преди да се е стигнало до възпаление и операция с рязане на целия корем.
Защо да е безотговорно,познавам доста хора и то на възраст, на които случайно преди години са им открили камъни и нямат проблеми...,включително и една баба която вече е на 88 години и си носи камъните... Има много ,,акота,,, ами ако по време  на лапароскопската операция вземе,че  умре или стане нещо по-сериозно...
Ти не можеш така да казваш на хората да си ги махат... при условие,че няма проблем.....!!!!
Божа работа е всичко! Пък и мнението на лекарите е такова,щом не правят проблеми камъните се живее с тях!!!
miricata Един съвет към теб, спри да четеш тази тема и всички свързани теми с камъните,ще се луднеш, депресираш,притесниш... Имай в предвид ,че и силно притеснение много влияе на жлъчката,върни се към нормалния начин на живот,ходи си профилактично на лекар и това е...  bouquet

# 644
И двете имате право  Simple Smile Който е изтърпял болките е нормално да съветва, за да не се стига до усложнения и  тежка операция. Както и който няма оплаквания / като мен/ знае за възможните последици от операция. Още мисля какво да направя, защото не искам докато пътувам на места където няма болници да мисля за кризи, или докато летя със самолет няколко часа... Чакам другия месец мнението и на лекаря след лекарствата. Ако се стигне до махане на жлъчката, след това ще казвате за хранененто Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт